W ubiegłym roku zarząd 10 dni przed wynikami rocznymi rekomendował wypłatę dywidendy. A w tym roku 6 dni do wyników i cisza. Wyniki za 4Q będą słabe :(
Dywidenda będzie, ale bardziej martwi mnie to, że w poniedziałek raport za 2025 r. a tu obroty mniejsze niż u mojej cioci w warzywniaku w Pułtusku...eh
A co ci raport roczny już wiadomo ile zarobili jak śledziłeś raporty kwartalne ważna przyszłość co będą robili w tym co pobudowali oraz jakiś kontrakt,myślę że ten rok będzie dużo lepszy.
No do końca roku jeszcze daleko kopalnie dalej będą wydobywać węgiel nawet więcej przez kryzys enrgetyczny na świecie może będą robić podezpoły dla wojska.
W tym roku nie ma już praktycznie żadnych szans na realizację zamówień dla górnictwa. Prześledziłam kiedyś tryb uzyskiwania zamówień z górnictwa. Wszystkie liczące się zamówienia realizują poprzez przetargi publiczne. Od ogłoszenia przetargu do podpisania umowy mija zazwyczaj co najmniej pół roku. Następnie pięć, sześć miesięcy na realizację umowy. Wchodzimy już zatem w koniec pierwszego kwartału 2027. Ja się wypisuję, dopóki idzie to sprzedać w okolicach trzech złotych.
Z 5m to raczej dywidendy nie będzie, do inwestorów dochodzi że za 2026 też nie będzie a dodatkowe przychody z innych branż są żadne, nie ma pod co rosnąć chyba że pod mrzonki o ...
Wystawiaj po 3, odbierzemy! Zasada prosta Odebrać sternikowi jak najwięcej ( po niskiej cenie) Uzbierać tanio i dużo. Każde duże zlecenie sprzedaży trzeba skubnąć .( ma tracić ). To jest gra wszyscy na jednego ::))),bo on tak gra jeden przeciw wszyst.
Nie pisz głupot że plajtnie spokojnie mogą działać nawet jeśli ten rok będzie słaby park maszynowy mają rozwinięty i mogą iść w inny kierunek niż górnictwo i zobacz ile jest gotówki w kasie
Wyniki rzeczywiście bardzo słabe. Nie spodziewałem się że będzie tak źle. To co mnie pociesza, to fakt, że mocno inwestują. I odnowili te certyfikaty PKP - w tym roku powinna się na poważnie rozpocząć budowa szprych w ramach CPK. Może tu Patek znajdzie swój kawałek tortu - by miał zamówień na kilka lat.
Patek to jednak dziwna firma jak ma pozytywne informacje leci na pysk ,jak chcesz taniej kupić bo raport taki se to na koniec dnia może wyjsć na zero ,,,hmmm dziwne dziwy......