• 27 lutego Autor: ~Polwytrawny [46.112.68.*]
    to będzie zapewne wk..rwiający piątek.. Obroty na poziomie bliskim minimów.. Ostetecznie komunikatu się nie doczekamy. Koło 18.00 zaczną się krótkie notki prasowe.. że miał być.. ale. Jest też opcja, że obroty będą podażowe... Wcale niekoniecznie z przecieków tylko właśnie z braku jakiejkolwiek informacji. Należy wówczas ocenić ich skalę .. i myśleć Ja na szczęście wytrzymałem gambit mecenasa Marcina .. teraz też poczekam dłużej niż inni. No .. chyba, że się pozytywnie zaskoczymy już w piątek.. choć wątpię..

Pozdrowienia!

PS Nie traktujcie tego jako przemyślenia fachowca, bo nim nie jestem, ale może ktoś chce dorzucić do tej dyskusji. Gdyby powstrzymał się XXX oraz wszelkiego rodzaju pisiory, będę wdzięczny, choć zabronić nie mogę..
  • Re: 27 lutego Autor: ~Mb [46.112.91.*]
    To co piszesz powyżej też jest tak możliwość....pożyjemy zobaczymy.
    Pozdrowienia
  • Re: 27 lutego Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    może Ci Black pomoże bo on tu pomaga akcjonarouszom :)))
    Powie Ci jakie jest RSI albo czy dużo jest sprzedających lub kupujących :)))))))))))))
  • 27 lutego Autor: ~black944 [93.159.40.*]
    albo możesz włączyć tryb " obserwować sytuację, wyniki i czekać na sygnały... "

:)))))))))))))))))))))))
  • Re: 27 lutego Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    ja tak zrobię :)))))) ale ja to kibicuję zarządowi i spółce .. w końcu, między innymi, dzięki tej spółce Wasze matki miały ciepło w tyłek w chatach i mogły urodzić Was, z których część źle teraz mówi na spółkę, dzięki której gospodarka działa ... to taki polski folklor :)))))
    i szczerze ... to jestem bardzo ciekaw co tym razem się odJaniepawli :)))))
  • Re: caly w tym ambaras , ze… Autor: ~Puzio [85.221.148.*]
    nikomu nie zalezy zeby wyleczyc tego pacjenta. Takie moje subiektywne widzenie tej sytuacji.
    Spolka i jej pozycja bardzo atrakcyjne do przejecia. Problem w tym ze bardzo rozpoznawalna, a co sie z tym wiaze- trudno bedzie ja ukatrupic po cichu. I wlasnie nad tym uwazam teraz trwaja rozmowy. Samo przejecie cargotor za groszze potwierdza moja teze o planie na pkpc. Smutne. Takich wybralismy reprezentantow.
  • Re: caly w tym ambaras , ze… Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    A jak jest linia żeby ukatrupić to po co zwolnienia i polityczne narażanie się? Przecież można było nie zwalniać, usprawiedliwić się polityką społeczną i związkami zawodowymi i spółka by Sobie spokojnie opadała na dno...
  • Krótki :)) Autor: ~black944 [93.159.40.*]
    Dnia 2026-02-19 o godz. 10:05 ~Krótki napisał(a):
    > może Ci Black pomoże bo on tu pomaga akcjonarouszom :)))
    > > Powie Ci jakie jest RSI albo czy dużo jest sprzedających lub kupujących :)))))))))))))

=====================
    Jestem pewien, że Ci którzy skorzystali w przeszłości z tych podpowiedzi
    i umieli skorzystać z nich,
    to dzisiaj są o wiele mniej zmęczeni i sfrustrowani z powodu posiadania akcji tej spółki . . .
  • Re: Krótki :)) Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    jeżeli za decyzjami ludzi, biorącymi pod uwagę Twoje posty stwierdzajace wartość RSI oraz sytuację w arkuszu co jest ogólnodostępną wiedzą, to ja nie biorę takich osób pod uwagę bo oni są skazani na porażkę wcześniej lub później, jeżeli ich finanse zależą od pseudoforum bankiera :))))
    Uważasz Black, że odkrywasz Amerykę? :)))))) i chcesz powiedzieć że troszczysz się o spokój akcjonariuszy ???
    Dlaczego więc poza suchym stwierdzeniem faktu nie potrafisz zinterpretować tych danych i wyciągnąć wniosków? Czyżbyś bał się wziąć odpowiedzialność za Swoje słowa? Nie idzie to niestety w parze z kreowanym nieomylnym Twym wizerunkiem i chęcią pomocy. Brak konkretów z Twojej strony rekompensujesz wypowiadając się sam na swój temat :))))) Ja to się patrzę na Twoją aktywność jako ciekawe zjawisko socjologiczne :))))
    Czuję że przed Twoim ekranem jest sporo problemów i troszkę przez Swój pryzmat patrzysz co wzbudza u mnie lekkie podejrzenia :))))
    Sytuacja byłaby inna gdybyś był konkretny ... i nie pisz co robisz sam za Siebie jako argument i wyjaśnienie Twojej działalności ... bo to jest psze Pana delikatnie mówiąc trochę subiektywne i może ocierać się o jakieś kompleksy :)))
    Liczę na to że się ośmielisz i będziesz bardziej konkretny poza przedstawianiem suchych faktów :)))
  • Re: caly w tym ambaras , ze… Autor: ~Puzio [85.221.148.*]
    Odpowiedzi jest krotka- Pozory.
    pozory- ale po co stwarzać pozory? jeżeli w tej sytuacji nie byłoby potrzeby... spółka przy większych kosztach sama by się pogrążała i każdy by cicho siedział... :)))) a napewno opozycja, która narobiła szumu :))))
    jeżeli ktoś chce ugrać na spółce korzyści polityczne to opłacałoby się ją podnosić ... ktoś tu wspomniał kiedyś o LOT... chyba nie ma co dyskutować w tej sprawie :)) widzimy gdzie dziś jest LOT :)))))))
  • Krótki Autor: ~black944 [93.159.40.*]
    Przypomnę jeszcze raz, że nie jestem inwestorem i jeszcze raz powtórzę, żeby nie mylić inwestowania z zarabianiem.
    Mnie fundamenty nie interesują i patrzę tylko i wyłącznie na AT . . .
    Pozdrawiam serdecznie
  • Krótki Autor: ~black944 [93.159.40.*]
    tu masz pierwszy z brzegu przykład :

