Tak sobie jeszcze pomyślałem, że jeżeli TDJ faktycznie ogłosi przymusowy wykup po 3,3 zł to warto będzie poinformować wszelkie możliwe media o traktowaniu akcjonariuszy mniejszościowych w trakcie wykupów przymusowych . Z jednej strony GPW i rząd chcą, aby Polacy bardziej inwestowali na giełdzie, a z drugiej strony Ci, którzy już inwestują nie mogą zostać pozostawieni sami sobie w sytuacjach trudnych. W ten sposób nie buduje się chęci społeczeństwa do inwestowania na GPW. Wiadomo, że SII wraz z KNF procesuje wprowadzenie zmian dotyczących krzywdzenia mniejszościowych akcjonariuszy podczas wykupów przymusowych. Tutaj mielibyśmy dokładnie taki przypadek. Proponuję to NAGŁOŚNIĆ!!! Ja zamierzam napisać do wszelkich możliwych mediów oraz do KNF i GPW, aby zajęły się sprawą w momencie gdy TDJ ogłosi przymusowe wezwanie po 3,3 zł. Mam już gotową treść takiego pisma. Ale prośba do reszty zainteresowanych, którzy chcą walczyć o swoje, aby też poszli w tym samym kierunku. Dajcie znać kto chętny. To nie jest tak, że mały nic nie może. Zobaczycie, wygramy tą nierówną walkę.
posłałem już dwa tygodnie temu do dwóch redakcji ładne opracowanie - wydawało mi się, że to odważni ludzie i niezależni, ale do tej pory cisza... komu się opłaci ryzykować? temat dosyć specjalistyczny dla przeciętnego czytelnika, nie wiadomo, czy się będzie klikał... jestem raczej rozczarowany i zniechęcony, wydaje mi się, że nikt sprawy na poważnie nie ruszy, i tyle.
Nie wiem czy nie ma jakichś ograniczeń w przepisach, ale według tego co na szybko wyczytałem to nie ma, więc co za problem wpisać taki punkt do umowy sprzedaży?
W takim razie czekamy na ogłoszenie dywidendy, a po dniu utalenia do niej praw wzywamy akcjonariusza większościowego do wykupu akcji? Mamy wtedy dywidendę oraz 3,30 za akcję. Już to widzę, że będzie taka kolejność.
Ja napisałem też w kilka miejsc nawet do premiera w końcu jeżeli rząd ma współpracować z firmąw ramach zbrojeniówki i dawać dotacje to powinna być ta firm prześwietlona i czysta a tu jak widać same machloje .Piszczie też do kancelarii i gdzie się da może w końcu ktoś nas zauważy zróbmy w końcu tą grupę z weryfikacją na fb lub whatsapp i działajmy razem
Przy tej skali nadużyć jakie dzieją się każdego tygodnia jedna Grenevia to kropla w morzu i nikogo ten temat nie zainteresuje. Już to pisałem i inni też: na spokojnie, proponuję schłodzić emocje i jeśli spółka wyda oficjalny komunikat to wtedy organizujemy się i uderzamy do KNF oraz organizacji takich jak stowarzyszenie przedsiębiorców Sii. Póki co czekamy na oficjalne informacje bo na co my w tym momencie chcemy się skarżyć skoro nie było jeszcze w naszej sprawie żadnej decyzji? Wyśmieją nas, nie róbmy z siebie pośmiewiska.
Myślę że trzeba zainteresować sprawą SII, i to już teraz, zresztą działali w tym temacie https://www.sii.org.pl/18696/ochrona-praw/biezace-interwencje/przymusowe-wykupy-po-nowemu-blizej-konca-wywlaszczenia-z-akcji-za-bezcen-postulaty-sii-i-uknf-trafily-do-mf.html
Cały czas czekamy na ruch ze strony TDJ. Ja jestem już w blokach startowych. Wszyskie pisma i maile mam gotowe do wysłania. Zdania nie zmieniam - do sądu też idę.
Nie musi się znać ważne żeby wiedział z kim będzie robił interesy jak podpisywali list intencyjny to na pewno z jakąś konkretną propozycja czy to produkcja czy serwis i wtedy spółka była i jest notowana na giełdzie co dzięki raportom itd dawało w miarę przejrzystość spółki a po ściągnięciu będą sobie mogli robić machloje jak popadnie bo sami przed sobą się będą mogli tylko tłumaczyć .Druga sprawa czy ktoś jeszcze pamięta lisy od grenevia wysyłane pocztą do akcjonariuszy chciałbym wiedziec kto i jakie dane ujawnił z adresem i na przykład stan posiadania czy to nie było złamanie zasad RODO?Dostali pełną listę akcjonariuszy mniejszościowych z adresami i rozsyłali listy
Z tego co wiem każda spółka giełdowa może wystąpić do KDPW o listę akcjonariuszy i posłużyć się danymi z niej do komunikacji ze swoimi akcjonariuszami. Nie da się tu niczego ugrać raczej.
To niech się dziś tym Morawiecki zainteresuje. Jest w opozycji to chętnie skrytykuje poczynania władzy i jej organów KNF czy GPW.
Gdy są problemy z władzą zawsze powiadamia się opozycję!
Nie zapomnijcie odwiedzić Prądozaurusia i jego koleżkę, BOLA. Naganiali na 10 zł, sprzedając zapewne wszystko, co mieli kupione po 3+ zł. Zdążyli, zniknęli z akcjonariatu i oczywiście z forum, bo - jako słupy TDJ - mieli wiedzę o rozmowach z mendami z alianz. Jak nagle się tu pojawili, tak nagle zniknęli.