• SAFE i MBF Autor: ~iks [31.60.68.*]
    W telewizji mówili że do maja środki z SAFE muszą być zakontraktowane.
  • Re: SAFE i MBF Autor: ~Realnie [37.225.7.*]
    Muszą?
    Poczekajmy najpierw na podpis Prezydenta pod ustawą SAFE.
  • Re: SAFE i MBF Autor: ~iks [31.60.68.*]
    No jak chcą skorzystać z pożyczki z UE
    Chcieć a móc, to dwie różne bajki.

Najpierw Prezydent musi podpisać ustawę. Jakie sygnały "idą" z Pałacu, każdy kto choć trochę interesuje się polityką, słyszy.
    Alternatywą do środków UE mają być środki z SAFE "0".
    We wtorek Premier i Prezydent będą rozmawiać w sprawie, w tym w temacie źródła finansowania programów obronnych.
  • Re: SAFE i MBF Autor: ~iks [31.60.68.*]
    Zarząd MBF jednak powinien poszukać wśród inwestorów w Polsce, np Brzoska czy Karkosik którzy nie tyle co charytatywnie ale mogliby coś zainwestować w obronność kraju i ciekawe projekty. Zwłaszcza Brzoska gdzie bezzałogowe drony mogą służyć do transportu przesyłek. Z tymi dwoma nazwiskami, może innymi, bym na miejscu Zarządu MBF rozmawiał.
    Zapewne maja alternatywne rozwiązania.
    Nie zapominajmy, że projekt "drony" to Konsorcjum, w skład którego obok MBF Group S.A. wchodzi również Sqadron sp. z o.o. z Grupy ASE.
    Grupa ASE, to nie jest mały podmiot, z małymi przychodami, zyskiem.
    Zresztą jak powstawało Konsorcjum, w ramach którego realizowane są m.in projekty Iryda Plus i Mallard, nikt nie mówił o SAFE.
    Dlatego tym programem finansowania nie przejmowałbym się. Będzie - super, nie będzie - trudno, działamy dalej.
  • Re: SAFE i MBF Autor: ~Kajtek [45.80.209.*]
    Dobry artykuł wkleili na X lecz niestety i tutaj nie widać kasy na drony chcą samolotów załogowych a tutaj pewnie cały projekt Iryda mógłby się zamknąć w cenie jednego samolotu.

Trzeba wierzyć że wszędzie siedzą mądrzejsi którzy wiedzą co robią.
  • Re: SAFE i MBF Autor: ~Jc [109.243.200.*]
    Kolejny

https://polska-zbrojna.pl/Mobile/ArticleShow/45836
  • Re: SAFE i MBF Autor: ~Wardon [188.146.26.*]
    To skąd te spadki dzisiaj?
    Poniżej 6 zł
  • Re: SAFE i MBF Autor: ~Marko [37.30.32.*]
    Nijaki Realnie z tego forum się przestraszył i rzucił w rynek całe 100 akcji ze swego ,,wielkiego i zasobnego'' portfela. Taki z niego ynwestor, nie wierzy w niemców. Trzeba czekać, jak mówił przed bitwą grunwaldzką Jagiełło, czekać w lesie, zmówić 3 Bogurodzice i i liczyć na amerykanów i turków...
  • Re: SAFE i MBF Autor: ~Realnie [37.225.37.*]
    Długo nad tym myślałeś.
    O sorry, żeby myślec to trzeba mieć czym :-)))))))))))
    No nie dodawaj sobie. Myślisz, że myślę o tobie intensywnie, przecież ty nic nie znaczysz, więc po co mam ci szybko odpowiadać , choć i tak szybciej niż ty, bo na merytorykę nie reagujesz w ogóle ponieważ , jak pisałem, paliwko w baniaczku się u ciebie skończyło.
    Czytaj mnie dalej, może ci przybędzie tego paliwka.
  • Re: SAFE i MBF Autor: ~Realnie [37.225.37.*]
    ty marko i merytoryka :-)))))))))))))
    Najpierw napisz coś merytorycznie zamiast dotychczasowego opluwającego bełkotu, to odniosę się :-))))))))))))))
    Zapomniałem spytać, dzisiaj masz drugą zmianę w fabryce, że jeszcze tu jesteś? Szykuj się szybko, bo kierownik się wkurzy i cię wyleje i co ty bidaku zrobisz, nawet 100 akcji nie kupisz.
  • Re: SAFE i MBF Autor: ~Tomek [37.248.208.*]
    Tacy są dobrzy że z SAFE nic nie dostaną. Te dzisiejsze espi to totalna klapa
  • Re: SAFE i MBF Autor: ~Mat [37.30.42.*]
    Dajcie spokój. Ani safe ani targi ani makieta ani pismo u k.k . Niby na biurku . Król jest nagi . Pytam się co robili przez ostatnie pół roku ? Skoro dziś zaczęli się starać o finansowanie ? Skoro testy przeszły pomyślnie w grudniu to dlaczego w styczniu nie zaczęli się starać . A wiecie co jest w tym Wsz najgorsze . Że oni odpisują na @ po 3 min . Tak to szukają finansowania . Dajmy już spokój . Tu nie będzie niczego .
  • Re: SAFE i MBF Autor: ~Tomek [37.209.145.*]
    Gość zawetowal SEFE ,z tego programu miało skorzystać ok.12tys firm .Ciekawe czy te nasze diamenty w tym temacie coś zrobiły(po dzisiejszym espi wychodzi że nic)
  • Re: SAFE i MBF Autor: ~Mat [37.30.42.*]
    W 2025 było czekanie na testy
    W 2026 na targi
    Teraz już nie ma na co czekać. Czy zawetuję czy nie jaka to różnica . Poważna firma która chciałaby dostać kasę z safe zajęłaby się szukaniem finansowania dawno temu . Żeby mieć wszystko przygotowane . Żeby być wysoko na liście . Że jak tylko będę środki to duża szansa że właśnie oni ją dostaną . A oni dziś zaczęli starać się o finansowanie . Ludzie kochani ..
  • Re: SAFE i MBF Autor: ~Tomek [37.209.145.*]
    Ja już nie wiem co mam pisać, ręce opadają. KUŹWA mają listy intencyjne, umowy ramowe z ZEA,INDIE,USA,CHINY ,TURCJA,itd i kasy nie mogą zdobyć. Wyszło jak zawsze czyli NIC
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.150.213.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
MBFGROUP 4,35% 5,76 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.