Pan Sikorski
,,Nawrocki ma do wyboru SAFE na rzecz wojska i obronności albo hanbe
Jeśli wybierze hanbe to my SAFE i tak
zrobimy bo mamy plan B,,
Ciekawe
Ale w Polsce to trzeba najpierw dużo majstrować i kombinowac kazdy ma jakis pomysl przy projektach by później i tak je zniszczyć (OFE by Polakom żyło się lepiej)
I dodam jeszcze, że nigdzie nie opowiedziałem się za żadną stroną polityczną. Ale ty jak typowy durny polityczny troll wyzywasz wszystkich od ruskich onuc, którzy mają inne zdanie niż twoje xD
Ale ktoś już przepraszał pana premiera
za oczernianie i fur deutschland
Były przeprosiny po głównym wydaniu wiadomości
A pewna partia zrobiła bardzo dużo złego w psychice Polaków by rządzić bliżej niż 8 lat najlepiej po wsze czasy
Podoba mi się twoja złość i niemoc xD W każdym wpisie używasz "ruska onuca". Nie możesz znieść, że ktoś w internecie ma inne zdanie xD Tylko dlaczego przy tym się tak paskudnie pocisz? Zadbaj o higienę zamiast siedzieć 24h na bankierze xD
Pamiętajmy Polska nigdy nie miała dobrych sąsiadów
Polska leży w takim miejscu na ziemi i tak jest usytuowana geograficznie.
Pamiętajmy Polska zniknęła z mapy świata na 125 lat.
Przez kogo wnioski wyciągnijcie sami
A teraz ...... dawać dziada :) na 10.00 złotych polskich za papier rano ktoś skupowal akcje i wyglądało ro dobrze
Tak warto pamiętać pokonalismy
Warto też pamiętać 50 lat komunizmu
Więc się nie dziwię się ze co niektórzy używają tu zwrotów ruskie onuce
No i oczywiście Wołyn pamiętamy choc to przeciez Polacy mordowali Ukraincow jak naradzie co niektórzy mają wygodne życie zamiast siedzieć w okopie i walczyć o swoją wolnosc a już jest manipulacja ze MY walczymy za wasza wolność wolność Europy
Pamiętaj ze to górnicy w kopalni Wujek zginęli byś ty mógł jeździć mercedesem lub na wczasy na Bali
Nowy czyli ty wziąłbyś pożyczkę z opcją że jak się bankowi coś nie spodoba to nie dostaniesz następnej transzy ?, A czy to nie ta sama pożyczka co na jachty.
Pełna zgoda że bank chce zabezpieczenia, by nie był to kredyt nie trafiony. Tylko tu oprócz dokumentowania zakupu kolejnych sztuk broni jest zastrzeżenie praworządności a to jest furtka do wszystkiego. Nadto ci panowie byli przeciwni budowie zapory wzdłuż granicy tuż przed wybuchem wojny na Ukrainie. Co się zmieniło że po czterech latach musimy wziąć pożyczkę NAGLE i to JUŻ którą będą spłacać pokolenia przez 30 lat. O ile mi wiadomo w poprzednich latach nie wydaliśmy wszystkich pieniędzy na zbrojenie które były zarezerwowane na ten cel. Mam obawy czy posiadamy taką technologię że będziemy mogli zakupić 80 % sprzętu w kraju dobrego i nowoczesnego i czy nie pojawią się podwykonawcy.
Doskonale pamiętam co kto robił na przestrzeni kilkudziesięciu lat.Ty naprawdę nie wiesz co się zmieniło w przeciągu 4 lat?Na świecie i w twoim kraju?
Co do następnego wątku to
niektórym pasuje demolka naszego kraju.
Ruska prawica chce docelowo wyprowadzić nas z UE, natomiast swoim wyznawcom, głownie półanalfabetom, również ekonomicznym, wciska ten bełkot w stylu "für deutschland"...
Xd-uś a ty leczyłeś sie u byłego ministra zdrowia brata który dostał 200 mnl dotacji na leczeie badania sprzet itd ( zadan spólka już chyab nie istnieje )
i chyba nic z tego nie zostało a i może by Ciebie wyleczyli a tak to Kuki dostał 500K na szreznie patrityzmu który ty wciagasz
Do OFE się nie zapisałem ( miałem wybór) nie wierzę w PO PIS, dlatego gdy mogę to się tego wystrzegam. Miło mi że mój komentarz uznałeś za genialny, z twojej rady nie skorzystam a Tobie życzę powodzenia twoje pieniądze twoja wola.
Widzę tu olbrzymie pokłady naiwności, historia pokaże kto ma racje tylko tu takiej prawdziwej bezstronnej nie widziałem od co najmniej 60 lat. OFE mnie nie interesowało , ale spytaj kogoś starszego , czy wszystkie pieniądze ma na koncie bo tam były jakieś , splity , rozwodnienia, przerzucania z konta na konto , jakieś potrącenia , opłaty może ci powie ile z tego zostało.
Jakie majstrowaie z OFE? Zobaczysz te środki na dziedziczy subkoncie ZUS. A środki SAFE miały iść niemal w 90% na firmy w Polsce, czytaj dla polskich pracowników, ale widać niedosc, że złodziej, alfons to jest, cze zdrajca
"Mamy do czynienia z jawną zdradą i dlatego uważam, że Batyr gdyby ośmielił się zawetować program polskiej obronności, dla którego nie ma w obecnych warunkach alternatywy, powinien stanąć przed Trybunałem Stanu. Podobnie zdradziecki i antypolski charakter mają działania przeciwko wspieraniu walczącej Ukrainy. Po raz pierwszy chyba w historii to nie Polska walczy, krwawi i płaci najwyższą cenę za walkę będącą w interesie innych..."
Wspieraniu walczącej Ukrainy
Hmmmmm
Ale wiesz ze ta walczącą Ukraina NAM
,,podziękuje,, w odpowiedni sposób
pokazując wiesz który palec
Jakoś Polsce nikt nie pomagał oprócz Ameryki w obaleniu komunizmu a podczas 2 wojny światowej sojusznicy się na nas wypieli
Zobaczymy jaka śpiewka wymyśli dla społeczeństwa. polski rząd odnośnie Wołynia
No już nie przesadzaj.W obaleniu komunizmu pomagało nam wiele państw.A naszych uchodżców politycznych przyjmowało też wiele państw.A część długi kto umorzył.Nawet Watykan pomagał
Glapa wytłumaczył ale nie powiedział najważniejszego. Tego słowa widać boi się jak ognia. DODRUK. Tak. Nie uszczuplając rezerw musi wydrukować 180 mld na Safe 0%. I tym sposobem już nie jest 0%