• Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~leszcz_wielki [89.229.149.*]
    Średnia 120, brane na długi termin, na dywidendy. No i nastał dzień dzisiejszy, promocja trzeba dokupić. No to biorę po 142 bo się spóźniłem na promocję po 138. Później patrzę i widzę jak leci na 137 i niżej i sprzedaję wszystko na małym zysku bo przecież zaraz zleci na 120. Jak sprzedałem to odbiło. Piękna to była akcja, no ale ja już bez akcji.

Czytajcie i uczcie się dzieci na cudzych błędach. Diamond hands na 70% bo trochę się boję
  • Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~Ja [37.31.26.*]
    Nie ty sam, ja podobnie zrobiłam, nie wspomnę już o akcjach sfd co ja tydzień temu odwalilam
  • Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~SIP [176.106.32.*]
    Nie chcę się tutaj wymądrzać po raz kolejny bo jestem na giełdzie naprawdę długo. I w sumie mogę powiedzieć że w_g mnie zarobiłem bardzo dużo więc mogę spróbować doradzic młodszym i nie doświadczonym choć tzw frycowe każdy w jakimś tam stopniu musi zspłacić. Więc pamiętajcie podstawa inwestowania to dogłębna wiedza wiedza na temat instrumentu w który chcesz zainwestować. Jeżeli uznasz na tej podstawie że to będzie np Rb to wszyscy wiemy że jest to Sp o długofalowym już trendzie wzrostowym, ma silne fundamenty, przynosi co roku dobry zysk, płaci nie złą dywidendę inwestuje w swój rozwój /hotele i przejęcia/i działa w branży która jest rozwojowa to żadna lokalna wojna i inne światowe dotąd znane kataklizmy nie doprowadzą do odwrócenia jej trendu wzrostowego. Grasz na giełdzie , nie możesz kierować sie emocjami przy podejmowaniu decyzji kupna i sprzedaży to musi być zimne wyrachowanie i wtedy być może masz szansę na sukces finansowy. I aby nie być gołosłownym to od 2006 r zarobiłem na Dom w stanie surowym i Mercedesa wysokiej klasy. Pozdrawiam i życzę sukcesów bez stresu.
    Ps. W okresie mojego inwestowania były również tzw upadki.
  • Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~Nimozja [185.200.82.*]
    Zarobił.A ile zainwestował w akcje
    Czarodzieji na giełdzie nie ma ,trzeba mieć wyczucie i szczęście nieraz dobre fundamentalnie spółki spadały.Poczytaj o Grenevii jak wycyckali akcjonariuszy ,a wyniki super i dużo gotówki w kasie.
  • Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~hans [84.40.233.*]
    Ja też długo na giełdzie i też myślałem, że analiza fundamentalna i dogłębna analiza, no ok, pewnie jak mądrzy właściciele i dbają o rozwój co na gpw nie jest takie oczywiste to może z tego będą zyski, ale tylko trochę ponad średnią rynkową w dłuższym horyzoncie. Natomiast wyleczył mnie PBG ze śp. Wiśniewskim prezesem, wydawało sioę, że po euro2012 spółka będzie liczyła sie w Polsce, a ta jeszcze pociągnęła rafako do bankructwa.
  • Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~Sanchez [82.26.159.*]
    Kup jutro,a w maju będą jeszcze biegać po 190
  • Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~Maciek [79.184.246.*]
    Szacunek za szczery komentarz, Tu przeważnie piszą same mądrusie, któzy zawsze trafiają w dołki i szczyty.

Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś, szczególnie z tym że każdy musi zapłacić swoje frycowe.

Każdy ma wpadki, albo nieprzemyślane ruchy, rzadko kto się do nich potrafi przyznać.

Myślę że będziesz miał jeszcze okazję do wejścia.Może jeszcze pobujać.

Jeszcze raz szacunek za szczerość. Zyczę dalszych sukcesów.

• Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~krazinski [83.27.145.*]
    Dnia 2026-03-02 o godz. 18:06 ~leszcz_wielki napisał(a):
    > Czytajcie i uczcie się dzieci na cudzych błędach.

W którym momencie popełniłeś błąd, jeszcze się przekonamy. Zacznijmy od tego, że mogłeś sprzedać powyżej 160 zł. Przecież prawdopodobieństwo ataku na Iran z każdym tygodniem rosło, a reakcja akcjonariuszy była oczywista.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.118.41.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~huraa [80.53.108.*]
    Dziś odkupisz taniej :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.118.41.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~Troll [31.0.77.*]
    Dziś juz widac ze łapanie spadających nizy nie ma sensu...
    Do autora watku nie dałeś sie wyleszczyc dzis spokojnie odkupisz taniej a jak nie dzis to jutro. Tu nikt nie bedzie sie przepychał po te akcje.
  • Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: darius19 [88.199.147.*]
    dzieki za lekcie
  • Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~Domino [37.31.52.*]
    Przynajmniej coś piszecie jak świat wygląda . A nie piszą niekturzy jak w piku dnia sprzedają czy kupują.
  • Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~Jackson [77.89.67.*]
    Ja mam kupione za 150 i czekam aż wreszcie urośnie jakieś 20-30% i się pozbywam.
  • Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~Cykador [91.237.86.*]
    Jeśli sprzedałeś z zyskiem to nie ma chyba problemu, co? Nikt z nas (zarówno na forum, jak i w fundach) nie wie co będzie jutro a nawet za chwilę. Nie żałuj. Ciesz się zyskiem i szukaj kolejnych okazji.
  • Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~Xman [31.0.37.*]
    Jakie to piękne słowa, bez niepotrzebnego jadu, który się tu często pojawia na forum.
  • Re: Pięknie dałem się wyleszczyć Autor: ~Verso [31.183.180.*]
    Dokladnie. Gratulacje dla tych co zarobili. Ci co kupili ostatnio na gorce? Analiza ryzyka i szans i...męska decyzja. Pamietac należy iz w tym roku btanza turystyczna w tej chorej sytuacji ma mocno pod górkę. Kiedy to się skonczy i czy nie będzie eskalować....
[x]
RAINBOW 1,68% 133,30 2026-05-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.