Od środka to oni ledwo dyszą. Portfolio się nie broni. Tanie API z Azji ich zje. Wyniki też nie powalają. Trzymam ten papier już 6 lat, i o 5,5 za długo.
~Ryszard czy ty nie jesteś kolegą założyciela, który poszedł za urokiem biznesman'a i tkwi, jak wielu ze starej gwardii? Ja przesiedziałem swoje, straciłem czas, a decyzję o wyjściu podjąłem, oczywiście widząc, że inne sp. rosną, ale również (co mocno na mnie zadziałało) za podcastem nt. AI w medycynie. Ogromne szanse się otwierają i, być może, terapie lekowe, które teraz stosujemy nie będą miały żadnego znaczenia, za ok. 3-5 lat. Poza tym chiński właściciel pokazał, że traktuje fabrykę jako miejsce wytwarzania, marżę generuje gdzieś indziej. Ten mariaż jest katastrofą rozwojową dla Biotonu. Nie widzę zainteresowania, innowacji, nowych kierunków. Chińczycy liczą czas inaczej niż my... nie śpieszą się.
Masz rację Jadzia, Bioton niejednemu już wybił zęby. I jeszcze niejednemu wybije. Ale chyba lepiej Fenix z popiołów a nie Frankenstein, bo ten skończył marnie. Ty się weź Jadzia za obiad, bo zaraz stary z roboty wróci :D
Masz rację pokaże,przecie polski milioner kupił pakiet 5% akcji.(Swoją drogą ciekawe kto go namówił,bo kto studenta to wiemy?)Ta firma to gniot tylko rada nadzorcza i kolejne zarzady mają się dobrze,akcjonariat zawsze jest d.......y,no ale przecie nikt nie mowił ze będzie łatwo,no i widziały gały co brały.
To prawda, wielu błądzi. Ale ty (gupi) Kaziu już nie! Ty już nie błądzisz bo pozbyłaś się dziada. Przynajmniej taką wersją się chwalisz. Więc nie błądzisz ale się pałętasz. A po co? Przecież jesteś już wolny jak Misio. A no po to, że nie masz nic lepszego do roboty i twoje życie to kupa g... Masz za dużo wolnego czasu i szukasz wczorajszego dnia. Zajmij się czymś. Może jakieś hobby? Sklejaj modele statków, zbieraj znaczki alko naklejki z pudełek po zapałkach. A może zacznij umawiać się na randki, jeśli nie jesteś samotny i nie za stary. W każdym razie odpuść sobie ten Bioton.
Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki postanawia obniżyć kapitał zakładowy Spółki z kwoty 1.717.284.000,00 PLN (słownie: jeden miliard siedemset siedemnaście milionów dwieście osiemdziesiąt cztery tysiące złotych) do kwoty 8.586.420,00 PLN (słownie: osiem milionów pięćset osiemdziesiąt sześć tysięcy czterysta dwadzieścia złotych), tj. o kwotę 1.708.697.580,00 PLN (słownie: jeden miliard siedemset osiem milionów sześćset dziewięćdziesiąt siedem tysięcy pięćset osiemdziesiąt złotych) poprzez zmniejszenie wartości nominalnej każdej akcji Spółki z 20,00 PLN (słownie: dwadzieścia złotych) do 0,10 PLN (słownie: dziesięć groszy) („Obniżenie Kapitału Zakładowego”). 2. Kwota wynikająca z Obniżenia Kapitału Zakładowego w wysokości 1.708.697.580,00 PLN (słownie: jeden miliard siedemset osiem milionów sześćset dziewięćdziesiąt siedem tysięcy pięćset osiemdziesiąt złotych) zostanie przeniesiona na kapitał zapasowy Spółki. 3. Celem Obniżenia Kapitału Zakładowego Spółki jest zwiększenie kapitału zapasowego Spółki, który może posłużyć do pokrycia strat Spółki z lat ubiegłych oraz zwiększenie elastyczności Spółki w zakresie pozyskiwania finansowania w przyszłości.
>>Celem Obniżenia Kapitału Zakładowego Spółki jest zwiększenie kapitału zapasowego Spółki, który może posłużyć do pokrycia strat Spółki z lat ubiegłych<< No i sen leszcza o dywidendzie właśnie się zakończył. A kto, kto coś wie o giełdzie, zainwestuje w gniota, który dla pokrycia strat obniża poziom kapitału zakładowego?