• SŁUCHAJCIE... Autor: ~makler [89.25.245.*]
    W październiku zostało dopuszczonych do obrotu ok 7,5 mln akcji o wartości nominalnej 10 gr

od szczytu przewinęło się ok 8 mln papiera , jest spora szansa, że sypiącym już wiele nie zostało - załóżmy ok 1mln - 1,5 mln

schemat może być dosyć prosty akcje objęte za 10 gr sprzedadzą w przedziale 2-2,8 zł i odkupią sobie w emisji po 1,5 zł

zapraszam do dyskusji
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Wyjaśniam [193.106.209.*]
    Masz na myśli to co pisałeś że Patrowicze sypia?
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~makler [89.25.245.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Raen-S-A-Dopuszczenie-i-wprowadzenie-do-obrotu-gieldowego-akcji-Spolki-9029436.html

mam na myśli to

pytanie ile wysypali na samej górce, wtedy poszło ok 4 mln papiera o ile się nie myle

zakładam, że wysypali 2 mln

kolejna sesja 2 mln
    kolejna 1 mln
    i dziś będzie pewnie też 1 mln

w sumie 6 mln,

mogą mieć jeszcze ok 1,5 mln, chyba, że sypali jeszcze przed szczytem

średnia 15 tygodniowa i wsparcie na 2,15 zł - i ten poziom jest dziś również broniony

Możesz mieć rację jeżeli to prawda. Minimum w nowej emisji to 1.5zl. Ostatnio pisałeś że mogą odstąpić i tego nie przegłosować. Na jakiej podstawie taka hipoteza czy może zmieniłeś zdanie?
    wiele było już przypadków walnego gdzie były uchwały, które nie przeszły, przy obecnej cenie na rynku raczej jest to mało prawdopodobne, ale ryzyko zawsze jest. FF też nie jest już duży bo ok 36 %

Spieszy im się z wywalaniem bo walne tuż, tuż. No cóż... Długo nie będziemy musieli czekać aby się dowiedzieć.
    ktoś wali akcjami w rynek trzeci dzień, ale widać gołym okiem, że leszcz tego nie odbiera

pytanie ile im zostało
    Pewnie CPAR zbiera ale to już chyba infa nie będzie tylko dowiemy się po walnym, kto ile ma akcji.
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Tomi [46.149.211.*]
    Pisałem wczoraj że to nie jest Wywalanie tylko Przewalanie. Zwróccie uwage na transakcje, np dzisiaj pojawiło się w pewnym momencie 40 kilo i od razu odebrane.Pytanie kto to zbiera a poza tym zbiera powyżej 2 zł .Czyli ile akcje będą warte w kwietniu?
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Maciek [37.30.44.*]
    Jest jeszcze pytanie kluczowe....kto to wszystko w takim razie skupuje bo na pewno nie ulica.
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~ja [91.150.207.*]
    Ja np dokupiłem wczoraj i dzisiaj, więc powiedzmy 50/50.
    zwróćcie też uwagę na ilości akcji wystawianych na s- rzadko pojawiają się okrągłe ilości typi 2000, 5000 , prawie zawsze jedno zlecenie i 1887 szt 1617 ,
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Wyjaśniam [5.173.178.*]
    Dużo im nie zostało do wywalenia.
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Xyz [5.173.16.*]
    Utrzymać ponad 2ziko do kwietnia i będzie dobrze, ja juz nie mam za co dokupywać, swoje włożyłem, calych oszczędności nie wrzucam
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~PB [79.191.57.*]
    gdzie sprawdzasz ilości na S bo na grze giełdowej teraz nie działa dla RAE
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Leniwiec [37.30.58.*]
    Tickerspace
    Czyli co spadnie do 1,50?
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Gość [37.31.149.*]
    Jaki sens jest dokładanie zleceń na s jak brak popytu ? Wywołanie strachu czy jak? Cyrk.
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Gość [37.31.149.*]
    Dziadowania cd. mielą między sobą.
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~makler [91.231.32.*]
    Dnia 2026-03-20 o godz. 14:46 ~Gość napisał(a):
    > Dziadowania cd. mielą między sobą.

nic nie mielą, sypią Ci, którzy braki w emisji po 10 gr, tam było ok 7 mln akcji , zaplacili 700 tys, dostana ok 20 mln licząc po cenie ok 2,4 zł - zakładamy, że od 2,8 sypią

do tego podłączyła się drobnica, bo dużo ma tu akcje od poniżej 1 zł , więc cały czas jest spory zysk

czy ktoś to odbiera nie wiemy do końca, ale wiele transakcji jest dziwnych , dziś rano pojawiły się na kupnie zlecenia po 60k i kurs od razu z minusa poszedł na plus, teraz w drugą stronę, wystawione po 60k na S i obniżane spowodowało zdołowanie kursu do 1,88 zł

• Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Re [37.31.42.*]
    Niewiadow by nie robil sobie wstydu dla kilku milionow zysku. Az tak duzo to sie tutaj nie obrocilo, moze dla nas tak ale dla powaznej firmy to grosze nie warte zlej opinii.
    MAKLER gdzie sprawdzasz te dane?
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Tomili [188.167.250.*]
    A ty przez okno się patrzysz czy na spekulacyjne gierki? A gdzie sprawdzać?
    Wirówka chodzi …
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Tomili [188.167.250.*]
    W monitor popatrz to zobaczysz …
    Dnia 2026-03-20 o godz. 15:36 ~Tomili napisał(a):
    > A ty przez okno się patrzysz czy na spekulacyjne gierki? A gdzie sprawdzać?
    > > Wirówka chodzi …

przecież napisałeł że na grze giełdowej ale dla REA tego nie ma. moim zdaniem nie spekuluje trzymam wg strategii do daty/ kwoty lub zapełniam portfel.
    Dnia 2026-03-20 o godz. 15:33 ~PB napisał(a):
    > MAKLER gdzie sprawdzasz te dane?

jakie dane człowieku?
    Arkusz zleceń
    Dnia 2026-03-20 o godz. 15:48 ~PB napisał(a):
    > Arkusz zleceń

w notowaniach na rachunku, a gdzie
    jak na razie wszystko zgodnie z planem
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Olo [83.24.106.*]
    Makler - jakie masz teraz przewidywania co do kursu przed walnym?
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Tomi [46.149.211.*]
    Też jestem ciekawy co przewiduje. Tylko zależy króry
    trzeba poczekać do jutrzejszej sesji

jeżeli zostanie utrzymany poziom powyżej piętnastki to myślę, że do piątku wzrosty.

Jeżeli przed walnym dojdzie info co jest wielce prawdopodobne o zmianach w akcjonariacie to może być bardzo dobrze

Nic się nie zmieniło jeżeli chodzi o spółkę, plany itd , moim zdaniem mieliśmy po po prostu wysyp akcji z emisji 10gr i mam nadzieje, że wysyp był zbierany przez silne ręce.

Jeżeli tak to nie ma żadnych przeszkód aby spółka rosła jeżeli będzie realizować to co zaplanowała

czekamy do jutra
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Olo [83.24.106.*]
    Dzięki za wartościowy komentarz.
    Czekamy zatem do jutra.
    Ja jestem dobrej myśli - nic nie sprzedawałem, bo jak pisałem - nie po to były te wszystkie zmiany, nie po to grube ryby wchodzą do akcjonariatu, by się zadowolić kursem w okolicach 3 zł, co już było przecież blisko. Gra jest o znacznie wyższe poziomy według mnie.

• Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Re [37.31.50.*]
    Ja rowniez caly czas na pokladzie, czekamy na fajerwerki :)
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~ja [91.150.207.*]
    Wiedząc o przyszłości spółki wątpię, by ci nabywcy akcji, jak piszecie po 10 groszy pozbyli się cennych akcji, chyba że pod kupno po 1,5 zł. Tak mnie kusiło, by części akcji się pozbyć, ale wytrzymałem ciśnienie lekko poprawiając ich ilość, by nie było, że tanie akcje przeszły mi koło nosa.
    A ten zjazd teraz jest już niepokojący. Jutro mogą dokręcić do 1.5.
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Re [194.42.110.*]
    Makler, jak to widzisz teraz bo nie wyglada na wywalanie akcji z emisji :)
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Lukituki [45.155.148.*]
    Dla mnie to wygląda na trzymanie ceny akcji. Aby przed walnym nie poszły za wysoko. Emisja będzie zapewne po 1,5 zł także nie oczekujcie jutro wzrostów. Najszybciej jeśli tu ruszy znowu góry to po 1 kwietnia.
    A każdy to może tłumaczyć jak chce. Są spółki gdzie masz emisie po 10gr a kurs po 3zl. Więc co by przeszladzalo żeby kurs był teraz po 3zl a emisja po 1.5zl. Naprodukowali ESPI i kurs spadł. Przyczyną jest w czym innym i z innego powodu kurs spadł a nie w oczekiwaniu na emisję.
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Lukituki [45.155.148.*]
    Bo już to przerabiałem na Medinice jak ogłosili emisję to kurs praktycznie dwa miesiące stał w miejscu co ktoś kupował za chwilę ktoś zbijał. Rotujące i podejrzane to było ale jak się skończyło każdy kto inwestuje na GPW wie. Weszło TFI PZU i kurs zaczął piać się do góry więc warto było cierpliwie czekać. Nie ukrywam, że miło by było gdy sytuacja się tu powtórzyła.
  • Re: SŁUCHAJCIE... Autor: ~Nowy [31.42.9.*]
    Super tu będzie 10zl
[x]
VIRTUS 1,95% 1,67 2026-05-14 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.