Gwoli przypomnienia: TEZA: Ryvu pokonując Ostatnie Potwierdzone Dno na poziomie 25,7 zakończył trend spadkowy. Obecne spadki traktuję jako ruch korekcyjny. Warunek - brak pokonania ceną zamknięcia poziomu 22,4 (OPD) W ostatni czwartek kurs naruszył linię trendu na sporym obrocie. Piątek przyniósł delikatne odreagowanie i zbudował świecę przypominającą gwiazdę poranną. Oczekuję potwierdzenia pozytywnej wymowy piątkowej świecy solidną białą świecą (lub koleją solidną gwiazdą poranną). Całość gdyby została potwierdzona obrotem, mogłaby być interpretowana jako łapanie płynności przez stronę popytową (liquidity swapping). Żadna rekomendacja - tak widzę ten walor.
Poniedziałek jeżeli rzeczywiście ma rozpocząć trend wzrostowy powinien zakonczyć się na zielono. Obroty w okolicach 100 000zl lub wiecej. Zobaczymy, otoczenie makro nie pomaga ale też nie widze b.dużej korelacji miedzy cenami ropy/gazu a obrotami na małym polskim biotechu.
Niestabilność rynku sprzyja odpływowi kapitału w stronę krótkich, spekulacyjnych pozycji i mniej ryzykownych aktywów. Bliski Wschód musi spowszednieć, bo karzeł bibi nie odpuści. A pomarańczowy ma już wyjebongo, bo zaraz i tak spalì listopadowe wybory i już tylko ego będzie karmił.
Tak wygląda nasz problem. Mamy najpewnoej dobry walor, z którego można teraz wyjść z perspektywa powrotu i potencjalnie z zyskiem gdzie indziej.
Według mojej oceny Ryvu w tym tygodniu podskoczy o minimum 3% przed raportem, i gdzieś tam w głębi widzę ukryty popyt na akcje Ryvu. Tylko proszę się nie podpalać bo wybicie będzie tylko pod raport 19.03
Powiem tak, pękło tak zwane wsparcie ma 24,6. Gdy to pisze kurs wynosi 23,9 i wiecie co? O niczym to nie świadczy. Póki nie ma komunikatów ze spółki to tak to będzie wyglądało. Ja wiem, że fanatycy AT z pełnym przekonaniem są gotowi obwieścić że kolejny poziom wsparcia jest kluczowy i że to właśnie tam albo odbije, albo spadnie. Osobiście uważam, że ważne jest to co spółka przekaże przy okazji wyników. I żadne wykresy, narzędzia techniczne nawet trochę nie są w stanie tego przewidzieć.
Produkt i plan RYVU jest cały czas ten sam. Jedyne co się teraz zmienia to nastroje drobnych inwestorów, które tak kształtują wykres.
Ja nie kupowałem nastrojów, tylko badanie które ma szansę odnieść duży sukces - i tego się trzymam.
Waldek - piszę to bez przekory, podoba mi sie Twój sposób myslenia określony w tym poście Ehhh - myśle, że ropa i wojna na bliskim wschodzie nie mają żadnego wpływu na kurs Ryvu Wizimir - podtrzymuje, co napisałem wcześniej, zjeżdżamy w okolice 23, czyli tzw strząśniecie słabych, niezdecydowanych i zawiedzionych, w mojej ocenie ta fala jeszcze trochę potrwa, dzisiejsze zachowanie kursu to potwierdza ... ale to tylko AT
Wolumen i obrót stoją po stronie Twojej teorii. Ja też. Natomiast nie zgadzam się, ze sytuacja międzynarodowa nie ma znaczenia. Pośrednio ma na pewno. Zobacz jak wygląda sesja w godzinach wczesnopopołudniowych ostatnio. Często brak transakcji przez 30 minut. Kupujący są gdzie indziej a panikarzy ubywa z każdą sesją. Akcjonariat się faktycznie klaruje a reszta czeka z wypiekami na przyszłość.
To zdanie ze trzecia wojna światowa nie wpłynie na kurs ryvu to była ironia. Tak zawirowania na świecie a tym bardziej wojna i strach na giełdzie mają wpływ na kurs akcji.
Wygląda na to, że farmazoniarze z forum już skończyli robotę, można podyskutować. Szczerze - zaskoczył mnie zasięg spadków, do tego stopnia, że dobrałem choć tego nie planowałem.
Nie spodziewam się niczego po raporcie, ani na plus, ani minus. Liczę natomiast na na dwa słowa komentarza od zarządu co do najbliższej przyszłości... Tutaj również myślę, że informacje będą neutralne i w rezultacie wrócimy to średniej wyceny z ostatniego roku.
Oczywiście, to trochę wróżenie, pisze jedynie co według mnie obecnie jest najbardziej prawdopodobne.
Jest neutralnie - co napisał Waldek.
Ostatnie dni chodziło o wystraszenie niepewnych.
Teraz pytanie jaki będzie komentarz do wyników i spraw około firmy.
Dziś sięgnęliśmy dołka - nawet niżej niż przypuszczałem.
Sądziłem 23, dopuszczałem 22,5 ale jeszcze 1zl niżej....
Sporo ludzi dziś się przestraszylo
Jak przestraszyło , jak dużo kupiło . Nie przesadzajmy z tymi spadkami itp. To jest biotech a nie ING. Przepalanie kasy to normalne i podawanie informacji jest ograniczona , z wiadomych powodów. Wyniki są dobre , chodź dzi dopiero doczytałem że podawali dawkę 200 mg tylko czy z wektorem. Jeżeli przyjdzie partner będzie faza 3 lub rejestracji leku bez problemu. Ale wiadomo jak może też być, że projekt padnie lub nie będzie kasy na dalsze rozwijanie leku, i po takiej informacji kurs spadnie 90% . Ale póki piłka w grze weźcie ludzie na luz, lub przestańcie inwestować w biotechnologię