Będzie pik graczy 20-40 k i pozytywne opinie będą duże wzrosty. Nie będzie udanej premiery beda spadki. Wystarczy popatrzeć na creepy jar i wyciągnąć wnioski.Nikt nie chce zostać z papierem po 4 zł na lata. Naginaczy na wzrosty tutaj nie brakuje. Tak jak napisałem w tytule czasy gdzie sam fakt premiery powodował duże wzrosty dawno już się skończyły.
Idź pisać bzdury gdzieś indziej, były gigantyczne wzrosty na cig pod premierę, bod Cronosa również kapitalizacja doszła do 700 mln przed premierą i jeszcze parę przykładów można znaleźć. W każdej branży mamy spółki które rosną pod przyszłe zwiększone przychody i zyski. Gaming nie jest tutaj niczym wyjątkow, np polimex, grupa niewiadow itd. Nie potrafisz teraz na podstawie dostępnych zmiennych dostrzec potencjału to zapłacisz później drożej i tyle
gościu specjalnie ryje wam beret złym słowem i drapie pod włos a wy rzygacie frustracją - w przypadku udanej premiery czy nawet samego faktu zgłoszenia terminu rozpoczęcia marketingu każdy spadek to złotówka więcej na kursie póxniej i czasem tysiące zeta na każdym 10 groszy wzrostu - kto więc ma przekonanie o słuszności podtrzymania papiera niech po prostu robi to co taki kaznodzieja - kupuje drobnym na każdym spadku i dobiera - to nie Longterm po nieudanych misiach tylko gierka która zyskała 3 pucharki w zeszłym roku gdzie wiedźmin tylko 2 - ale co kto zrobi to jego baja...
Koleś wyżej pomija jeden fakt. My nie wiemy jeszcze kiedy będzie premiera, a ja bym się nie zdziwił gdyby jednak przełożyli na 2027 z uwagi na GTA6. Więc krótko, rajd pod premierę będzie, ale jak poznamy datę premiery. I do Cb też mam jedno ale - podajesz przykład Cronosa. Akurat tutaj się nie zgadzam bo kurs wcale fajnie nie poszedł do góry pod premierę, a te kilka PLN na akcję na bank rozczarowało inwestorów. No chyba że ktoś to trzymał od 3 lat. Na OML jest pole do 100% od teraz. Potrzeba jest data premiery i promocja, no i jeszcze przychylność streamerow by się przydała. Chociaż - to też nie jest jakiś wyznacznik, bo Cronos miał bardzo dobre opinie, no a jak wyszło, kto się interesuje to wie.