• Chyba powoli ruszamy Autor: ~Inwestor [172.225.187.*]
    Pojawia się impuls i będzie coraz trudniej o akcje.
  • Re: Chyba powoli ruszamy Autor: ~FONTANNA [31.61.186.*]
    Możesz brać ile chcesz zobacz arkusz. Wybijcie opór 1.4 to wtedy się zacznie.
  • Re: Chyba powoli ruszamy Autor: ~Musa [31.0.83.*]
    Fontanna, po co kupić taniej skoro można drożej.
    Możesz kupić kiedy chcesz i tak nie ma to znaczenia. Ważne żeby grubas pokazał że kupuje i chce podbić wyżej. Ja czekaj na wybicie oporu na 1.40 wszystko co się dzieje poniżej to konsolidacja.
    Nie mam dużego budżetu więc ni3 chce blokować kasy w konsolidacji wole poczekać na rych.
  • aby skupić dużo Autor: ~ce [185.119.209.*]
    konsolidacja po tco je? czysta woda
    I co ??? Już po krzyku ? Skończyły się akcje śmieszni inwestorzy.
  • Re: Chyba powoli ruszamy Autor: ~Musa [31.0.83.*]
    Przydał by Ci się kurs ekonomii.
    Nie mogę kupić po ile chcę, bo dolną granicę ogranicza kurs, a kupno drożej jest często mniej ekonomiczne i inwestycja mniej efektywna. Gospodarka rozwija się wciąż cyklicznie i stąd te moje sugestie.
    Ale rób co chcesz, to Twoja odpowiedzialność finansowa za takie decyzje.
    A Ty wiesz co znaczy tanio czy drogo? Ja wolę kupić wtedy kiedy jest popyt beż znaczenia czy po 1 zł czy po 40 zł. Więc kupowanie teraz według Ciebie tanio i nie m popytu to loteria. Ja wolę poczekać na 1.40 bo tam mamy opór i tam powinien pojawić się popyt i kupić według Ciebie drogo a dla mnie będzie to optymalnie.
  • Re: Chyba powoli ruszamy Autor: ~Fan [178.21.154.*]
    W mojej ocenie akcje są zbierane, a nie dystrybuowane.

Kurs zamarł na niższych wartościach, to podciągną go nieco wyżej i tutaj zaczną trochę zbierać. Potem znowu zrzucą trochę niżej. Na zamęczenie i utratę cierpliwości. Ja uważam, że tu do znudzenia powtarzane poziomy cenowe analizy technicznej nie mają żadnego znaczenia. Mogą podjechać ponad 1.40 zł zebrać ile chcą i potem znowu zjechać na 1,20 zł.

Ta sytuacja się nie zmieni, dopóki:
    1) ktoś kto tutaj buja łodzią nie uzbiera tyle, ile będzie chciał i sam da sygnał do wzrostów albo
    2) nie wejdzie tu większy (inny) kapitał. To z kolei może się stać dopiero po jakichś newsach ze spółki.

A tak, to wygląda jakby był tylko jeden bezkarny sternik, który strzepuje z drzewa drobnych tak długo, jak tylko może.

Ale to oczywiście moje zdanie, każdy robi jak chce. Nie mam monopolu na prawdę, jak wydaje się niektórzy piszący tutaj sami o sobie myślą.
    No kluczem jest żeby znaleźć te poziomy na których ten co zbiera będzie wybijał i jest 1.40 albo zjedxie jeszcze niżej 1.05 wsparcie i tam może kto się dołączyć do zbierania.
  • Re: Chyba powoli ruszamy Autor: ~Fan [178.21.154.*]
    Tak jak pisałem, dla mnie te poziomy przy obecnym układzie na kursie (tj. gdy nie ma dużego ruchu) nie mają większego znaczenia. Tak, dwa razy odbiło się od 1.40 i to może być poziom istotny (opór / wsparcie) gdy wejdzie jakiś większy kapitał, ale na ten moment wyobrażam sobie równiez sytuację w którym przebijamy 1,40 i po jakimś czasie wracamy do konsoli niżej.

