• WP PL (analiza) Autor: ~Makler [91.94.74.*]
    Od maja trend spadkowy 103 → 52 zł
    W konsolidacji powstało RGR (dystrybucja): LS ~62, H ~68, RS ~61, neckline ~60–61
    Wybicie dołem i realizacja zasięgu w okolice 52 zł (docelowo ~49 możliwe)
    Jedyny wyraźny pik wolumenu przy 52 → potencjalny selling climax
    Obecnie cena 55–56, czyli dokładnie na VAL = 55 (dolna granica value area)
    Oscylatory: RSI ~31, Williams ~-93 → wyprzedanie

Bycza reakcja (reakceptacja value)
    • utrzymanie >55
    • pojawia się wolumen na wzrostach
    • świeca popytowa / brak powrotu pod VAL
    • cele: 60 → 62–63

Niedzwiedzia (odrzucenie value)
    • zamknięcia <55
    • brak powrotu nad VAL
    • dryf w dół niskim wolumenem
    • cele: 52 → 49

Negacja byczego scenariusza
    • wybicie <49
    kontynuacja trendu spadkowego (kolejna noga w dół)

• Re: WP PL (analiza) Autor: ~inwes [193.242.142.*]
    Gdzie się podziali panowie od wzrostów i trendu wzrostowego, który mamy od grudnia?
    Trader, Zenek z denek, AMD, Ruczi, Miras i wielu innych czekam na wasze akcje w okolicach 38- 40 :)
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~mały [94.42.136.*]
    Ich akcji się nie doczekasz. Oni dobiorą.
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~Miras [109.243.148.*]
    No tak wczoraj i przedwczoraj dobierałem nie twierdzę że jeszcze będzie okazja ale jak tak to również dobiorę. Życie
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~Ruczi [46.112.82.*]
    Ja dalej sądzę że chodzi też o wojnę . Sytuacja się zaognia i jutro może wybuchnąć konflikt . Jeśli tak się stanie to raczej spadnie do 40 zł. Mam nadzieję że Iran wymieknie i wtedy myślę że przestanie spadać albo nawet zacznie rosnąć
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~ee [45.85.210.*]
    Akcje są ewidentnie shortowane- ktoś pożyczył 100.000 akcji - było o tym w jednym z wątków i teraz szoruje - to widać
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~Ruczi [46.113.6.*]
    Akurat tyle by nie wykazać w knf. Tylko po co szorować akcje które są i tak tanie . Nie ma lepszych okazji ??
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~fatman [37.248.168.*]
    Możecie zasubskrybować Tradera na 2022 na x. 15 zeta miesięcznie. Warto. Podaje m.in. pożyczki na mWig40 mniej więcej 1 x w tygodniu. Wczoraj to było 92k. Tydzień wcześniej 90k. Fajnie opisuje taktykę szorciarzy. Krótki dobiera pozyczonych akcji. Fajnie wytrzepuje niektórych. Ja dobieram coraz więcej. Ćwiczone na PCO. Pozdrawiam. Zysków życzę.
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~gosciu [89.230.102.*]
    Leci na 40 zł
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~Władziu [91.150.193.*]
    Cieszymy się będzie lepsza średnia :)
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~Ruczi [46.112.64.*]
    Niech spadnie do 30 zł a 51 będzie górnym oporem . Średnia będzie jeszcze mniejsza tak jak i nowe rekomendacje analow . Lepiej niech odbija przy 51 .
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~Noga [5.173.178.*]
    Hmm nie sadze mam ninipakiet po 60 dobiorę po 50
    Mam nadzieje ze zarzad siegnie po nowych ludzi, moze spoza branzy wydawniczej bez nowego impulsu segment portalowy bedzie nadal noga.
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~fatman [37.248.222.*]
    To chyba tyle na temat AT. Drogie Spadzie, sypnijcie proszę bo kilku forumowiczów nie kupi akcji w takiej cenie jaką sobie wymarzyli... Ja pakiet powiększyłem o 75% w tym roku, średnia kosmetyczne w dół.
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~Toman13 [37.31.147.*]
    Czy dzisiejszy przebieg sesji moze oznaczać cos nowego tj trwalsze wzrosty czy to tylko korekta ostatnich spadków?
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~Old [91.198.217.*]
    Moim zdaniem do końca kwartału wrócimy na 68, a jeśli wyniki będą na miarę oczekiwań i dopną sprzedaż zbędnych aktywów, to w q2 jedziemy na 75. IMO ostatnia korekta, to była pułapka na shorty.
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~Yanosik [185.39.161.*]
    już wczoraj przy ogólnie słabym rynku od około 14tej było widać mocne zbieranie i siłę WPL, w przyszłym tygodniu RPP więc obnizki stóp mogą dolać paliwa pod dalsze wzrosty.
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~ruczi [93.192.19.*]
    i co sytuacja z iranem sie uspokoila i koniec spadkow jak narazie:)
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~hmmm [46.113.10.*]
    Tylko wolumeny średnio pasują. Przy takich wzrostach powinno być z 90k, a było raptem 40k. Zamknięcie sesji i dogrywka to raptem 1,5k więc...hmmm
    Ktoś faktycznie wybierał bo w spadki już nie wierzy, ale 1 dzień przed negocjacjami z Iranem to...
    Widać cała sesje systematycznie wykupowane, ale raczej covering day - szorty wyszły, wiec teraz range i znów wyznaczenie kierunku.
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~Miras [109.243.146.*]
    Sądziłem, że jeszcze dobiorę za 51-52 ale się nie udało i uciekło.
    Dobrałem trochę drożej, no ale co zrobić. Pieniądze muszą pracować
  • Re: WP PL (analiza) Autor: ~fatman [37.248.222.*]
    Wg informacji z profilu GPW_Tradera_2022 krótka pozycja znowu wzrosła. Co ciekawe wzrosła również liczba akcji do pożyczenia. Tak to trochę wygląda, że ktoś te akcje shorciarzom podbiera.
    Przepraszam ale mam czas to szpące. Cena docelowa to 1-5-0
[x]
WIRTUALNA 0,51% 58,60 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.