Po tyle to brał Borg vel Iks ( pisze pod kilkoma nickami ) lub Marcinek, a teraz po wczorajszej euforii siedzą cicho, trzęsą portkami i myślą co jest, co teraz będzie, czy będzie kolejna umowa ramowa, czy odlecimy? No komedia z nimi wielka. Już widzieli 50, 60, 100 i kilkaset złotych, a dzisaj cisza, mocno się wczoraj zgrzali, na dzisiaj nie starczyło im sił. Uaktywnią się na maksa, niech tylko coś drgnie w kursie, a jak będzie do tego kolejna umowa to odlot u nich gwarantowany.
Dzisiaj bawią się na mbf niedobitki z wczoraj pakiecikami po kilkadziesiąt sztuk, a ci ,, wytrawni'' ( wymieniałem kilku ) z wczoraj, geniusze ekonomiczni czekają na kolejny cud, kolejną umowę ramową i na drgnięcie na kursie, wtedy ponownie się ujawnią i będą pieli z zachwytu.
Dobrze, czekam na kilku oszołomów, ale rozumiem też, że jeśli taki np. Borg vel Iks śpi po nocce na kopalni i regeneruje zszargane nerwy po wczorajszej erupcji, to rozumiem, dam mu czas. Martwi mnie tylko, iż większość wczorajszych forumowych pajaców piejących z zachwytu dzisiaj milczy. Szkoda...
Dnia 2026-02-19 o godz. 11:48 ~Marko napisał(a): > Wielce prawdopodobne, no chyba , ze powiększą powierzchnię wystawienniczą razy 6 nie razy 3 ( ciekawe po co ) jak pisali , a ich drony będą latały już na targach, olej i ropa będą lały się tysiącami litrów, a cukier osłodzi życie wszystkim wystawcom i zwiędzającym oraz oszołomom z tego forum czyli: Borg vel Iks, Marcinek, Polityczny i jeszcze kilku nawiedzonych, których teraz nie pamiętam...Gnomy, co tak dzisiaj milczycie, brakuje mi tych waszych głupkowatych tez i wypowiedzi.
Pisałem kiedyś, że mam jakoś od późnej jesieni, ale to nie znaczy, ze trzeba zaklinać rzeczywistość i nie widzieć minusów i niezgodności w komunikacji. Generalnie nie wchodzę w tego typu spółki, ale na fali ,,zachwytu'' zbrojeniówką kupiłem trochę na zasadzie trafię i pójdzie, to pójdzie mocno, będzie trochę kasy więcej. Jak widać na razie nic z tego, plus mnie nie zadowala. Kupiłem trochę na zasadzie fali, a więc nie przeglądałem dokładnie danych i wiarygodności tej spółki, jednak jak zawsze, sprawdza się zasada: najpierw prześwietl, później kupuj, nie kieruj się modą/emocjami. Generalnie jestem do przodu, ale liczyłem na więcej. Nie skreślam jej do końca, ale w niedługim czasie musi się wszystko to, co mówili sprawdzić lub większość tego. Na razie oceniam to w sferze bajek, o czym piszę, nie ściemniam głupot , jak niektórzy, bo takich oszołomów nie cierpię - zero wiedzy, pewnie niewiele kasy, tylko nadzieje i ich chciejstwo. Jeśli spółeczka się nie poprawi to sprzedam i o niej zapomnę. Proste rozwiązanie, bo tak się postępuje na giełdzie, a nie zaklina w nieskończoność rzeczywistość i nie dostrzega sprzeczności w realizacji zapowiedzi/spełnianiu obietnic, etc. Również strategia musi być spójna, np. zawierane umowy, ich spójność, cel,i potencjalny z nich rezultat, oceń to sam...Ja tego na razie nie widzę, no ale może się pozytywnie rozczaruje, np.na targach, itd. Pożyjemy, zobaczymy.
No raczej wiadomo, która wymięknie, chyba ze zdarzy się cud, spółka spoważnieje, pojawią się mocne konkrety, sprzedaż, kasa na finansowanie oraz wyniki, a akcjonariat zmieni się na bogatszy, inwestycyjny i bardziej poważny oraz wymieni tych majaczących i nie mających o niczym pojęcia oszołomów typu Borg vel Iks, Marcinek, Polityczny i jeszcze wielu, wielu im podobnych.
Chłopaki Cię po prostu pojechały, Marko, nie dociera do Ciebie, że to Ty wisisz na haku a oni zarobili swoje i poszli ;) Obudź się, człowieku starej daty ;) Ty wszedłeś na górce Późną jesienią jak piszesz a Oni na dołku po 5ZŁ całkiem niedawno i już ich nie ma :)