• GÓWNO + MUCHY = AKCJA SWARZĘDZ Autor: ~obserwator [83.15.88.*]
    eheh no było mi troche żal najpierw ze nie wskoczyłem po 10 groszy i pod winde człowiek się nie podpioł, potem bliżej tematowi sie przyjżałem i wczoraj po 15 min człowiem oprzytomniał, dziś żal mi się zrobiło tych co nakupili się po 17 groszy i nigy drożej juz tych akcji nie sprzedadza bo nie bedą mieli jak tylko oni o tym jeszcze chyba nie wiedzą, pewnie dlatego kupowali

ale teraz mam zabawe i ubaw bo kolejne bzurne infa już oficjane kretyńskie wychodzą od niby funduszu, już jak raczki się zaczynają wycofywać się pomiędzy wierszami, hahaha dobre długo to nie trwało widać mało petronowicz miał akcji do wywalenia;)

I NAJWAŻNIEJSZE ARKA WBK JEST NA NIE, jeszcze tylko czekają na szczegółowe wyjaśnienia niby to inwestora ale na podstawie tego co łożyli to są to śmiecia a nie propozycje

1go listopada zapaljac swięczkę bedziemy mogli pomyśleć o czymś takim co było jak swarzędz i kilku jeszcze ciepłych niedoszłych inwestorach co niewytrzymali AKCJI SWARZĘDZ pod dowudztwem gen. Petronowicza
  • Re: GÓWNO + MUCHY = AKCJA SWARZĘDZ Autor: ~szwarc [212.14.5.*]
    Biorąc pod uwagę liczne zapytania akcjonariuszy Emitenta, przedstawicieli mediów a także
    inwestorów Swarzędz SA w likwidacji ("Swarzędz", "Spółka"), w związku z ukazaniem się w
    dniu 14 października 2009 roku komunikatu Swarzędz o propozycji restrukturyzacji Spółki,
    Emitent w celu umożliwienia uczestnikom rynku rzetelnej oceny sprawy, informuje, iż:

1) aktualnie Swarzędz nieuchronnie zmierza ku likwidacji, co jest konsekwencją podjęcia
    uchwały o likwidacji spółki przez walne zgromadzenie Spółki;
    2) uchylenie podjętej uchwały o likwidacji może nastąpić jedynie przez podjęcie kolejnej
    uchwały walnego zgromadzenia, która jednak dla swojej ważności wymaga obecności
    akcjonariuszy reprezentujących co najmniej 50% kapitału Swarzędz (kworum);
    3) nawet w tak strategicznej dla Spółki sprawie jak jej likwidacja, frekwencja na walnym
    zgromadzeniu nie przekraczała 12% kapitału zakładowego. Wyłączając największego
    akcjonariusza Spółki (fundusz z grupy BZ WBK) w walnym zgromadzeniu Spółki uczestniczyli
    akcjonariusze reprezentujący zaledwie 2,41% kapitału Swarzędz.

W związku z powyższym w praktyce niemożliwe jest przerwanie procesu likwidacji Swarzędz
    bez zmian w akcjonariacie Spółki, które pozwoliłyby nowemu podmiotowi pozyskać, co
    najmniej 30% udziału w kapitale Swarzędz, ponieważ tylko taka okoliczność pozwoli osiągnąć
    na walnym zgromadzeniu kworum niezbędne do podjęcia uchwały o uchyleniu likwidacji Spółki.
    Równocześnie jednak, aby Swarzędz mógł ponownie się rozwijać, poza uchyleniem decyzji o
    likwidacji Spółki, konieczne jest zainwestowanie w nowy obszar działalności, co mogłoby
    zostać sfinansowane z nowej emisji akcji. Podwyższenie kapitału Swarzędz w drodze nowej
    emisji akcji musi jednak uwzględniać poniższe okoliczności:

1) aktualnie wartość nominalna jednej akcji Spółki wynosi 50 groszy;
    2) zgodnie z prawem nie jest możliwe przeprowadzenie nowej emisji akcji po cenie niższej
    niż wartość nominalna akcji (50 groszy);
    3) zważywszy, że zarówno wartość rynkowa, wartość księgowa jak i wartość likwidacyjna
    akcji Swarzędz kształtuje się na poziomie znacznie niższym niż obecna wartość nominalna
    akcji (50 groszy), nie jest realistyczna emisja nowych akcji po cenie wynoszącej 50 groszy
    za akcję;4) Swarzędz wygenerował w ostatnich latach ogromne straty, które mogą zostać pokryte z
    obniżenia kapitału Swarzędz poprzez obniżenie wartości nominalnej każdej akcji;
    5) obniżenie wartości nominalnej akcji do 5 groszy pozwoliłoby na zaoferowanie nowych
    akcji po 5 groszy, albo w formie emisji skierowanej do inwestora albo w formie emisji z
    prawem poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy. W tym drugim przypadku inwestor mógłby
    zaangażować się w Spółkę nawet na takich samych zasadach jak inni akcjonariusze Swarzędz.
    Sovereign Capital dysponuje doświadczeniem oraz zasobami, aby przeprowadzić
    restrukturyzację Swarzędz zgodnie z w/w koncepcją w celu wypracowania wartości dla
    akcjonariuszy, która z pewnością przewyższy kwotę możliwą do odzyskania przez
    akcjonariuszy Swarzędz w drodze likwidacji.

Zarząd Sovereign Capital ma nadzieję, że powyższe wyjaśnienia pozwolą wszystkim
    uczestnikom rynku lepiej zrozumieć motywy propozycji złożonej likwidatorowi Swarzędz.

Jednocześnie Emitent przestrzega przed nadmiernym optymizmem oraz spekulacją akcjami
    Swarzędz.
  • Re: GÓWNO + MUCHY = AKCJA SWARZĘDZ Autor: ~misio spekulant [89.75.112.*]
    A ja tam kupilem wczoraj po 0,13 a dzis sprzedalem po 0,16
    23% czystego zysku
    Wiec nie bredz bo dla mnie jestes ofermą ktora stoi zboku i patrzy gdy ja zarabiam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.15.88.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~misio spekulant [89.75.112.*]
    Nie dziekuje bo ja pakuje sie w spolki o mocnych fundamentach z perspektywami na pszyszlosc takich jak Armatura Jutrzenka albo azoty tarnow.
    Na gownach pogrywam małą kwotą w ramach podniesienia sobie emocji ale to wcale nie oznacza ze jestem muchą. Pozdrawiam.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~obserwator [83.15.88.*]
    ;) nie to nie poszukam gdzie indziej;))
[x]
SWARZEDZ 1,17% 0,01 2011-01-14 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.