• Kolejna emisja.. Autor: ~Dw [37.30.22.*]
    Za chwile nasze akcje nie beda wiele warte
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~123 [91.150.202.*]
    No i nas zgrilowali , dlatego tak leciało w dół , a kto sprzedawał ? i pewnie nic nie wiedział .
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Ja [145.237.4.*]
    Może nie tak do końca. Cena nowej emisji bliska aktualnego kursu. Brak prawa poboru, to brak chętnej ulicy do szybkiej realizacji zysku. Hasło emisja sama w sobie wywołuje u niektórych paraliż i automatyczny wysyp akcji, ale wszystko zależy od warunków na jakich jest zrobiona. Pożyjemy zobaczymy.
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Ja [145.237.3.*]
    I jeszcze jedna istotna rzecz: "w związku ze sprzedażą w dniu 9 marca 2026 r. w ramach transakcji pakietowych, łącznie 6 956 522 akcji zwykłych na okaziciela spółki na rzecz wybranych inwestorów". Kto to wziął ?
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Dw [37.30.22.*]
    https://www.gpw.pl/transakcje-pakietowe
    Czyli co , akcje już są kupione i zdeponowane na koncie u inwestora ?
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Ty [37.248.219.*]
    Dokładnie tak.
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Krystyna [77.222.243.*]
    Nowy wał biorą pożyczkę, za to dostają akcje a następnie pchają w rynek aż się trzęsą żeby odzyskać nawet nie czekają na wzrostu ja uciekam niech szukają frajerów były kiedyś Universal Oszuści żegnam
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Ja [5.173.28.*]
    Wszystko fajnie, tyle że jak wezmą po 5,40 i zaczną pchać w rynek to raczej ze stratą a nie z zyskiem, bo szybko zdołują kurs z uwagi na fakt, że tu nie ma takich obrotów żeby tyle akcji popchnąć bez zjechania mocno na południe.
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Didi [84.40.219.*]
    Moze za jakis czas, po kolejnych emisjach, zdejma papier po znacznie nizszych pieniadzach.

Szmaca tutaj indywidualnych, ze az strach. Gdyby bylo uczciwi to by zrobili emisje z PP.
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Krystyna [77.222.243.*]
    Mogli zrobić po 6,40 zl ? będą robić podbitki i w rynek prymityw 50 baniek już sciogneli teraz 30 i tak do bankructwa ,
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Ja [5.173.28.*]
    Ok. Ale kto kupił?
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~yogeeboo [185.25.122.*]
    Ludzie czego wy nie rozumiecie?
    Sprzedali prawie 7 mln akcji za 37 i pół bani. Mają mniej akcji - żeby znów być mocno reprezentowanymi chcą wyemitować dla siebie akcje ale już za 30 baniek nie 37,5.
    Te 7 mln akcji już ktoś wziął w pakietach po 5,40 zł. Przecież nie sprzedali akcji które dopiero mają być emitowane - jak niektórzy tu sugerują.
    Uważam, że nie jest to całkiem złe rozwiązanie. Jakieś instytucje kupiły 7 mln akcji po 5,40 to raczej nie będą nimi sypać. A do tego MP Inwestors odzyskają mniej więcej swój poziom posiadania.
    Jedyne zastrzeżenia można mieć co do ceny tej operacji - ale 7mln akcji nikt nie kupi po cenie rynkowej.
    Także na spokojnie to przemyślcie.
  • Re: Kolejna emisja. Autor: ~Ja [78.88.3.*]
    O tym właśnie mówię. Ktoś kupił miliony akcji po 5,40. Liczę na to o czym piszę od dłuższego czasu, czyli że trwa przesuwanie akcji na odpowiednie podmioty przed konkretnymi informacjami i dużym wybiciem. A wszystkie kropki się zgadzają, trzymanie kursu od miesięcy, powolne odbieranie akcji zniechęconym, teraz kupno prawie 7 mln akcji przez kogoś (z pewnością nie przez ulicę) i emisja bez pp żeby ulicy nie rozdawać akcji.
  • Re: Kolejna emisja. Autor: ~Ryś [37.30.22.*]
    Bedzie duże wybicie z 4zł na 5
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Ja [145.237.4.*]
    Jest jeszcze jeden aspekt sprawy. Czy lada dzień objawi się nowy akcjonariusz, czy rozrzucili te prawie 7mln akcji na kilka podmiotów.
    Podejrzewam , że kupił to jeden podmiot i jeżeli jest to kupione w takiej cenie 5,40 zł to powinno mu zależeć na jak najlepszych wynikach Wieltonu . Nie będzie tego pchać w rynek który jest i tak przesycony.
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Zorro [46.112.72.*]
    13-14.03 powinien być komunikat kto przekroczył 5%
    Najgorsze za nami teraz czas na pozytywne informacje. Nowy fundusz na pokładzie dobry raport i kurs zostanie uwolniony.
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Lech [80.49.177.*]
    no i jasne, akcje kupił AGIOFUNDS TFI i ma 20% akcji
    Tak jak pisałem , że akcje kupił jeden podmiot , no to teraz podejrzewam do góry .
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Lech [37.47.93.*]
    No raczej 10% zysku ich nie interesuje. Zresztą rynek tego nie łyknie, nie ma obrotów. Jeśli będą chcieli wyjść to będą musieli szukać inwestora. Swoją drogą pod co kupili......
    Jak znam życie, to oni mają zupełnie inne źródło informacji niż my . Wywalić ponad 30 milionów ot tak to raczej nie wchodzi w grę.
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Dw [37.30.22.*]
    Agio kupil 4 mln akcji, a jeszcze ktos musial 2.9 bodaj. W tandemie z Esaliens jak rok temu?
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~totylkocyferki [77.222.227.*]
    Dnia 2026-03-10 o godz. 18:49 ~Dw napisał(a):
    > Agio kupil 4 mln akcji, a jeszcze ktos musial 2.9 bodaj. W tandemie z Esaliens jak rok temu?

A dokładnie 4,5 mln, a ktoś inny (?) 2456522 sztuk.
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Didi [84.40.219.*]
    Swietne inwestory tutaj. Przekonujcie sie nawzajem, ze rozwadnianie kapitalu bez pp z 10%+ dyskontem to dla Was dobra informacja... no nawet nie wiem co Wam napisac...

Moze byscie poczytali w co inwestuje ten konkretny subfundusz i jakie inwestycje juz mial i jakie byly tego efekty.
  • Re: Kolejna emisja.. Autor: ~Ja [78.88.3.*]
    Tak, bo emisja z pp dla gawiedzi to lepsze wyjście. Widać to chociażby na przykładzie Pure B. gdzie jak tylko dopuszczają akcje do obrotu to od razu ulica sypie bo złotówki zapalają się w oczach i kurs leci na łeb na szyję.
[x]
WIELTON 0,70% 5,78 2026-04-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.