• Dywidenda czy dubajska czekolada ? Autor: ~Kwinto [46.112.93.*]
    Przyznaję, że krówki BMX są nie na moje zęby, zwłaszcza te zleżałe z szafy Prezesa. Ale tabliczka świeżej dubajskiej czekolady za każde 10 akcji BMX to się nam chyba należy ? Skoro Prezes znów epatuje obecnością BMX na targach w ZAE a na oficjalnym profilu zapewnia się akcjonariuszy o niezliczonych ilościach rozmów handlowych. Może warto handlować dubajską czekoladą zamiast testami MIC ?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.80.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Dywidenda czy dubajska czekolada ? Autor: ~Kwinto [46.112.105.*]
    Dobre pytanie. Może już nigdy patrząc jak jest prowadzona. Zainwestowali w technologię z którą sobie do tej pory słabo radzą. Nie potrafią wygenerować zysków, robią koszty, ciagle nie ma obiecanych dawno temu patentów. Ale w mediach społecznościowych nadal lans na całego. Może to tylko gra pozorów? W okolicy 12,3 wciąż ktoś tego broni. Pytanie czy uśrednia ulica, czy zbiera ktoś dogadany do kogo przepływają informacje insiderskie, czy może robi to jakiś fundusz ? To trochę przypomina inną spółkę z Lublina która też wiele obiecywała, zbudowała na pandemii nową fabrykę a jest jeszcze w gorszej sytuacji finansowej, bo tutaj jednak póki co mamy rekomendację AA- a więc od tej strony jest dobrze. Pytanie jak długo to potrwa? Na razie Prezes regularnie delektuje się dubajską czekoladą, a kurs spółki w dwóch najważniejszych okresach ma niestety trend spadkowy. Może to jest gra zarządu na zmęczenie psychiczne drobnych akcjonariuszy? Czas pokaże.
  • Re: Dywidenda czy dubajska czekolada ? Autor: ~kam [195.164.172.*]
    dla mnie kapitalizacja spółki jest na żenująco niskim poziomie biorąc pod uwagę całokształt inwestycji i liczbę nieruchomości, dla mnie od wielu lat ktoś tutaj gra na zmęczenie, zbyt mało akcji została skupionych przez kogoś większego, może za rok, może za dwa, może za 10 to wystrzeli, a może nie, cholera wie, na razie moje córy mają 5 lat, więc jak będzie taka tragedia to potrzymam to z 15 lat i sprzedam jak będą potrzebowały kasy na ślub, ze stratą prawie 200k czekam i czekam i nie mogę się doczekać jak sprzedam i więcej nie popatrzę w kierunku urbana
  • Re: Dywidenda czy dubajska czekolada ? Autor: ~Kwinto [46.112.105.*]
    Kapitalizacja to nie wszystko. Jeśli w długim okresie spółka nie generuje zysków to giełda bardzo często sprowadza kurs w okolice 50-60% WK, która przy stratach oczywiście spada. Miejmy nadzieję że tutaj do tego nie dojdzie, ale w tej spółce problem jest również w nadzorze którego obiektywizm pozostawia wiele do życzenia. Wydaje się jednak iż zejście poniżej 10 nie jest w niczyim interesie.
[x]
BIOMAXIMA -2,18% 10,76 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.