spółka zachowuje się jakby miała byc niewypłacalna . Śmiech i tyle leci jak kamień dzień w dzień -3% bez podstaw. Dobre perspektywy backlog stabilna pozycja a zachowanie jak spółki śmieciowej.
Nie wiadomo gdzie to się zatrzyma , leci jak kamień w wodę . Zamiast dobrego ESPI wiadomość o unieważnieniu oferty Budimexu . Źle to zaczyna wyglądać .
Coś mi się zdaje, że manewr z wygraniem przetargu na trzy odcinki przyłącza wiatraków z farmy na Bałtyku może mieć bardziej dalekosiężne skutki niż przedstawiał to prezes. Jeśli rzeczywiście wyrugują Budimeks z przetargów to perspektywy są marne. Wprawdzie dalej uważam, że to najbardziej ogarnięta na rynku polskim firma budowlana, ale zasad przestrzegać trzeba. W świetle ostatniego lakonicznego raportu, spadki mają niestety podstawy i to dość mocne.
Dnia 2026-03-13 o godz. 15:14 ~moja napisał(a): > Coś mi się zdaje, że manewr z wygraniem przetargu na trzy odcinki przyłącza wiatraków z farmy na Bałtyku może mieć bardziej dalekosiężne skutki niż przedstawiał to prezes. Jeśli rzeczywiście wyrugują Budimeks z przetargów to perspektywy są marne. Wprawdzie dalej uważam, że to najbardziej ogarnięta na rynku polskim firma budowlana, ale zasad przestrzegać trzeba. W świetle ostatniego lakonicznego raportu, spadki mają niestety podstawy i to dość mocne.
Pada przetarg za przetargiem. Nie chcę być złym prorokiem ale coś mi się zdaje, że czystka na najwyższych stołkach w firmie, niewykluczona.
Po wecie prezydenta Karola Nawrockiego (SAFE) 8 mld zł nie będzie w puli na wykorzystanie... Może podto był ciągnięty też kurs Budimexu?
Program #SAFE to inicjatywa, która w Polsce – oprócz głównego celu militarnego – obejmuje również inwestycje infrastrukturalne, w tym budowę i modernizację dróg oraz linii kolejowych, mających znaczenie obronne. Program koncentruje się na zapewnieniu mobilności wojsk i sprzętu.
Podwojny szczyt na wykresie potwierdzony. Z taka dynamika w ciagu kilku miesiecy wybijamy poprzednie dolki na 460 i leci na 360. W najgorszym wypadku ponizej 300 na mocniejsze wsparcie. C/Z nadmuchane i kreca afery trzymać się z daleka od spadajacego noża.
Radze bo zasięg spadków poniżej 400. Ludzie podpierać zarobki na Bananowej GPW SL!!!!! Ileż można tłumaczyć jest tu paru, którzy to powtarzają a ludzie ciągle to samo!