• Dobrze czy niedobrze Autor: ~janek [31.61.171.*]
    że zrezygnowali z transakcji White? Mimo wszystko wygląda to na przemyślany ruch.
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~MN [5.184.125.*]
    przez następne dwa lata dobrze. jeśli zmieni się władza i zaczną ograniczać telefony więzniom wtedy już gorzej.
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~janek [31.0.73.*]
    kalkulują pewnie, że tak czy inaczej przez 2 lata może się to jeszcze ładnie rozwinąć.
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~janek [31.61.171.*]
    Wyniki w sumie też całkiem niezłe. Przychody ładnie w górę, zysk netto k/k +10% (nie licząc 800tys różnic na nieszczęsnej inwestycji) Biurowiec w tym roku pewnie też coś dołoży.
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~s8 [164.127.225.*]
    raczej dobrze jednostkowo nie najlepiej to wygląda było by nie dobrze gdyby sprzedali konia pociągowego i pewne kpnkuręcja nie chciała za wiele wyłożyć już lepiej żeby pchneli biurowca,jakijś markowej firmie z sowitą przebitką , z tego co sie oriętowałem w Warszawie jest popyt na powierzchnie biurowe.
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~fun [91.94.107.*]
    Dnia 2026-02-17 o godz. 15:42 ~s8 napisał(a):
    > raczej dobrze jednostkowo nie najlepiej to wygląda było by nie dobrze gdyby sprzedali konia pociągowego i pewne kpnkuręcja nie chciała za wiele wyłożyć już lepiej żeby pchneli biurowca,jakijś markowej firmie z sowitą przebitką , z tego co sie oriętowałem w Warszawie jest popyt na powierzchnie biurowe.

Oj,s8 dalej czytasz tylko nagłówki.:) Bez przepływów pieniężnych nic nie ogarniesz. Wydatki inwestycyjne w 2025 r. 14.9 mln zł ,a gotówka większa niż na koniec 2024 r :))).Gotówka netto (gotówka vs kredyty) w miejscu.Przepływy pieniężne z działalności operacyjnej 13.6 mln zł. Jakie przepływy pieniężne w 4 kw.? Na co poszło 14,9 mln zł ?Inwestycje w biurowiec i sprzęt do zakładów penitencjarnych. Z biurowca jeszcze nie ma przychodów a z ZK wzrost dopiero od 2 kw 2025r. Nakłady na sprzęt poniesione w 4 kw. (ponad 800 szt.) powinny dać wzrost dopiero w następnym kwartale. To był naprawdę znakomity rok a biorąc pod uwagę wartość rynkową biurowca ,to rewelacyjny.
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~s8 [164.127.225.*]
    po kursie tego rewelacyjnego roku nie widać wystaw po 24 a animator cie ubierze mnie naiwnego ostatno grzbiecisko nawet powyżyj 25 ubrał zarząd też sie nie wychyla z kupnem ostatnio brały ze 2 roki temu gdzieś po17 czyli 24 to wygórowana cena a swoją drogo powinni tego animatora na zbity pysk wywalić i z innym sie dogadać bo jak tak dalij pójdze to tele skończy na jednokrotnym .
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~fun [91.94.118.*]
    Dnia 2026-02-26 o godz. 16:45 ~s8 napisał(a):
    > po kursie tego rewelacyjnego roku nie widać wystaw po 24 a animator cie ubierze mnie naiwnego ostatno grzbiecisko nawet powyżyj 25 ubrał zarząd też sie nie wychyla z kupnem ostatnio brały ze 2 roki temu gdzieś po17 czyli 24 to wygórowana cena a swoją drogo powinni tego animatora na zbity pysk wywalić i z innym sie dogadać bo jak tak dalij pójdze to tele skończy na jednokrotnym .

Z bierzących zysków wybudowali biurowiec prawie 7 tyś m2. Wartość rynkowa to lekko licząc 7-8 tyś zł/ za m2.. 50 mln zł to więcej niż dzisiejsza śmieszna kapitalizacja. Zle? Dodatkowo zainwestowali w telefony samoinkasujące do prawie każdej celi w ZK co zwiększyło im przychody o 1,4 mln zł kwartalnie. Banan to banan jeszcze się nie przyzwyczaiłeś?

• Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~s8 [164.127.249.*]
    a co tu sie dzieje dlaczego animatorus gladiatorus nie próbuje paniki stworzyć na innech mnie wszystko zwala nawet fasinga co już jest parodio do entej.
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~fun [89.161.20.*]
    Dnia 2026-03-03 o godz. 15:41 ~s8 napisał(a):
    > a co tu sie dzieje dlaczego animatorus gladiatorus nie próbuje paniki stworzyć na innech mnie wszystko zwala nawet fasinga co już jest parodio do entej.

