• Analiza spolki czesc 2 Autor: ~tmm [185.148.64.*]
    Przy kursie 1.71 grosze (stan na 19.02.2026/ raport 3q2025)
    Kapitalizacja: 16 606 120 pln
    Kapitał własny akcjonariuszy jednostki dominującej: +92,137,000 pln
    Cwk = 0.18
    Cz z samego 3Q2025 = 9.87
    Cz za 4 ostatnie kwartały = 8.03
    Zysk netto zrobiony operacyjnie (zadem ksiegowy zabieg czy jednorazowy strzal), ponizej dowod, czyli zysk brutto ze sprzedazy w stosunku do kapitalizacji = 5.72 Stan zobowiazan jest bliski minimum z 2020 roku, przy spadajacych stopach. Spolka zadeklarowala rewizje strategii w celu maksymalizacji wartosci dla akcjonariuszy + przedyskutowanie kwestii wejscia na duzy parkiet w przyszlosci.

Spolka zakomunikowala, ze bedzie rozwazac przejscie na rynek GPW (co by oznaczalo kapitalizacje 44 miliony pln, czyli kurs 4.54 minimum.). Co istotne, nominal akcji rowny jest 2 zl aktualnie, wiec potencjalna emisja nie moze byc nizsza niz wartosc nominalna. Co jest w mojej perspektywy istotne w krotkim i srednim terminie, bo redukuje znaczaco ryzyko.
    Ogolnie polecam sie wgryzc w raport 3q2025, jest tam sporo interesujacych informacji. 3Q raport pokazal, ze firma dziala, rozwija sie, tnie koszty i jest rentowna. Przed nami raport 4q, ktory jest najlepszy w sezonie.

Aktualna wycena spolki, wedlug mnie, to klasyczny przypadek patologii rynkowej rynku newconnect. Wycena ta wynika wedlug mnie wylacznie z plynnosci. Przejscie na GPW, zakomunikowanie o tym, moze byc sygnalem od spolki, ze zdaje sobie ona sprawwe z tego, jak aktualnie wyglada plynnosc na tym rynku, i aby sie rozwinac trzeba wejsc na ten bardziej dojrzaly. Ta sytuacja ma swoja negatywna strone, ktora jest jednoczesnie pozytywna w innym wymiarze, bo pozwala kupowac takie spolki po smiesznie niskiej cenie, aktualnie dla mnie jak za darmo, przy tak atrakcyjnym Cwk, Cz, przychodach, perspektyach i zapowiedziach, uwazam ze kupowanie aktualnie tej spolki po aktualnej cenie niesie bardzo atrakcyjna relacje potencjalny zysk do ryzyka.

Policzylem FF i zmielil sie niemal caly w cenie okolo 1.80. Wykres jest gotowy na kolejne wzrosty, tak samo jak i arkusz. W 2022 a 2023 kosztowala miedzy 3 a 7 zl. Pozniej przyszly problemy zwiazane z wojna, pogorszenie wyniku a aktualnie ich odbijanie, co widac wyraznie w q12025 i q32025. Jesli q4 bedzie podobny, to mozecie zapomniec o kupnie w aktualnych cenach, bo kapitalizacja 16m przy tych wszystkich argumentach, ktor redukuja ryzyko, wydaje sie zabawna, ale takie jest czasami blogoslawienstewo okresowo niskiej plynnosci. Wedlug mnie to jedna z najbardziej niedowartosciowanych spolek z rynku newconnect. Wedlug mnie ryzyka istnieja oczywiscie, ale w porownaniu do potencjalnego zysky inwestycja jest wedlug mnie bardzo atrakcyjna. Poiwekszylem pakiet i czekam.

