• Kurs text Autor: ~Kris [83.29.173.*]
    Na ten moment to nikt nie chce mieć akcji text i nic na to nie poradzimy,żeby kurs poszedł do góry to trzeba pokazania lepszych wyników,co z tego że przy stabilizacji i przy wynikach około 120mln rocznie i dywidendzie 4zł spółka warta jest 60-70zł jak sentyment do text jest dno i ludzie boją się kupować akcje text bo boją się straty i słusznie sam nie mogę w to uwierzyć w jakie g wdepnąłem, trudno pewnie minimum do końca roku trzeba czekać na sprzedaż akcji ale po tym jak zarząd się zachował wobec akcjonariuszy mniejszościowych z ukrywaniem złej sytuacji z odejściem klientów i kłamali z obniżeniem kosztów to ja powiem szczerze nie mam już do nich zaufania i pewnie poprawa jakaś będzie bo samo przesunięcie klientów na text app i podwyższenie cennika zrobi swoje i przychody i zyski pójdą w górę nawet bez wzrostu kursu dolara,a jeśli dolar podskoczy co się obecnie dzieje to można spodziewać się już za 4kw lepszych wyników i w całym 26 też i ten cały soc2 i text app może coś dołożą sprzedażowo do wyników.
  • Re: Kurs text Autor: ~Asd [46.112.102.*]
    Nie wiem czy soc 2 coś doda do kursu , raczej niewiele . Wygląda to na dalsze kiszenie kursu o ile jeszcze nie spadnie w dół. Trudno to mówić , ale spółka jest do bani i ta dywidenda za wiele nie daje , jak ktoś napisał złotówka dywidendy a kurs 10 zł w dół .
  • Re: Kurs text Autor: ~Kris [83.29.173.*]
    Teraz jest stabilizacja w zyskach i kosztach,zobaczymy 4kw coś morze drgnie,sentyment sentymentem ale jak wyniki się poprawią to i kurs a za nim trochę wiary w spółkę.
    A dywidendę ja mówię za siebie jeśli cena akcji była by około 70zł to ok a tak to ja mam w d tą ich dywidendę niech zrobią skup akcji,tak im napisałem w kilku mejlach ale oni mają w d mniejszych akcjonariuszy.
    Nie zrobią skupu bo lwią część dywidendy dostają właśnie oni , moim zdaniem w perspektywie 2-3 lat to cena możne co najwyżej wskoczyć w okolice 60-70 zł i to przy dobrych wiatrach i świetnych wynikach .
    Potrzymaj do września, zgarnij dywidendy i spuść to w kiblu a jeśli cena wróci w jakieś przyzwoite okolice to szybciej opchniesz najwyżej , ale nie liczył bym na cuda .
    Wiem trochę mam niestety tego g do dywidendy na pewno potrzymam akcje zobaczymy co z kursem morze będzie szansa wyjść przed dywidendą,ale jest też pytanie zobacz co jest z dolarem, jak by dolar w jakiś nadspodziewanych okolicznościach dotarł do 4zł to kurs text pomimo fatalnego odbiory na 70 by się nie zatrzymał.
    Trudno trzeba poczekać na pewno okolice czerwca lipca już będzie wiadomo czy to robili to nadaje się do kibla czy nie.
    Dolar nadal jest słaby , gdyby dotarł do 3,80 to w wynikach byśmy napewno zobaczyli poprawę . Na text app nie licz bo sami zakomunikowali że nic z tego nie ma i dopiero go rozwijają . W moje ocenie w zeszłym roku zarząd obrał najbardziej pozytywny scenariusz i o nim opowiadał (myśleli że kurs dolara , akwizycja klientów text app i zmniejszenie kosztów się zrealizuje na ich korzyść) -niestety poszło wszystko w drugą stronę .
    Ja nie liczę na text app ale po ponad roku robienia produktu i zainwestowaniu sporo kasy poprawa będzie tak uważam.
    A co oni z zarządu sobie myśleli to chyba nawet oni sami nie wiedzą,ale moim zdaniem teraz dopiero widać że im się d pali i chcą poprawić wyniki,zobaczymy ja zaczekam już niedługo się przekonamy za kilka miesięcy co będzie.
    A co do dolara tak nadal jest słaby co innego ropa.
    Jak nie wejdzie większy kapitał to o wzrostach zapomnij , ludzie kupują po 100-200 akcji to jest nic . A sentyment jest jaki jest to jeszcze sobie ktoś przy okazji wychodzi . Oby utrzymali okolice 35 zł do poprawy wyników bo inaczej to szkoda gadać z jakich poziomów będzie startował kurs ponownie .
    Tak, jak będzie większy obrót to będzie wiadomo że coś się będzie działo i w którą stronę, na razie dociskają kurs ile wlezie bo mają czas do jakiś pozytywnych informacji o ile będą jakieś, i dopiero wtedy coś drgnie, tu powinna być już gra pod poprawę wyników pod soc 2 dywidendę ale zarząd nic nie pokazuje pozytywnego, myśleli że pokażą stabilizacje w wynikach to kurs dużo wzrośnie nic z tego po jakimś pół roku stabilizacji to tak.
    Aktualnie to nie stabilizacja , wyniki netto coraz gorsze , jedynie względem konsensusu mała poprawa , ale to i tak kropla w morzu . Na wszytko na co liczyli inwestorzy że się poprawi nie poprawili kompletnie nic . Zarabiają nadal dobrze i dzielą się dywidendą, ale to za mało .
    Wiesz jak by przy obecnych zyskach i dywidendzie ustabilizowali zyski na tym samym poziomie bez spadków to wtedy można myśleć o akcjach text i o dywidendzie bo wtedy już nie ma obawy o zwijanie się biznesu.
    Szkoda że nie publikują prognoz.
  • Re: Kurs text Autor: ~Stefan [37.248.223.*]
    Kris - morze to bardzo duża ilość wody, wątpliwość wyrażaj przez może (możliwość). Kurs jest zdołowany. Na forum panuje nagonka na okoliczność że będzie już tylko taniej bo dolar będzie już tylko tańszy i utraceni klienci za darmo nigdy nie wrócą. Połączcie kropki. Do czerwca nic się nie zmieni.
  • Re: Kurs text Autor: ~Bart [37.31.24.*]
    Spoko zaraz lrzed nami korekta na wigu, przegrzane banki i KGHM spuszczą trochę pary to kapital zacznie szukać takich niedoinwestowanych spoleczek i moze w końcu na TEXTa też z powrotem ktoś trafi.
    Jak leci to wszystko niestety … raczej w hossie powinno się trafić dobre info i wtedy mamy duże wzrosty . Na to liczymy
  • Re: Kurs text Autor: ~desideratum [91.94.90.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=oxSwWc3v1DU&list=RDoxSwWc3v1DU&index=1     i rozwiniecie  : https://suno.com/playlist/8315f8ee-c01b-46dc-bbcc-ae8002c1eca9
[x]
TEXT 0,95% 40,28 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.