Możesz mieć rację jeżeli to prawda. Minimum w nowej emisji to 1.5zl. Ostatnio pisałeś że mogą odstąpić i tego nie przegłosować. Na jakiej podstawie taka hipoteza czy może zmieniłeś zdanie?
wiele było już przypadków walnego gdzie były uchwały, które nie przeszły, przy obecnej cenie na rynku raczej jest to mało prawdopodobne, ale ryzyko zawsze jest. FF też nie jest już duży bo ok 36 %
Pisałem wczoraj że to nie jest Wywalanie tylko Przewalanie. Zwróccie uwage na transakcje, np dzisiaj pojawiło się w pewnym momencie 40 kilo i od razu odebrane.Pytanie kto to zbiera a poza tym zbiera powyżej 2 zł .Czyli ile akcje będą warte w kwietniu?
zwróćcie też uwagę na ilości akcji wystawianych na s- rzadko pojawiają się okrągłe ilości typi 2000, 5000 , prawie zawsze jedno zlecenie i 1887 szt 1617 ,
Dnia 2026-03-20 o godz. 14:46 ~Gość napisał(a): > Dziadowania cd. mielą między sobą.
nic nie mielą, sypią Ci, którzy braki w emisji po 10 gr, tam było ok 7 mln akcji , zaplacili 700 tys, dostana ok 20 mln licząc po cenie ok 2,4 zł - zakładamy, że od 2,8 sypią
do tego podłączyła się drobnica, bo dużo ma tu akcje od poniżej 1 zł , więc cały czas jest spory zysk
czy ktoś to odbiera nie wiemy do końca, ale wiele transakcji jest dziwnych , dziś rano pojawiły się na kupnie zlecenia po 60k i kurs od razu z minusa poszedł na plus, teraz w drugą stronę, wystawione po 60k na S i obniżane spowodowało zdołowanie kursu do 1,88 zł
Niewiadow by nie robil sobie wstydu dla kilku milionow zysku. Az tak duzo to sie tutaj nie obrocilo, moze dla nas tak ale dla powaznej firmy to grosze nie warte zlej opinii.
jeżeli zostanie utrzymany poziom powyżej piętnastki to myślę, że do piątku wzrosty.
Jeżeli przed walnym dojdzie info co jest wielce prawdopodobne o zmianach w akcjonariacie to może być bardzo dobrze
Nic się nie zmieniło jeżeli chodzi o spółkę, plany itd , moim zdaniem mieliśmy po po prostu wysyp akcji z emisji 10gr i mam nadzieje, że wysyp był zbierany przez silne ręce.
Jeżeli tak to nie ma żadnych przeszkód aby spółka rosła jeżeli będzie realizować to co zaplanowała
Dzięki za wartościowy komentarz.
Czekamy zatem do jutra.
Ja jestem dobrej myśli - nic nie sprzedawałem, bo jak pisałem - nie po to były te wszystkie zmiany, nie po to grube ryby wchodzą do akcjonariatu, by się zadowolić kursem w okolicach 3 zł, co już było przecież blisko. Gra jest o znacznie wyższe poziomy według mnie.
Wiedząc o przyszłości spółki wątpię, by ci nabywcy akcji, jak piszecie po 10 groszy pozbyli się cennych akcji, chyba że pod kupno po 1,5 zł. Tak mnie kusiło, by części akcji się pozbyć, ale wytrzymałem ciśnienie lekko poprawiając ich ilość, by nie było, że tanie akcje przeszły mi koło nosa.
Dla mnie to wygląda na trzymanie ceny akcji. Aby przed walnym nie poszły za wysoko. Emisja będzie zapewne po 1,5 zł także nie oczekujcie jutro wzrostów. Najszybciej jeśli tu ruszy znowu góry to po 1 kwietnia.
A każdy to może tłumaczyć jak chce. Są spółki gdzie masz emisie po 10gr a kurs po 3zl. Więc co by przeszladzalo żeby kurs był teraz po 3zl a emisja po 1.5zl. Naprodukowali ESPI i kurs spadł. Przyczyną jest w czym innym i z innego powodu kurs spadł a nie w oczekiwaniu na emisję.
Bo już to przerabiałem na Medinice jak ogłosili emisję to kurs praktycznie dwa miesiące stał w miejscu co ktoś kupował za chwilę ktoś zbijał. Rotujące i podejrzane to było ale jak się skończyło każdy kto inwestuje na GPW wie. Weszło TFI PZU i kurs zaczął piać się do góry więc warto było cierpliwie czekać. Nie ukrywam, że miło by było gdy sytuacja się tu powtórzyła.