Uważam że spółka wogóke nie jest płynna. Tu są w większości transakcję z kieszeni do kieszeni.
Niby 50% jest u grubasów i funduszy:-)
Myślę że u drobnych jest maks kilkaset tyś akcji dlatego już nie spada. Ci co do teraz nie sprzedali pewnie jeszcze delikatnie uśredniają. Większość tu ma średnią powyżej 20 zł i to grubo
Tu nikt się nie spodziewał spadku poniżej 20 zł po zapłaceniu 120 mln zł przez Gslapagos i wycofaniu się bo i dlaczego. Przecież te pieniądze poszły na spółkę. W akcjonariusze Molecure jest dużo funduszy jak zaczną coś pokazywać z czym narazie mają trudności to Tu będą wzrosty 4 cyfrowe bo grubasy mają pewnie ponad 95% a jak ktoś ma średnią 20, 30, 60 zł i do teraz nie sprzedał to będzie czekał na 100-200 zł.
Wycena dla Molecure 2-4 miliardy nie była by rządnym szokiem.
Wystarczy , że szwajcarski ROCHE by wszedł w partnering lub objął te 8 mln akcji po 30 zł i mamy obroty kosmos.
Tu mogła by być chwilowo nawet abstrakcyjna wycena . Ale my drobnicy mamy akcje bliżej 1000 akcji a nie setki tysięcy czy miliony niestety.
Ja mam teraz 1000 akcji i średnią ok 20 zł jak bym sprzedał po 100 zł to i tak nie warto było w to inwestować od 2020 toku. Na KGHM można było teraz zarobić podobnie w 6 miesięcy. A w swojej pracy przez te lata bym na tych 20 tyś zł więcej zarobił. Niestety zacząłem kupować na górce bo wcześniej nie wiedziałem o istnieciu oncoArendi.
Przychodzi taki moment, że potrzebna jest bezwzględna dyscyplina kapitałowa i nie ma co się dłużej zastanawiać na wyjściem z biznesów, które trwale tracą pieniądze.
Zobaczcie tylko jak nienachalnie znikają spore pakiety i próba powrotu na koniec do ceny zakupu z ceny sprzedaży obserwujemy to od tygodnia jak ktoś kilkudziesięcioma akcjami próbuje zaniżyć
Wydaje mi się że 9 zł to było chwilę temu.
Tu może być ile grubasy zechcą.
Może być i 1000 zł.
Kwestia jak sternik będzie sterował narazie jesteśmy na mieliźnie.
Wygląda że już niżej może być tylko po komunikatach że te ich cząsteczki są nic nie warte.
Pozamykali inne projekty bo chyba pan Sołowow stwierdził że muszą chociaż jeden projekt doprowadzić do końca czyli OATD-01