Jeśli rzeczywiście Goldman wychodzi z wszystkiego, co ma to będzie spadać do 36 zł Moim zdaniem to jest absurd, że Simply Wall wycenia wartość godziwą spółki na 195 zł; GuruFocuc na >300 zł, a tymczasem dążymy do 36 zł. C/WK = 1,29 C/P = 1,05 C/ZO = 2,54
Założenie scenariusza, w którym GS sprzedaje wydaje się dobrze uzasadnione - brak komunikatów „na spadki”, wysokie wolumeny, duszenie popytu. Wg mnie mogli podjąć decyzję o wyjściu, a w przypadku TFI nie ma niestety sentymentu. Jeżeli taki scenariusz faktycznie się realizuje to obstawiam, że część akcji została sprzedana na początku kwartału, a do końca kwartału chcą się pozbyć reszty / pozostałej założonej części, stąd przyspieszenie i nagłe spadki. Obstawiałbym, że dolną granica ceny w przedziale 36-40. Rozważałem jeszcze czy to nie jakiś short, ale wydaje się, że nie byłoby by pod co. Choć niezbadane są wyroki banana
Ja akcję dokup mnie zaczynam jak cena spadnie poniżej 38.5 do tego momentu cierpliwie czekam. Przy mojej średniej 40,66 dywidenda brutto 12,297% czyli roczny zwrot z inwestycji pasywnej jest satysfakcjonujący. Po wynikach za 4kw kurs wróci do normalności
Zastanawiam się czy do 10 kwietnia utrzymają się spadki a dopiero 14 wróci kiedy będą wyniki sprawozdania, fajnie byłoby się załapać na promocję ale muszę na wypłate czekać, ewentualnie sprzedam Asbis na rzecz votum.