• Akcje Moonlita Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    KDPW wydała właśnie komunikat, że Moonlit wystąpił o dematerializację akcji serii I (rejestrację w KDPW). Stanie się to z dn. 20.03.2026 r. To ostatnia wypuszczona seria (emisja), którą przejęła po cenie nominalnej w całości Notoria z Prezesem Sierantem za dług finansowy. 1.050.000 szt. akcji.
    https://www.kdpw.pl/uploads/documents/resolutions/2026/0284-2026.pdf
    Mam nadzieję, że to w działaniach Spółki wstęp wreszcie do dopuszczenia do obrotu giełdowego już wszystkich jej akcji. Nie wiem, czy macie świadomość (wystarczy spojrzeć w swoje rachunki maklerskie), że kilka ostatnich emisji nie uczestniczy ze wspomnianego powodu w notowaniach giełdowych.
  • Re: Akcje Moonlita Autor: ~inwestor [217.8.175.*]
    nie wiem z czego sie tu cieszyc bo zjazd w kierunku 10groszy wydaje sie (po tym dopuszczeniu) bardziej realny, ale dzieki za informacje
  • Re: Akcje Moonlita Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    W mojej ocenie pożądany byłby powrót do notowań ciągłych.
    w jakim celu? co wg ciebie te notowania ciagle maja dac? od tego kurs nie rosnie!
    no i masz efekt informacji z KDPW 75k akcji na S
  • Re: Akcje Moonlita Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Znaczne przyspieszenie wymiany. Szybsze przejście od jałowej dla kursu wymiany spekulacyjnej do produktywnej inwestorskiej, aprecjacyjnej.
    strasznie jestes naiwny wierzac w takie bajki, handel bedzie taki o jakim piszesz za kilka kwartałow moze dłuzej jak Moonlit zaczenie wykazywac zyski w raportach kwartalnych a Prezes poprawi standardy komunikacji z rynkiem bo narazie to nawet str www zawiera nie aktualne i fałszywe dane
  • Re: Akcje Moonlita Autor: ~akcjonariusz [194.9.78.*]
    No i wykrakałem.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/MOONLIT-S-A-Rejestracja-akcji-serii-I-w-KDPW-zlozenie-wniosku-o-wprowadzenie-akcji-serii-F-G-H-i-I-do-obrotu-na-rynku-NewConnect-9101970.html
  • Re: Akcje Moonlita Autor: ~Fanpan [78.88.136.*]
    jakie to ma znaczenie dla obecnej kapitalizacji.... , żadne
  • Re: Akcje Moonlita Autor: ~akcjonariusz [194.9.78.*]
    Pozornie nic poza uwolnieniem/odmrożeniem 4.020.003 szt. akcji, a w tym 1.210.002 szt. małych akcjonariuszy, potencjalnie łatwo dostępnych na rynku wtórnym.
    Chcę w tym kontekście zwrócić uwagę na pewne aspekty:
    1. Czy w przypadku kilkuletniego zapóźnienia tych działań, jest sens niespodziewanie wykonywać takie ruchy "sobie a muzom", nieintencjonalnie?
    2. Dobiega końcowi 1. kw. 2026 r. Zarząd i Rada Nadzorcza zapewne dysponują wiarygodnymi wynikami finansowanymi ekstrapolowanymi na koniec kwartału (koniec marca). My poznamy je dopiero 08.05.2026 r. Raporty poprzedzające do 4. kw. 2025 r. dobrze rokują i kolejno coraz lepiej.
    3. Być może wisi nad Spółką coś więcej, np. rosnące zainteresowanie nią, rosnące zainteresowanie jej ofertą, rosnące zainteresowanie jej możliwościami/umiejętnościami/kompetencjami, dostrzeżenie nowych zastosowań dla jej możliwości/umiejętności/kompetencji?
    Osobiście mam podejrzenie, że mamy do czynienia z działaniem wyprzedzającym ze strony zarządzających Spółką, że coś "wisi w powietrzu".

[x]
MOONLIT -13,79% 0,30 2026-05-14 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.