Zarówno Ci co nie maja akcji i wieszcza 80, 70,20 jak i Ci którzy posiadają akcje lub je skupują i liczą na zmianę trendu 120, 140, 160 czy 200! Pytanie jest do Zarzadu co robi i jaki ma pomysł, bo póki co shorty się skróciły, Fund odebrał zamiast 800 to 1 mln. Akcji od Agio TFI, wygląda że skup się rozpoczął, a kurs jakby nie do końca... Co sądzicie, ktoś z kimś jest ustawiony na wyższych piętrach lub niższych? Bo to że ograli całe społeczeństwo tzn. Tfi PPe,ppk, OFE itd. To pewne, sprzedać po 190 emisje instytucją i teraz kupić po 100 to Mega deal. Pytanie do Pana Prezesa Milka, czy Pan panuje nad sytuacja? Inwestorzy szybko nie zapominaja...
> Pytanie do Pana Prezesa Milka, czy Pan panuje nad sytuacja? Inwestorzy szybko nie zapominaja...
Ja bym się nie zdziwił gdyby szorty w TAKIEJ ILOŚCI pojawiły się na życzenie pana Miłka bo szczerze powiedziawszy, skąd szorty miały by info że w jakiejś polskiej firmie obuwniczej która handluje taniochą z chin źle się dzieje i to jest taka super okazja do spadków.
Zresztą cały ten raport Ningi zawierał sporo informacji ze środka spółki, ciężko chyba takie rzeczy znaleźć sobie ot tak na internecie, kto z kim gdzie i za ile w firmie robi więc albo firma ma kreta w zarządzie (No a to pod paragraf podpada) albo sam Miłek dogadał się z funduszami żeby mu kurs uwalili bo tak jak piszecie chciał zrobić deala czyli wyciągnąć kasę z emisji wysoko i zrobić skup akcji nisko. A żeby taki manewr przeprowadzić to potrzebuje odpowiednich narzędzi i narracji, np. takiej że ups no pomyliliśmy się o 25% w wynikach oj oj.
Dla mnie tu powinien KNF wejść i przeprowadzić śledztwo bo wszystko tu zaczyna śmierdzieć z coraz bardziej jakimś wałkiem.
Inna sprawa wysyp trolli mówi że chyba już powoli koniec spadków bo się uaktywniły szuje wyjątkowo i zachęcają do sprzedaży więc nie zdziwiłbym się gdyby za niedługo faktycznie była odwrotka :)
Staram się i koledzy, spokojnie podchodzić do wszystkiego, kasy jest mnóstwo, można takich spółek kupić kilkanaście, pytanie czy warto tą? I dlatego zapytałem czy aby zarzad panował, bo raz...pod 27 doszło do skrócęnia pozycji shortow(przynajmniej nie w Ortexiw ale oficjalnie na stronie KNF i do dnia dzisiejszego nic się nie zmienilo), dwa odkup za 800 tysięcy 1 mln.akcji...spółka chyba już wszystko co miała złego pokazała, obroty też nie wskazują żeby tutaj jakieś dziw e rzeczy się działy, a jednak kurs spada...więc comane o co chodzi? Czy jakaś znowu, czy w końcu zarzad weżmnie się do roboty I coś powie konkretnego? Bo o drogach już słyszeliśmy...z resztą to jakieś dyrdymały.
> Czy jakaś znowu, czy w końcu zarzad weżmnie się do roboty I coś powie konkretnego? Bo o drogach już słyszeliśmy...z resztą to jakieś dyrdymały.
Myślę że zarząd wie doskonale o co chodzi i siedzi cicho bo ma w tym interes.
Pomyślcie, skąd szorty wzięły się na CCC w takiej ilości? Przecież my mówimy o 7mln akcji pożyczonych, wrzuconych na rynek kiedy wcale nie było wiadomo że te wyniki są złe. Do tego to wyniki wcale nie były jakieś wybitnie złe, bo rozumiem że CCC wykazuje stratę i kurs leci na łeb na szyję i szorty się aktywują a tu wychodzi że jedyne co spadło to zyski, ale firma ciągle jest na plusie.
