Ja mogę pomóc zarabiać ale mam komu dawać kasę
Tak jak kiedyś Ryskowi tutaj dałem cynk na dwie spółki na giełdzie amerykańskiej...zarobił kilkaset tysięcy złotych ale nawet nie podziękował
Kupił spółkę po wskazaniu przez ze mnie po ok.10$ a po roku, półtora była warta już 300-350$.
Dziękować że trafiłem na was na Asbis.
A to Ryszard niewdzięcznik. A ja jak pisałem że mogę odpalić jakiś procent z zysku za sygnał o dobrej spółce na której można zarobić to trafiałem na samych popaprańców.
Jaki broker daje Ci dostęp do giełdy amerykańskiej, jeśli można wiedzieć?
Ja chcę zacząć coś w tym roku działać na rynku w usa i myślę o XTB, ale nie wiem czy to jest godny zaufania.
Ja mam w 4 biurach maklerskich
mBank XTB.i dwa zagraniczne
Ma początek możesz spokojnie zainwestować na XTB bo tam nie ma prowizji do 100 tyś € miesięcznie
Jest b3zpieczny tylko ma złodziejski spread ... potrafi też zawiesić wszystkie operacje jak szybko rośnie lub spada
Cieszysz się że zarobiłeś na Long lub Short a oni nie pozwolą Ci nic sprzedać i wznawiają jak już będziesz mało zarobiony
Nie raz nie dali zarobić grubej kasy a człowiek dostał ochłapy
Dziękuję Panie Andrzeju za cenne rady. Ja jestem na GPW od 2019 i trochę udało mi się zarobić. Miałbym więcej, gdyby Ruscy nie wywołali wojny, bo byłem zapakowany w Kernel (miały być na Ukrainie tłocznie oleju i setki milionów zysków, a zamiast tego były kratery po rakietach i kradzieże z Kernelowskich silosów). Votum ładnie dał mi zarobić, na którym jestem od 16-18 zł i ciągle trzymam, bo dobra dywidenda. No i teraz asbis prawie 100%. Miał dać zarobić jeszcze Medicalgorithmics, ale się ......... spadło.
Mam jeszcze akcje na capital.i TMS Brokers ten ostatni jest dobry dostajesz osobistego doradcę który dzwoni do Ciebie raz w miesiącu możesz pogadać... przynajmniej tak było dawniej a ja byłem jednym z pierwszych w Polsce co skorzystali z ich usług i nie wiem czy tak mają wszyscy czy tylko VIP i pierwsi klienci
Ty się znasz na giełdzie jak tyłek na papierze ściernym
Zamknięcie pozycji to to samo co osłupienie
Zdecydowanie za szybko zamknąłem Shorta bo teraz jest 24 600
Znak że trzeba zagrać longa
A Ty dziecinko o psychice dewiacyjnego przygłupa możesz tylko pozazdrościć innym a rano przejść się po śmietniku i pozbierać butelki i zanieść je do Lidla żeby odebrać kaucję
Mogę Ci odpowiedź bo mam chwilkę czasu .....
Jak się nie znasz to nie pisz bo się tylko ośmieszasz
Teraz mam na Shorcie 5 pozycji i na Longa 3 pozycje w sumie faje mi to tak jakbym miał zero....
One nie zamykają się z automatu ....musisz je zamknąć każda pozycję indywidualnie lub w niektórych domach maklerskich jest punkt....zamknij wszystkie pozycje na sprzedaż lub zamknij wszystko na kupno
Kiedyś miałem 33 pozycje kupno i 33 na sprzedaż i nie zamykały się jak nie chciałem tego zrobić
Dzięki odpowiedniemu ustawieniu mogę handlować.... kasą 2 razy większa niż posiadam
To tak trochę z doświadczenia wielu lat na giełdzie dzieciaku