• Makler pepco Autor: ~TK [31.0.91.*]
    Powinien dostać po uszach za to co sie dzisiaj odwaliło, mając 200mln PLN do dyspozycji kurs spada -5%! Widać, że shorty atakują po batonach za zakończenie sesji! Mając takie pieniądze do dyspozycji nie potrafili obronić 26.00
  • Re: Makler pepco Autor: ~Drab [31.60.29.*]
    A dlaczego niby mieli bronić 26.1? Taniej skupią, każdy niestety gra w swoją grę, mimo że niby gramy w tą samą
  • Re: Makler pepco Autor: ~Olo [213.156.125.*]
    Powrót kursu powyżej 30 tu jest moim zdaniem pewny, po co mają na siłę walczyć z kursem skoro dostają prezent?
    Kupią taniej, a za tydzień będziemy w punkcie wyjścia na +-/ 28zł
  • Re: Makler pepco Autor: ~TK [31.0.91.*]
    W interesie spółki jest obrona wartości kapitałowej bo to gwarantuje zaufanie otoczenia biznesowego w tym banków. Co do powrotu na 30pln, nie jestem tego taki pewny… zależy czy do środy wrócimy na 27,5 czy będziemy mieć walkę o utrzymanie 25. Mam nadzieję, że jutro nie zjedziemy na 24.XX bo będzie słabo tylko odbijemy chociaż na 26
  • Re: Makler pepco Autor: ~Drab [31.60.29.*]
    W interesie spółki jest kupić tyle akcji ile się da za te pieniądze i nie musza dbać o wysoki kurs, bo oni nie sprzedają tych akcji później. Nie wyobrażajcie sobie, że spółka musi działać na korzyść akcjonariuszy bezpośrednio, bo to jest takie trochę jak bajka dla dzieci zanim pójdą spać, a jak już się je ulula, to wtedy dorośli inaczej rozmawiają
  • Re: Makler pepco Autor: ~oj [45.93.162.*]
    W interesie długoterminowym spółki jest wzrost kapitalizacji by potencjalnemu nabywcy sprzedać jak najdrożej. Decydującymi czynnikami kreującymi teraz kurs akcji jest sytuacja wokół spółki - drożejący dolar i ropa, wzrost inflacji i co za tym idzie osłabienie klienta detalicznego.
  • Re: Makler pepco Autor: ~Ciastek [81.15.216.*]
    22,5 jest magnesem niestety. Tylko co dalej??
  • Re: Makler pepco Autor: ~Olo [213.156.125.*]
    Rzuć sobie okiem na wrzesień 2025 i czekaj.

• Re: Makler pepco Autor: ~Drab [37.47.145.*]
    Ja będę czekał ale nie ma zamiaru pisać, że wiem co się stanie. Scenariuszy jest dużo i niestety nie wiemy, który się sprawdzi. Może będzie jak w pod koniec 2025, a może kupił akcje z abb żeby je pożyczyć i zarobić na tym. Zobaczymy, ja jestem longiem chociaż staram się mieć pokorę jednocześnie myśląc pozytywnie. Na szczęście nie ode mnie zależy przyszłość tej spółki i kursu:)
  • Re: Makler pepco Autor: ~TK [31.0.91.*]
    Aby wrócić na 27,5 do środy codziennie kurs powinien rosnąć o ok 2%, bez tego słabo widze powrót na 30
  • Re: Makler pepco Autor: ~Xtx [31.183.185.*]
    Sam nie wiem czy to okazja czy jeszcze spadający nóż ,w dołek ciężko trafić?
[x]
PEPCO -0,79% 27,80 2026-04-13 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.