Już 9 kwietnia mamy premierę gry z wydawnictwa. Zapowiada się dość szybki zwrot(niewielki budżet) i miejmy nadzieję kolejny tytuł z portofolio generujący stabilne wpływy.
Jeśli budżet był na poziomie kilkuset tysięcy, to faktycznie może być szybko zwrot. Wishlista rośnie w błyskawicznym tempie jak na taką stosunkowo małą grę. Od 1 marca przyrost o niemal 1800 followersów.
Jasne, ale moim zdaniem szybko dołoży do zysku. Przy takiej świeżej WL widać, że temat jest dla pewnej grupy odbiorców ciekawy. Zobaczymy jakie będą przyrosty followersów w najbliższych dniach.
Co wiadomo. Demo z ocenami 90. Raczej wysoka ocena. Wprawdzie demo jest za darmo ale i tak ciężko przebić 90%.
Przyrost w ostatnim miesiącu poprawny. Połowa społeczności jest właśnie z krótkiego okresu.
Na minus niskie miejsce w WL oraz nie za duża społeczność. Może na dzień premiery będzie około 9000.
Patrząc na premiery z podobną ilością społeczności to można liczyć na około 400 peak i top 80.
Chyba najwięcej zależy od ocen.
Ja nastawiam się na peak w przedziale 150-200 i to w zupełności wystarczy. Gra jest zrobiona za przysłowiowe grosze, więc do pełnego zwrotu nie trzeba wiele. Przypominam, że całość idzie do GOP.
Z dzisiejszych premier to Solar Expanse jest na 3 miejscu jeżeli patrzymy na liczbę osób w społeczności a na 1 jeżeli patrzymy na przyrosty.
Teraz tylko czekać na premierę.
Jeśli oceny będą +80, to można spodziewać się longsellera. Do IFZ dojdzie więc drugi taki produkt, a w perspektywie 2-3 lat myślę, że ciekawy będzie ten nowy, jeszcze nie pokazany projekt oparty o mapy.
Spokojnie, nie ma się na co napalać. Solar Expanse to bardzo niszowy gatunek, nawet jak będzie miał +90% ocen pozytywnych to nie sprzeda się w setkach tysięcy egzemplarzy. Myślę, że pozytywnym obrotem sprawy będzie jeśli w tym roku gra zanotuje zysk netto. Jeśli oceny będą wysokie to może będzie ciekawym dodatkiem jako cross promo do IFZ i tyle.
Dywidenda będzie, czekamy na rekomendację, a przeniesienie premiery IFZ pewnie, że irytuje, ale w gamingu to nic nowego. Najważniejsze żeby dowieźli jakość!
Dokładnie. Dywidenda moim zdaniem będzie na poziomie 1 zł, co daje piękną stopę zwrotu przy obecnym kursie. Co do Solar Expanse to mam inne zdanie niż "wawelski smok". Zakładam bardzo szybki zwrot kosztów. Mam nadzieję, że opublikują raport popremierowy w przyszłym tygodniu.
669
Na razie bez ocen które są najważniejsze i po tym będzie można ocenić potencjał. Ocena poniżej 80 będzie poniżej oczekiwań. Peak jak na razie powyżej :)
Jest 85 procentpozytywnyc. Co do dywidendy to trzeba poczekać bo przy tym zarządzie to może się skończyć na 5zl i 50 gr a jeśli chodzi o to kto będzie zadowolony z wysokości proponowanej dyw. To zależy to od tego kto za ile kupił akcje. Wątpię czy osoby które kupowały akcje za 15 zł albo za 20 są takie szczęśliwe że zwrotu inwestycji i z dywidendy
Zabawny jesteś, jest cały czas 91% pozytywnych, oceny śledzi się w kategorii "historia aktualizacji" a co do dywidendy jest wyższa niż każdy największy optymista zakładał. Sprzedałeś akcje tanio to weź to na klatę a nie robisz z siebie ....
Nie obrażaj mnie proszę . Mam akcje już od dawna. Kupowałem przed IFZ. A co do dywidendy to jeszcze nie wiadomo . Przypominam sytuację z zeszłego roku i podtrzymuje że to czy ktoś jest zadowolony zależy za ile kupował akcje ... A jeśli chodzi o oceny to patrz na stronę steam
Tutaj nie można mieć swojego zdania bo wyznawców oburzasz
Ja mam podobne zdanie z tą różnicą że do póki spółka wypłaca dywidendy dużo po nad poziom inflacji to nawet pomimo straty na kursie nie ma tragedii, wszystko kwestia ram czasowych
Rozumiem, że od wczoraj na gamingu? Powtarzam oceny śledzi się kategorii historia aktualizacji i do tej pory oceny nie spadły poniżej 90%. Idąc Twoim tokiem rozumowania śledzenia ocen na Steam to przy liczbie 12 ocen i samych pozytywnych było 75% mimo że nie było żadnej negatywnej co dawało 100%. Więcej profesjonalizmu mniej słowotoku.
Ifz - oceny śledzi się przede wszystkim tam gdzie patrzą gracze, bo od tego zależy ich decyzja zakupowa - czyli bezpośrednio na kartach steam. Dla analityków może być steamdb/steamcharts i tam rzeczywiście masz średnią 92%, tylko pytanie jaki gracz tam wchodzi?
Niezależnie od tego czy jest 85 czy 92% oceny są bardzo dobre, peak też pozytywnie zaskoczył. Nie ma co się rozdrabniać tutaj i kłócić gdzie kto czyta statystyki skoro debiut jest udany i to trzeba podkreślać.
Ja i tak czekam przede wszystkim na info o wyjściu IFZ z EA, bo dopiero pod to zaczną się poważniejsze wzrosty. Chociaż byłoby miło jakby baza do tych wzrostów była wyższa.