Wszystko zależy od tego, jak to sobie sternik wymyśli. Chyba że w końcu zacznie się większy ruch na kursie i trzeba będzie się liczyć z innymi większymi graczami.
  • Re: Chyba powoli ruszamy Autor: ~Mlody [5.184.232.*]
    Pilnują kursu s...
    Dlatego trzeba czekać na opory i wsparcia inaczej kupujesz e konsoli i stoisz i czekasz tygodnie/miesiacy może lata.
    No właśnie piszę wiele razy że zgodnie z AT jeżeli przebijemy 1.40 opór I po jakimś czasie wrócimy do 1.40 od góry i okaże że nie chce spadać niżej poziom zmieni się na wsparcie i wtedy ja kupuje taka mam strategie. Do tego czasu stoję i obserwuje.
    Twoje at ci nie powiedziało że z 90gr na 1,4 kurs poszedł 50% w górę
    Pewnie ze powiedziało że zakończył się trend spadkowy i przeszliśmy w konsolidacje. Wybicie 1.40 da szanse na trend wzrostowy inaczej idziemy w bok.
  • Re: Chyba powoli ruszamy Autor: ~Musa [31.0.45.*]
    Jak dla Ciebie cena 1 zł a 40 zł to tyle samo, to gratuluję też zrozumienia matematyki. Gospodarka to nie jest oderwana od rzeczywistości dziedzina i popyt zależy od ceny, a ta od podaży i zmieniają się one w zależności od ich wartości. Jasne?
    Oczywiście że to samo. Czasami 1zl to na niektórych spółkach drogo a na innej 40 zł to tanio. Zależy od spółki dlatego ja nie używam stwierdzen że jest tanio albo drogo tylko czy jest popyt czy go nie ma i na tej podstawie podejmuje decyzje inwestycyjna.
    Była konsolidacja na 90gr teraz jest ok 1,2 jak będzie info/wyniki to będziesz wypisywała że opór na 1,40 albo 2zl i dalej będziesz bez akcji?
    Poczekam aż przebijemy 1.40 I opór zmieni się w sporcie i wtedy dołączę się do ruchu.
    Tak, to zależy od rodzajów wartości oraz podejść w jakich się spółki wycenia. Dla CPR, biorąc pod uwagę waloryzację kontraktu GSMR, realizowane inwestycje i jego potencjał rozwojowy, to obecny kurs jest tanią ofertą. Gdyby cena za akcję wynosiła 40 zł, to byłaby ona za droga. Dla Ciebie to to samo? Nic mi nie pozostaje, tylko życzyć Ci rozsądku.
    Ble ble ble ble. Mnie mało to interesuje jest popyt są sygnały techniczne do kupna kupuje --> sprzedaje --> place podatek od zysków i szukam kolejnej okazji i tak od 10 lat.
    Jak tam inwestor odcięli Cie od akcji czy nadal kupujesz po impulsie ?
    Ok. 40 razy drożej to ble ble ble ble. Jak wolisz. :)
    Wolę zarabiać niż stać w konsolidacji.
    Z tym, że kupno drożej wiąże się z potencjalnym niższym zyskiem ze sprzedaży.
    Popyt przy 1,40 pewnie będzie niższy niż przy kursie obecnym. Jeszcze może jacyś inwestorzy sprzedadzą akcje i kurs może już nie iść w górę, na tym poziomie może się zdarzyć konsolidacja, lub też korekta.
    Dziś np. była okazja na zarobek, gdy kurs rósł ponad 5%, po czym spadł.
    Gdyby rzeczywiście była gospodarka rynkowa, to wielu poszłoby z torbami. Mimo to, życzę sukcesów.
  • Re: Chyba powoli ruszamy Autor: ~FONTANNA [31.61.164.*]
    Straszne głupoty piszesz aż trudno to czytać. Jak wybiją opór na 1.40 to wtedy dopiero zaczną się obroty bo wejdą do gry powazni gracze.
    No tak, Twoja fiksacja na tym mitycznym poziomie kursu jest z pewnością mądra. :) Szkoda czasu na dalszą dyskusję. Niech się darzy.
    Zobaczymy kto miał rację z jakiś czas a poziom nie jest mityczny wystarczy nauczyć się czytać wykres - polecam szkolenie z AT może być nawet darmowe z internetu:)