A kogo tu nastraszy? ;)Prezesa czy RN która też ma kilka % akcji? Przy ostatnim skupie było koło 100 zapisów a sporo inwestorów ma więcej niż jeden rachunek. Dzięki inwestycjom w sprzęt w ZK i wygraniu kolejnych przetargów na obsługę MSP i urzędów przychody wzrosły do 5 mln zł miesięcznie. Mają z tego 1 mln zł zysku (czy jak kto woli 0.5 zł /akcje miesięcznie).Inwestycje na ukończeniu. Biurowiec budują już 19 miesiąc i w 4 kwartale robili już kuchnie i łazienki. Podwoili ilość sprzętu w ZK i mają już ponad 4200 szt. W ZK przebywa kilkadziesiąt tyś osób. Nie widzę zagrożeń do spadku zysku a jest kilka możliwości zwiększenia. Teraz wynajmują poniżej 1000 m2 powierzchni biurowej a w tym roku powinni mieć kilka razy więcej. Koniunktura jest świetna, w 4 kw w Warszawie nie oddano żadnego nowego biurowca. Ilość pustostanów spadła już do poniżej 10%.! W ubiegłym roku jakaś firma zrezygnowała i nowego klienta mieli bardzo szybko. Z ogłoszenia cena była 77zł/m2 (60 zł wynajem i 17 zł koszty eksploatacji miesięcznie). Można szacować że wynajem nowego biurowca zwiększy wpływy o jakieś 4 mln zł rocznie. Noga na nogę i czekamy na uchwalone skupy za 2023 i 2024 r.
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~s8 [164.127.216.*]
    myślisz że wyciągną z nowego biurowca 4 mln? z rozwinętym telemitem oznaczało by to możliwość wzrostu zysku do 15mln rocznie.
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~MN [31.0.64.*]
    Jeśli będzie pod wynajem to powinno być około 4 mln.Ale Nie wiadomo co tam Jackowi w głowie świta. Co do tempa wykończenia to moim zdaniem słabo idzie. Na moje oko jak pod koniec roku zrobią to najszybciej. Byłem ostatnio zobaczyć to na parterze jakiś większych postępów prac nie było widać. Trochę worków z zaprawa stało,ze dwóch majstrów się kreciło
    a skąt wiesz że to były majstry a nie jakieś omykle oby nie było jak w komediach niejakiego Baei.
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~fun [81.36.167.*]
    Wartość prognostyczna niewielka. Na parterze 2óch ,a na 5 piętrze może było 10ciu. Tych dwóch to może nie majstry a p.Jacek z zastępcą spacerował.:)
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~MN [31.0.64.*]
    Tak i klej sobie mieszali po godzinach zamiast siłowni. Jak jesteś z Wawy to podjedź zobaczyć jak idzie to się przekonasz. Przy płocie stajesz i wszystko widać. Ja byłem pod koniec lutego to tylko na parterze coś się działo.
    Budują 19-ty miesiąc. Tam w środku już nie powinno być nikogo. Najwyżej na zewnątrz. To nie mieszkaniówka.
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~MN [5.184.103.*]
    no wiesz specjalnie pewnie tego nie robią. budowlańcy to najczęściej stan umysłu, a w Warszawie to już masakra. terminy to ustalają oni a nie klient.
    Dnia 2026-03-16 o godz. 16:43 ~MN napisał(a):
    > no wiesz specjalnie pewnie tego nie robią. budowlańcy to najczęściej stan umysłu, a w Warszawie to już masakra. terminy to ustalają oni a nie klient.

Spoko. Miesiąc czy kwartał nie robią dużej różnicy, ale w biznesie czas to pieniądz. I bez drugiego biurowca 13,67 mln zł przepływy finansowe netto z działalności operacyjnej to piękny wynik za 2025 r.To sporo gotówki. Nie jest to rekord ponad 17 mln zł z 2021 r. ,ale w tym roku mają szansę.
    nie licz 21 na kowidzie nakombinowały i grzbiety 8 mln ich ukarały i na fali sukcesu w polsatusa zainwestowały można uznać 21 za rok stracony.
    Dnia 2026-03-17 o godz. 16:04 ~s8 napisał(a):
    > nie licz 21 na kowidzie nakombinowały i grzbiety 8 mln ich ukarały i na fali sukcesu w polsatusa zainwestowały można uznać 21 za rok stracony.

Na kowidzie to nakombinowały dans boysy czy inne disko-pisy co dostały po parę baniek za niegranie :)
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~Jac [104.28.131.*]
    W co ja się wkopałem
    Dnia 2026-03-18 o godz. 16:15 ~Jac napisał(a):
    > W co ja się wkopałem

Jak nie zainwestowałeś w jakieś crypto typu Melaniecoin ,to się wygrzebiesz.:)
    w crypto jak w crypto gorzyj jak w polsatusa dular wsadziuł.
  • Re: Dobrze czy niedobrze Autor: ~s8 [164.127.249.*]
    narazie drogie siostry zapraszam na seko od lat dywidenda i grzbiet chętnie karmi .
[x]
TELESTR -2,44% 24,00 2026-05-18 14:55:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.