A to znaczy że fundusze wiedziały z wyprzedzeniem że trzeba grzać taką a nie inną narrację (spójną z tym co mówi spółka) bo przecież ryzyko obstawienia tak gigantycznej ilości pieniędzy na spadki to jest istne szaleństwo, więc musieli być pewni że wyjdą na swoje.
Przecież szorciarstwo wrzuciło tu 1,5 miliarda złotych, nie robili by tego w ciemno.
Spokojnie, nic wiecznie nie spada. Na CDR też miał być bankrut, był sabotaż. Pojechali z 464 na 80. Podobnie Musk zrobił z Tumpem. Tesla spadła 50% chłopaki załadowali akcje w promocji i za kilka miesięcy powrót. Miliarderzy maja różne pomysły, humory hehe My starzy inwestorzy znamy te zagrywki hehe Cały czas kupuję, niech spada nawet do 40. Mam czas i kaskę. Miłego weekendu.
Jak Trump powiedział,że już nie lubi Muska i akcje Tesli na 240 to było ok ? Hehe jaja sobie robili i kumple i słupy kupowały ostro akcje. Nikt nie kontrolował nikogo hehe stare numery, ale wszyscy kumaci zarobili.
Dokładnie jak napisałeś. Można zostawić tą ilosci i popatrzeć z boku, co będzie dalej...Nam się nie spieszy, dokupiliśmy dzisiaj. I póki co z boku będziemy na to patrzyli, nie puścimy tych akcji bo byłby pewnie mały POTOP...ale też nie będziemy się angażowali dalej bo szkoda cash. Niech się zarzad wypowie, bo bawić się nie będziemy w zgadul zgadula....o co chodzi?napewno o kasę, ale ludzie potrafili już tyle, że jak patrzę to spółka bez zmiany trendu będzie,,spalona"...
Też tak myślałem, że wszystko co złego zostało pokazane, ale z drugiej strony nie mają kompletnie nic dobrego do pokazania. Przesilenie w USA też moim zdaniem za pasem, a potencjalnym zapalnikiem nie jest jakaś tam wojna, ale to co powoli zaczyna wychodzić w sektorze pożyczek pozabankowych. Zaraz sie okaże, że bedziemy mieli powtórkę z 2008r. Wtedy myślę, że, może nie 40 zł, ale 60 tutaj jest realne. Potem tylko 2-3 letnie wiszenie na haku i o ile model biznesowy się sprawdzi, to jest szansa na te 300 zł. I to o ile jest kluczem, bo osobiscie mocno wierzyłem w koncept HP i rozwoju całej grupy, ale trochę inaczej sobie wyobrażałem asortyment w sklepach.
przypomnę jednak, że są osoby w firmie, które pracują za obiecane frukty przy kursie 300, 400 itd, oni też nie mają za fajnie...ja jeszcze ciągle mam zieleń, musiałoby spaść jeszcze 20%, żebym zaczął uśredniać...
Wiesz, mamy doradców, na spokojnie podchodzimy, są argumenty za I przeciw, natomiast nie do końca i to nie my, ale doradcy nie rozumieją tej polityki informacyjnej i espi. Przykład, spolka która wnosi o skup akcji, nagle pożycza tuż przed dniem,,zero" 800 tysięcy, następnie oddają jej 1 mln akcji. Shorty jakby się zapadły, co mieli to zwrócili i stan od wywalenia z MsCi w rej knfu nawet nie drgnął, no to Conan jakąś zmowa...No przecież instytucje wzięły emisję po 190 i co i nic...I róż.awiamy o latających,,dronach" na konferencji wynikowej, to może o łóżkach pogadajmy w Lublinie z butami...facet panuje czy nie, czy jest zmowa...??? To jest pytanie, bo hajsu jest sporo na takie spółki choćby z kghmu, tylko po co jak ktoś gra znakowanymi kartami...to Poczekajmy, kto się,,zes..ra.."tutaj naprawde jest dziwnie...