Niech sypią. Ja dzisiaj dokupiłem 3 razy więcej niż wczoraj. Patrząc na malejący LOP na FPCOH26 nie widzę wiary w dalsze spadki. Jeżeli założyciel wątku pisze o kilku kilo akcji to może ktoś sypnął żeby korzystnie zamknąć e"S"ki.
Mocny dolar i droga ropa absolutnie nie jest w interesie USA to co się teraz dzieje szybko się skończy ,no i mistrzostwa świata w piłce nożnej też się szybko zbliżają ,nie wiem kiedy skończą się spadki na Pepco ale nie sądzę żeby kurs jakoś znacząco spadł ,to co jest teraz to objaw paniki ,no i pewnie China też będzie zależeć żeby to wszytko wróciło do normy bo w ich interesie jest sprzedaż towarów.
I przy okazji zeszły znów z shortów o kolejne kilkadziesiąt tysięcy. Ortex pokazuje teraz coś w granicach 815k porzyczonych alcji (nie znaczy to, oczywiście, ze te akcje zostały sprzedane). Pozycja zmniejszyła się w ciągu tego tygodnia o około 75k. Jeszcze pół roku temu to było 10M. Wniski niech każdy sobie sam wyciągnie.
Ja tam nadal dobieram. Dzisiaj skromniej, prawie sam dołek (25,90).To nie short sypie. On tylko wykorzystuje sytuację i zbiera od wystraszonych. Zysków życzę.