• Hańba..... Autor: ~Nowy4455 [31.0.33.*]
    Pan Sikorski
    ,,Nawrocki ma do wyboru SAFE na rzecz wojska i obronności albo hanbe
    Jeśli wybierze hanbe to my SAFE i tak
    zrobimy bo mamy plan B,,

Ciekawe
    Ale w Polsce to trzeba najpierw dużo majstrować i kombinowac kazdy ma jakis pomysl przy projektach by później i tak je zniszczyć (OFE by Polakom żyło się lepiej)
  • Re: Hańba..... Autor: _xd [110.172.145.*]
    Dobrze, że dostrzegasz tę bandę krętaczy. Dlatego tak bardzo im nie pasuje "nie swój" prezydent. Inaczej für deutschland na pełnej by było.
  • Re: Hańba..... Autor: ~Heh [84.40.152.*]
    Wania, na razie jest für rasssija!
    Jest i on, naczelny, skompromitowany troll-naganiacz xD
    Łatwo go wywabić xD Zawsze taki spocony i zapluty przychodzi xD
  • Re: Hańba..... Autor: _xd [185.227.138.*]
    I dodam jeszcze, że nigdzie nie opowiedziałem się za żadną stroną polityczną. Ale ty jak typowy durny polityczny troll wyzywasz wszystkich od ruskich onuc, którzy mają inne zdanie niż twoje xD
  • Re: Hańba..... Autor: ~Heh [37.31.44.*]
    Tak wania, nie opowiadasz się, tylko powtarzasz durnoty ruskiej prawicy)))
    Idziesz w zaparte i masz klapki na oczach. No zwykły troll xD I dusisz te czerwone łapki, no bo co innego ci pozostało niż wycie na forum xD
    Ojjoj, ale sie ruska onuca denerwuje)))
  • Re: Hańba..... Autor: _xd [213.217.31.*]
    Zdradzę ci sekret- zmyślanie i wyzywanie nie sprawi, że będziesz mieć rację xD I to jest piękne xD
  • Re: Hańba..... Autor: ~Nowy4455 [31.0.44.*]
    Ale ktoś już przepraszał pana premiera
    za oczernianie i fur deutschland
    Były przeprosiny po głównym wydaniu wiadomości
    A pewna partia zrobiła bardzo dużo złego w psychice Polaków by rządzić bliżej niż 8 lat najlepiej po wsze czasy
    Dla ruskich onuc, jak wania, to nie ma znaczenia. Najważniejsze że kapią kolejne kopiejki!
    Podoba mi się twoja złość i niemoc xD W każdym wpisie używasz "ruska onuca". Nie możesz znieść, że ktoś w internecie ma inne zdanie xD Tylko dlaczego przy tym się tak paskudnie pocisz? Zadbaj o higienę zamiast siedzieć 24h na bankierze xD
    Wania, nie poć się zatem jak lokomotywa na semaforze, bo wtedy piszesz za dużo o sobie)))
    Nie, serio. Zadbałbyś o siebie. To jest niesmaczne xD
    Zabawne jest też to, że napisałem tylko "für deutschland" i się akurat ty odpaliłeś xD
  • Re: Hańba..... Autor: ~Nowy4455 [31.0.32.*]
    Pamiętajmy Polska nigdy nie miała dobrych sąsiadów
    Polska leży w takim miejscu na ziemi i tak jest usytuowana geograficznie.
    Pamiętajmy Polska zniknęła z mapy świata na 125 lat.
    Przez kogo wnioski wyciągnijcie sami

A teraz ...... dawać dziada :) na 10.00 złotych polskich za papier rano ktoś skupowal akcje i wyglądało ro dobrze
    Ale warto pamiętać, że dzięki naszym przyjaciołom niemcom pokonaliśmy tych wstrętnych nazistów xD
  • Re: Hańba..... Autor: ~Nowy4455 [31.0.36.*]
    Tak warto pamiętać pokonalismy
    Warto też pamiętać 50 lat komunizmu
    Więc się nie dziwię się ze co niektórzy używają tu zwrotów ruskie onuce
    No i oczywiście Wołyn pamiętamy choc to przeciez Polacy mordowali Ukraincow jak naradzie co niektórzy mają wygodne życie zamiast siedzieć w okopie i walczyć o swoją wolnosc a już jest manipulacja ze MY walczymy za wasza wolność wolność Europy