    Dzięki. Z AT korzystam nie tylko w ramach ustalonych schematów, ale przede wszystkim bazuję na własnym rozsądku. Takich oporów może być więcej na drodze do kursu w granicach 5-7 zł, lub może też nawet ponad tę kwotę i nie koniecznie musi zrealizować się na to w cenie 1,40, opór może być też np. w okolicach 1,33 zł. Takie wnioski jak Twój nieraz prowadzą do błędnych ocen i decyzji. Świat jest zróżnicowany i zamykanie go w schematy prowadzi go do zrównywania rzeczy nieporównywalnych. Pozdrawiam.
    Na razie niech wybiją 1.40 bo tamten poziom już 3 razy reagował co będzie wyżej zajmiemy się później na 1.33 niczego nie ma. Ty robisz co chcesz ale nie gadaj glupot nie wszyscy skupią na otwarciu pozycji w dobrym miejscu i zamknięciu z zyskiem. Reszta to bezsensowana paplanina.
    Nie wszyscy też muszą zacząć kupować od 1,40. Gdyby nie kierowano się takimi schematami, to rynki byłyby bardziej optymalnie zagospodarowane. Myślę, że próbujesz tu manipulować opiniami, dopasowując rzeczywistość do swoich wymagań, co Ci jednak na szczęście słabo wychodzi.
  • Re: Chyba powoli ruszamy Autor: ~Wanka [31.175.30.*]
    Fontanna zawsze na posterunku z jedyną właściwą narracją. Byle zniechęcić.
  • Re: Chyba powoli ruszamy Autor: ~FONTANNA [31.61.179.*]
    Chcesz to kupuj teraz kto Ci broni.
    Przestać bredzić o jakiś gospodarkach bo nie masz pojęcia o czym piszesz. Ty możesz kupować teraz bo jest tanio ja wolę poczekać i dołączyć się do ruchu kiedy powazni zaczną grać
    A czy raczej nie jest tak, że mam pojęcie o gospodarce, tylko nie wpisuje się ono w wizje nierynkowych oligarchów, manipulujących cenami i będących w zmowach? :)
    To idź do polityki tam się gada farmazonami. Używasz słów o których sam nie masz pojęcia. A tu czekamy na ruch do oporu 1.40 lub wsparcia 1.05
    Fontanna zaliczasz się do nadludzi, których w przeciwieństwie do plebsu nie obowiązują zasady ekonomii?
    Farmazony to Ty próbujesz propagować, wszak to Ty jesteś w gospodarkę wtajemniczony przez sekciarzy.
    Powinien się wami zająć Interpol, co mam nadzieję że wydarzy się wkrótce.
    Boze co za wylew, mnie obowiązuje tylko przykrekre przelewy podatku od zysków kapitałowych do którego niechętnie się zbliżam!!!! Aż trzeba zwiększyć limit w banku na pojedyncze transakcje.
    Tak to jest jak się uważa za wszystkowiedzącego, a się próbuje manipulować kursem, bo nie potrafi się zarobić na zasadach rynkowych, tylko wypisywać bzdury może też nawet za lewe pieniądze...
    Ale mądrości. Tu sobie trac na zasadach rynkowcyh a ja sobie zarobię na swingach :) wszyscy będą szczęśliwi tzn nie ja będę szczęśliwa i zarobiona.
    Jawnie podważasz europejski i polski ład prawny. Uważaj, żebyś nie wylądował za to w więzieniu, bo tam podobno różnie bywa...
    Jawnie podważasz europejski i polski ład prawny. Na to jest trochę paragrafów. Uważaj co robisz.
    Straszysz mnie ??? No jestem nieprzytomna że strachu, co za dzieciak. Może podam Ci dane adresowe żebyś mógł mnie do KNFu zgłosić ?
    Nie straszę, tylko ostrzegam. A Ciebie stać na to by powiedzieć prawdę? Jak jesteś tak mądry, to podaj publicznie swoje prawdziwe dane. Ja się nazywam Bartosz Szczodrowski i staram się zawsze pełnić Wolę Bożą. Jak nie jesteś w stanie żyć w prawdzie, to wiedz że służby itak o wszystkim wiedzą...
    ŁO matko bez komentarza, czekamy na wybicie 1.40 :)
    Albo dobicie do wsparcia na 1.05 :)
[x]
COMPREMUM 0,92% 1,09 2026-04-02 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.