Chciałoby się zwiększyć stan posiadania, sprzedać na lokalnej górce i odkupić taniej. Strach jednak wychodzić, by nie zostać na peronie. Kurs zasuwa i się rozpędza.
DM BOŚ podwyższył wycenę do 44,6 zł. A wam co wychodzi z fusów?
Korekta już się zaczęła. Dziś. Standardowo przed kolejną fazą mark up i rajdem na nowe ATH gruby wysadzi na peron retail. I nie ma co się tu mazać, takie są prawidła tej gry. Trend wzrostowy nie zagrożony, ale przed rajdem na nowe ATH będzie powrót do trójki z przodu. Gruby musi posprzątać. Ryzykiem jest niestety wybuch wojny. Dla trendu długoterminowego nie powinno to być zagrożenie, ale krótkoterminowo taki czarny łąbędź może być bolesny i gruby to wykorzysta do głebszej korekty ku swojej wielkiej radości.
A ja uważam że już kurs nie spadnie poniżej 40..Do wyników sprzedaży za luty zostało tylko 3 tyg. I raczej rynek już wie że będą znowu bardzo dobre. Myśle że w okolicach publikacji kurs będzie już nie niżej 45 zł.
Jak wybuchnie wojna z Iranem w weekend - co jest prawdopodobnie to otwarcie dołem w poniedziałek 40-41 jeżeli dodatkowo zablokują cisnine hormuz przez światowa gospodarka ucierpi całościowo inwplyw bedzie na ceny ropy na całym świecie to moze i do 3 z przodu polecieć.Poza tym jak już jeden kolega napisał wyzej trend dlugoterminowy wzrostowy raczej nie zagrożony nawet po wybuchu konfliktu w zatoce perskiej.
Nie będzie konfliktu z Iranem. Jedynie co może być to jakieś punktowe uderzenie. I wtedy pewnie okazja do kupna bo wszystko wróci do normy po paru dniach. Dobre dla spekulacji a nie inwestycji.
Ja będę kupować jezeli będą jakiekolwiek spadki. Ostatnia okazja do paniki byla przy clach trumpa i super mozna bylo na tym zarobić. Teraz będzie podobnie:)
Kilka razy próbowałem kółeczek i prawie nigdy się nie opłacało żebym wyszedł na plus. w sensie lepiej było nie ruszać i poczekac. Na szczęście na asbisie nigdy nie kombinowalem, co najwyżej dokupiwalem przy obsunieciach. Najlepsza inwestycja od gdzieś 10 lat, a inwestuje od 20. mam dość duży pakiet, ale jeśli by spadło to po prostu dokupie za kolejną pensje a może też sprzedam coś słabszego bo 40 PLN tutaj to ciągle mało za te wyniki.