• tak po dzisejszym dniu Autor: ~jacek_poz [109.173.157.*]
    Kolejny dzień spadków.
    PEP już dawno przestał być liderem na morzu a w starciu z Orlen i PGE (kolejne promesy zatwierdzone) nie ma szans i dlatego może te spadki, Wolumeny na S rosną co nie wróży dobrze. Dodatkowo myślę że wyniki będą mocno słabe.
    Bez wyników przez najbliższe 5 lat będzie kicha.
    Powiedzcie mi gdzie jest zarząd naszej perełki?
    Może ktoś coś modrego powie oprócz wiary w cuda na tym syf..... - bo co innego pozostało umoczonym (tak jak ja) na tym papierze
    Sklaniam się ku wnioskom że nas po prostu dym..ają
  • Re: tak po dzisejszym dniu Autor: ~Re [77.65.107.*]
    Specjalnie zaniżają kurs, budowa Bałtyk 2 i 3 idzie zgodnie z planem, niestety zyski pojawia się za 18 msc,
  • Re: tak po dzisejszym dniu Autor: ~Ela [37.248.212.*]
    Nie ma zysków bo w ogóle nie wieje.... jak to sie ma spinać ??
  • Re: tak po dzisejszym dniu Autor: ~jacek_poz [195.205.148.*]
    tak na dziś to cofnęliśmy się z kursem o 5 lat do lutego 2021, co Wy na to? normalnie jak coś idzie z planem i są perspektywy zysków to jest wzrost pod przyszłe wyniki a tu brak już wiary. pozdrawiam umoczonych (jak ja)

• Re: tak po dzisejszym dniu Autor: ~Antek [37.47.115.*]
    Gdybyś nie wtopił wcześniej to teraz też w ogóle bys nie wchodził w te spółkę. Poziom 50 zeta jest teraz naprawdę atrakcyjny. Może jeszcze spadnie, ale jakieś odbicie prędzej czy później też będzie. Gwoździem to trumny byłoby gdyby EU wycofała się z ETS.
  • Re: tak po dzisejszym dniu Autor: ~ecki [31.42.23.*]
    A niby dlaczego? Pep ma kontakty roznicowe które gwarantują stałą przewidywalną kase z MFW.
  • Re: tak po dzisejszym dniu Autor: ~krazinski [83.27.130.*]
    Czekaj spokojnie na ok. 41 zł. Może zejdzie jeszcze na ok. 23 zł, ale przed końcem dekady spodziewam się powrotu w okolice szczytów.
  • Re: tak po dzisejszym dniu Autor: ~jacek_poz [195.205.148.*]
    może na emeryturę Ci coś skapnie...:)
    Dynamiczne rośnie zapotrzebowanie na energię elektryczną, zobaczcie jak ładnie cała energetyka rośnie. Tylko tutaj wbrew logice ciągle w dół. Nie mogę znaleźć racjonalnych powodów
    Umowy na dostawy są podpisywane, bałtyk idzie do przodu i..... d...a. na kursie
[x]
PEP -1,19% 49,70 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.