Zapraszam do dyskusji.
  • Re: Analiza spolki czesc 2 Autor: ~Pablo [185.174.155.*]
    Ze wszystkim się zgadzam. Tylko raportu za q4 nie będzie i pytanie dlaczego?
  • Re: Analiza spolki czesc 2 Autor: ~Jam [31.61.178.*]
    Polać mu
    Dostałem łapkę w dół a gość zaginął w czasoprzestrzeni. Ja jestem jak najbardziej za firmą i uważam, że ma zdrowe fundamenty. Martwi mnie tylko fakt, że info z ich strony nie ma żadnego. Raportu za q4 nie będzie i to mnie dziwi. Strona internetowa umarła w 2024 roku. No jak to wygląda? Mi słabo. Ale powtórzę - jestem akcjonariuszem, może niedużym, ale nie szukam tu zadymy, a informacji.
  • Re: Analiza spolki czesc 2 Autor: ~xyz [212.109.134.*]
    Łapkę w dół dostałeś ode mnie... bo raport będzie koło 20 Marca... więc nie siej "plot"... a to że jakaś strona tam nie działa to szczegół... raporty są obowiązkowe dla całej GPW i ich brak oznacza kary finansowe dla spółki...
    Za 4q nie będzie osobnego raportu... nie sieje plot tylko czytam komunikaty
    Zarząd M FOOD S.A. z siedzibą w Łodzi informuje, że raporty okresowe w roku 2026 będą przekazywane w następujących terminach:
    - Skonsolidowane raporty kwartalne:
    1. za I kwartał 2026 r. - 15 maja 2026 r.
    2. za II kwartał 2026 r. - 14 sierpnia 2026 r.
    3. za III kwartał 2026 r. - 16 listopada 2026 r.
    - Jednostkowy i skonsolidowany raport roczny za 2025 r. - 23 marca 2026 r.

Gdzie tu osobny raport za q4 misiu? Nie bij piany, bo zaznaczyłem w poprzednich wpisach, że nie szukam tu zadymy a informacji. Luzuj wrotki ;)
  • Re: Analiza spolki czesc 2 Autor: ~xyz [195.160.174.*]
    "- Jednostkowy i skonsolidowany raport roczny za 2025 r. - 23 marca 2026 r."

Ja rozumiem to że jednostkowy za IV kwartał i skonsolidowany za cały rok... cofnij się w publikację raportów za lata ubiegłe to zrozumiesz szczegóły... "misiu"...
  • Re: Analiza spolki czesc 2 Autor: ~Pablo [213.134.178.*]
    Zrobilem to juz dawno i raport za 4q byl w lutym osobno. A to jak Ty to rozumiesz to malo kogo obchodzi :)
  • Re: Analiza spolki czesc 2 Autor: ~zaskoczony [83.249.125.*]
    Teraz wielu znawców. Powiedzcie gdzie byliście jak ja kupowałem poniżej 1 złotówki? Ba nawet dołek złapałem.
    Co do samych analiz zgadzam się kurs ma duży potencjał i życzę wszystkim jak najlepszej stopy zwrotu.
    Zobaczcie jeszcze Fotovolt z NC reszta tylko z głównego.
  • Re: Analiza spolki czesc 2 Autor: ~Jurek [31.42.10.*]
    Jeszcze będzie 1zl
  • Re: Analiza spolki czesc 2 Autor: ~Pablo [213.134.178.*]
    Pomogę ci:
    Skonsolidowane raporty kwartalne:
    1. za IV kwartał 2024 r. - dnia 14 lutego 2025 r.
    2. za I kwartał 2025 r. - dnia 15 maja 2025 r.
    3. za II kwartał 2025 r. - dnia 14 sierpnia 2025 r.
    4. za III kwartał 2025 r. - dnia 14 listopada 2025 r.

Jednostkowy i skonsolidowany raport roczny za 2024 r. - dnia 02 czerwca 2025 r.
  • Re: Analiza spolki czesc 2 Autor: ~Jam [83.175.191.*]
    Ku pamięci podbije bo widzę że przysypują to
    Został niecały miesiąc i okaże się czy było na co czekać ;)
[x]
MFOOD 0,00% 1,60 2026-03-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.