https://www.bankier.pl/forum/temat_wykres,68084153.html

ps.
    nie ma to nic wspólnego z pisaniem o spółce i jej sytuacji, a jedynie moja osobista ocena sytuacji wtedy . . .
  • Re: Krótki Autor: ~Poznaniak [31.60.120.*]
    Rynek zawsze daje zarobić, pytanie tylko komu to oddasz, co nie Black?)
  • Re: Krótki Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    Zasadniczo to nie powinno się wchodzić w linki przez nie wiadomo kogo proponowane bo mogą "kraść" dane i wyrabianie takicj złych nawyków w ramach pomocy akcjonariuszom jest na dłuższą metę robieniem im problemu... rozumiem że jak zwykle chcesz sam o Sobie w ten sposób coś powiedzieć i w tym przypadku może ok... ale ja nie umieszczam linków, wchodzę tylko w pewne źródła i przestrzegam przy okazji przed takimi nawykami.
    Jak nie jesteś inwestorem i manipulujesz pisząc zdanie "nie mylić inwestowanie z zarabianiem", utożsamiając pojęcie inwestowania z czymś negatywnym to uważasz że to pomoc? Manipulację interpretujesz jako pomoc?
    No chyba że nie miałeś niczego złego na myśli używając słowa "inwestowanie" w swojej wypowiedzi... może przeczytaj definicję słowa inwestować i spójrz na swój powyższy post jeszcze raz ... i odnieś to wszystko do swojej chęci pomocy :))))
  • Re: Krótki Autor: ~black944 [31.61.168.*]
    Oj Krótki, ty chyba nie rozumiesz, że ja tu jestem zawodowo, a nie prywatnie, tylko tyle powiem. nie mieszajmy życia z interesami :)))
  • Krótki - tu masz bezpieczną formę . . . Autor: ~black944 [93.159.40.*]
    Dnia 2026-02-19 o godz. 12:59 ~Krótki napisał(a):
    > Zasadniczo to nie powinno się wchodzić w linki przez nie wiadomo kogo proponowane bo mogą "kraść" dane

===========================================================
    Zobacz wątki dotyczące PKP Cargo Zobacz profil PKP Cargo
    Autor: ~black944 [78.10.207.*] 2024-09-10 07:26
    Opublikowano przy kursie:  20,25 zł , zmiana od tamtej pory: -30,47%
    Wykres . . .
    https://stooq.pl/q/?s=pkp&c=10y&t=l&a=ln&b=1

volumeny coraz niższe - jeżeli nie wybije górą tym razem to może się znowu zrobić niefajnie . . .
  • Krótki - inwestowanie . . . Autor: ~black944 [93.159.40.*]
    Dnia 2026-02-19 o godz. 12:59 ~Krótki napisał(a):
    >
    > > Jak nie jesteś inwestorem i manipulujesz pisząc zdanie "nie mylić inwestowanie z zarabianiem", utożsamiając pojęcie inwestowania z czymś negatywnym to uważasz że to pomoc? Manipulację interpretujesz jako pomoc?
    > > No chyba że nie miałeś niczego złego na myśli używając słowa "inwestowanie" w swojej wypowiedzi... może przeczytaj definicję słowa inwestować i spójrz na swój powyższy post jeszcze raz ... i odnieś to wszystko do swojej chęci pomocy :))))

===========================================

Inwestowanie to świadome lokowanie nadwyżek finansowych w instrumenty (akcje, obligacje, nieruchomości, ETF-y) w celu pomnażania kapitału, co wiąże się z ryzykiem utraty części środków . . .
    ps.
    gdzie tu widzisz manipulację z mojej strony ?

• Re: Krótki - inwestowanie . . . Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    a to wytłumacz "nie mylić inwestowanie z zarabianiem"
    jasne że inwestowanie wiąże sie z ryzykiem ... nie odkrywasz kolejny raz Ameryki... podajesz suche fakty.
    Dlaczego pokazujesz tylko negatywne strony inwestowania?
  • Re: Krótki - inwestowanie . . . Autor: ~Marian [31.61.182.*]
    Przecież czarny koncentruje się na faktach i głośno o tym pisze. Jeżeli ty interpretujesz fakty jako negatywne informacje to chyba powinieneś zmienić perspektywę
  • Re: Krótki - inwestowanie . . . Autor: ~Krótki [37.30.50.*]
    powinienem zmienić perspektywę?
    a które fakty interpretuję jako negatywne? :)))))) to ciekawe...
  • Re: Krótki - inwestowanie . . . Autor: ~Albercik [31.60.121.*]
    Forum uczy, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi.)
[x]
PKPCARGO -1,37% 15,09 2026-05-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.