Pamiętaj ze to górnicy w kopalni Wujek zginęli byś ty mógł jeździć mercedesem lub na wczasy na Bali
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.31.145.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Nie da się zrozumieć, co napisałaś xD To ta elita jest? xD Ale ważne, że wplatasz obraźliwe teksty xD Hatfu trolle na was xD
  • Re: Hańba..... Autor: ~jJacek [83.6.180.*]
    Nowy czyli ty wziąłbyś pożyczkę z opcją że jak się bankowi coś nie spodoba to nie dostaniesz następnej transzy ?, A czy to nie ta sama pożyczka co na jachty.
  • Re: Hańba..... Autor: _xd [213.217.31.*]
    Oni myśleli, że będzie drugie kpo xD Tak nawiasem mówiąc grał już ktoś w nową grę od Tokarczuk? xD
  • Re: Hańba..... Autor: ~Opinia [5.173.19.*]
    A czy ty jako bank jak dałbyś pożyczkę na budowę domu, to akceptowałbys że ktoś z tych pieniędzy kupuje samochody i jeździ na wakacje?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.222.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Pełna zgoda że bank chce zabezpieczenia, by nie był to kredyt nie trafiony. Tylko tu oprócz dokumentowania zakupu kolejnych sztuk broni jest zastrzeżenie praworządności a to jest furtka do wszystkiego. Nadto ci panowie byli przeciwni budowie zapory wzdłuż granicy tuż przed wybuchem wojny na Ukrainie. Co się zmieniło że po czterech latach musimy wziąć pożyczkę NAGLE i to JUŻ którą będą spłacać pokolenia przez 30 lat. O ile mi wiadomo w poprzednich latach nie wydaliśmy wszystkich pieniędzy na zbrojenie które były zarezerwowane na ten cel. Mam obawy czy posiadamy taką technologię że będziemy mogli zakupić 80 % sprzętu w kraju dobrego i nowoczesnego i czy nie pojawią się podwykonawcy.
  • Re: Hańba..... Autor: ~Ubot [5.173.222.*]
    Doskonale pamiętam co kto robił na przestrzeni kilkudziesięciu lat.Ty naprawdę nie wiesz co się zmieniło w przeciągu 4 lat?Na świecie i w twoim kraju?
    Co do następnego wątku to
    niektórym pasuje demolka naszego kraju.
    Ruska prawica chce docelowo wyprowadzić nas z UE, natomiast swoim wyznawcom, głownie półanalfabetom, również ekonomicznym, wciska ten bełkot w stylu "für deutschland"...
  • Re: Hańba..... Autor: ~zocha [37.31.145.*]
    Xd-uś a ty leczyłeś sie u byłego ministra zdrowia brata który dostał 200 mnl dotacji na leczeie badania sprzet itd ( zadan spólka już chyab nie istnieje )

i chyba nic z tego nie zostało a i może by Ciebie wyleczyli a tak to Kuki dostał 500K na szreznie patrityzmu który ty wciagasz
    Geniuszu to wyjaśnij o co chodziło z OFE tak od technicznej strony finansowej jak nie potrafisz to lepiej nie inwestuj na giełdzie
    Do OFE się nie zapisałem ( miałem wybór) nie wierzę w PO PIS, dlatego gdy mogę to się tego wystrzegam. Miło mi że mój komentarz uznałeś za genialny, z twojej rady nie skorzystam a Tobie życzę powodzenia twoje pieniądze twoja wola.
    JAcku to byłą odpowiedź do tego tam 446785Nowy czy cos tam
    Widzę tu olbrzymie pokłady naiwności, historia pokaże kto ma racje tylko tu takiej prawdziwej bezstronnej nie widziałem od co najmniej 60 lat. OFE mnie nie interesowało , ale spytaj kogoś starszego , czy wszystkie pieniądze ma na koncie bo tam były jakieś , splity , rozwodnienia, przerzucania z konta na konto , jakieś potrącenia , opłaty może ci powie ile z tego zostało.
  • Re: Hańba..... Autor: ~Adrian [5.173.25.*]
    Jakie majstrowaie z OFE? Zobaczysz te środki na dziedziczy subkoncie ZUS. A środki SAFE miały iść niemal w 90% na firmy w Polsce, czytaj dla polskich pracowników, ale widać niedosc, że złodziej, alfons to jest, cze zdrajca
  • Re: Hańba..... Autor: ~Adwersarz [83.10.113.*]
    "Mamy do czynienia z jawną zdradą i dlatego uważam, że Batyr gdyby ośmielił się zawetować program polskiej obronności, dla którego nie ma w obecnych warunkach alternatywy, powinien stanąć przed Trybunałem Stanu. Podobnie zdradziecki i antypolski charakter mają działania przeciwko wspieraniu walczącej Ukrainy. Po raz pierwszy chyba w historii to nie Polska walczy, krwawi i płaci najwyższą cenę za walkę będącą w interesie innych..."
  • Re: Hańba..... Autor: ~Nowy4455 [31.0.40.*]
    Wspieraniu walczącej Ukrainy
    Hmmmmm
    Ale wiesz ze ta walczącą Ukraina NAM
    ,,podziękuje,, w odpowiedni sposób
    pokazując wiesz który palec
    Jakoś Polsce nikt nie pomagał oprócz Ameryki w obaleniu komunizmu a podczas 2 wojny światowej sojusznicy się na nas wypieli

Zobaczymy jaka śpiewka wymyśli dla społeczeństwa. polski rząd odnośnie Wołynia
    No już nie przesadzaj.W obaleniu komunizmu pomagało nam wiele państw.A naszych uchodżców politycznych przyjmowało też wiele państw.A część długi kto umorzył.Nawet Watykan pomagał
  • Re: Hańba..... Autor: ~Nowy4455 [31.0.47.*]
    Wymień jakie państwa nam pomogły?
    No tak Lechu uciekł wtedy do RFN
    Jak wtedy komuna dookoła
    No ale nie bez powodu Polsk wtedy został papieżem
    Ech człowieku.Co tu z Tobą dyskutować.
  • Re: Hańba..... Autor: ~Gustlyk [178.43.234.*]
    Glapa wytłumaczył ale nie powiedział najważniejszego. Tego słowa widać boi się jak ognia. DODRUK. Tak. Nie uszczuplając rezerw musi wydrukować 180 mld na Safe 0%. I tym sposobem już nie jest 0%
    Oglądałem.
    a co USA miało z tego że pomogło walczyć Polsce z komunizmem ? zrobili to za darmo :-) oj nie

Jak wyciągneliśmy ich lidzi z Iraku to kazali umorzyc Francuzom nasz dług

Wuj sam mowi o wartościach a realizuje interesy kolego CO nie oznacza że nie są przydatni potrzebni i generalnie ok

al enie można na klęczkach robic laa ss kii like Dudi Al Fajew Tiktok krejzol no i Batyr Krypto mistrz

Walisz głową w klawiaturę? Okropny, niezrozumiały bełkot xD Wy jesteście tą elitą? xD
[x]
LUBAWA -2,33% 8,81 2026-05-15 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.