to okres kupowania poniżej 0,4pln, zamiast za dwa miesiące powyżej 0,5pln, trzymanie cierpliwie rąk po dupą, to jeden z najtrudniejszych etapów inwestowania, szczególnie gdy korekta się wyczerpała (wolumen), jesteśmy w połowie dużej wzrostowej świecy i na MA50 od której ostatnio były odbicia
Obyś miał rację, jak słuchałem Ciecierskiego to mówił, że ludzie mniej piją jak jest zimno, tak mówił w wywiadach i stąd moje obawy, bo dwa miesiące była droga zima. Liczę, że 1q będzie lepszy jednak niż w 2025 bo wtedy była niezła stypa na kursie. Oby spółka wyciągnęła wnioski.
Moze i ludzie mniej pija, ALE:
-w 1 kwartale musieli naprodukowac napojow dla Maspexa
- dopiero startuja z napojami o saturatprami Ya Soda, wiec wyniki beda rosnac w kolejnych kwartalach
- jak bylo tanio to zarzad dpkupowal akcji i to nie po to zeby kurs podskoczyl do 30-40gr
- fabryka w 2027 roku pozwoli kontraktowac wieksze ilosci napojow, w tym kontrakty zagraniczne
- niedlugo zacznie sie promocja marki Ya Soda
- w 2027 roku zysk bedzie poqiekszony o 1,5-2mln zl ze wzgledu na brak podatku dochodowego (2 mln to spory skok w wynikach)
- od 2026 roku obowiazuje kaucja i coraz wiecej osob kupuje saturatory do domow oraz koncentraty do nich.
I najwazniejsze, ze ta tendencja nie zawroci, poniewaz wszyscy szukaja oszczednosci, a na napoje idzie naprawde sporo pieniedzy.
Dodatkowo health medica bardzo ladnie rosnie i marka staje sie rozpoznawalna.
Jesli zbierzemy te informacje w calosc, to powiedzcie mi, dokad ma kurs spadac, jesli C/Z jest w granicach 8 i to w tym momencie.
To wszystko o czym piszesz każdy wie i może być to już w cenie. Rynek trochę inaczej widział 4q stąd spadki chociaz i tak nie wielkie. Dopóki nie nie zwiększa mocy produkcyjnych to nie ma co się raczej cudów spodziewać na wynikach.
Chciał bym się mylić ale 200 % jak na taką spółkę w tak krótkim czasie ? Poczekajmy do wyników,mnie zastanawia czemu Ciecierski tak się uruchomił ostatnio.
Uruchomił się, bo na tym forum wylano wiadro pomyj na wyniki itd a tak naprawdę bezpodstawnie. Ta spółka testuje moją cierpliwość bardzo. Ulokowaną kasę mógłbym już wrzucić w coś innego, ale cały czas wierzę w to, że będzie tu ogień.