• moje przemyślenia kreskowe Autor: arkadiusztoja [217.96.147.*]
    moim zdaniem w 1 półroczu tego roku asbis będzie miał nowe ath lub zaliczy podwójny szczyt
    a potem będzie bardzo silna korekta która zniesie kurs na bardzo niskie poziomy w okolicach 25-31 zł.
  • Re: moje przemyślenia kreskowe Autor: ~Lutek [37.47.84.*]
    Na spółce która ma perspektywę rozwoju przez następne cztery lata ty widzisz korektę około 30% w pierwszym półroczu 2026? Ciekawe kto się pod tym podpisze z grupy forumowiczów którzy udzielają tutaj sensownych i merytorycznych wypowiedzi.
  • Re: Lutek Autor: arkadiusztoja [217.96.147.*]
    przeczytaj jeszcze raz co napisałem :)
  • Re: Lutek Autor: ~Lutek [37.47.84.*]
    Już mniejsza o okres kiedy to nastąpi. Do tak silnej korekty muszą być jakieś podstawy. Jestem laikiem giełdowym i zastanawiam się dlaczego na spółce która ma perspektywę rozwoju na następne lata i teoretycznie będzie przynosić zyski mniejsze bądź większe miałaby nastąpić tak duża korekta?
  • Re: Lutek Autor: arkadiusztoja [217.96.147.*]
    Moim zdaniem: z jednej strony wynika to z cykliczności trendów - tu infornacji więcej nie podam - każdy może sobie sam przeprowadzić analizę techniczną ......
    a z drugiej strony obstawiam że jest spore prawdopodobieństwo że rynki globalne skorygują ostro w dół po długich i silnych wzrostach
    a z trzeciej strony ( czyli z boku zapewne ;) żart taki :) teraźniejsza wojna z irakiem wpłynie bardzo negatywnie na globalne rynki ( w tym możliwe że na inflację i zapaść gospodarczą oraz przeszacowanie wartości sektórów w tym sektora szeroko pojętych nowych technologii )
    innymi słowy z rynków wyparują ogromne pieniądze co w dalszej perspektywie może doprować do zagrozeń w sektorze bankowym i finansowym ( co przełożyc się może na falę upadłości wielkich światowych koncernów i spółek )
    ja to widzę tak a jak inni to widzą to możesz ich podpytać :)
    ja wychodzę z założenia że lepiej nie zarobić jak stracić ;)
    straty na rynkach się licho odrabia i mają negatywny wpływ na psychikę i zaburzają postrzeganie.
  • Re: Lutek Autor: ~Antynagon [83.175.186.*]
    Jeśli chodzi o "nie zarobić", to areczkowi świetnie się to udało na Asbis. Buahaha
  • Re: Lutek Wojna jest z Iranem a nie z Irakiem .Na takich prostych Autor: ~Jan [83.26.24.*]
    rzeczach się gubisz
  • Re: moje przemyślenia kreskowe Autor: ~PanAndrzej [37.47.84.*]
    Jasne Areczku w grudniu spadnie do 25 zł przy przychodach 1,2-1,5 mld i marży ok.8%
    Po prostu....przestań to brać co bierzesz bo masz za duże odloty
  • Re: moje przemyślenia kreskowe Autor: ~Rafał [89.229.111.*]
    Jeszcze chwilka i szopka na rynkach się skończy....i kurs wróci na zieloną moc i nowe ATH
  • Re: Rafał Autor: arkadiusztoja [217.96.147.*]
    oby tak było - dla mnie lepiej jak będą teraz solidne wzrosty żebym mógł się wypakować z akcji
  • Re: Rafał Autor: ~pop [194.107.18.*]
    Sprzedałeś po 27 to z czego masz się wypakować.
  • Re: Rafał Autor: ~Maciek [79.184.246.*]
    nie ma sensu z nim dyskutować. On tu pisze o wojnie z Irakiem...
  • Areczek znafca rynku Autor: ~PanAndrzej [37.225.46.*]
    Najlepsze było jak w poniedziałek pisał,że dzień wcześniej kupiono sprzedał akcje z zyskiem
    Jedyny na GPW który zarabia w sobotę i niedzielę
  • Re: Areczek znafca rynku Autor: ~Maciek [79.184.246.*]
    najlepsze to bylo jak pisał że kupował po 40,66 a Pan sprawdził w arkuszu zleceń i w tej kwocie obrócono szaloną ilością 33 akcji

Uśmiałęm się wtedy do łez.

Pozdrawiam
  • Re: Areczek znafca rynku Autor: ~PanAndrzej [37.225.56.*]
    No i mamy zapowiedziane przez Areczka cofnięcie kursu do 25 zł
    Areczek myli się tylko raz ....jak saper
    Potem bankrutuje
  • Re: Areczek znafca rynku Autor: ~Wełniaczek [31.0.182.*]
    52,85 :D
[x]
ASBIS 2,91% 70,80 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?