• Nowe info od Tymińskiego Autor: ~NN [5.173.194.*]
    "Today's Extraordinary General Meeting approved the proposed capital raise authorization — a key step forward!
    This flexibility allows the company to accelerate distribution channels and strengthen its position for upcoming releases (including Lords of the Fallen 2). Once executed, it positions CI Games for higher potential profits and improved valuation.

Pure win-win for shareholders and the company's short and long-term growth."
  • Re: Nowe info od Tymińskiego Autor: ~Zdzichu [31.51.249.*]
    Tomorrow up ?
  • Re: Nowe info od Tymińskiego Autor: ~Kostuch [77.222.231.*]
    Rudy już jaśniej nie mógł tego wyjaśnić tj. przyspieszenie kanałów dystrybucji. Tłumacząc na język dla niedzielnych inwestorów, gra pojawi się na pewno na Steam. Pytanie kiedy?. Czy w dniu premiery czy np. Po roku od premiery. Epic na pewno w umowie zawarł jakieś klauzule czasowe i co za tym idzie kosztowe dla Rudego gdybym chciał zmienić pierwotne zapisany. Ciekawe jaką klauzule wybierze Rudy, no wypuszczeniu w dniu premiery będzie najdroższa. Ja obstawiam że rok po premierze. Gra wtedy będzie doszlifowania już po wielu pachach. Odbiór będzie szeroki i pozytywny. Tym samym miliony graczy na Steam będą na nią z utęsknieniem czekać. Mówię wam mili moi:)
  • Re: Nowe info od Tymińskiego Autor: ~Hans [191.101.157.*]
    Dnia 2026-02-15 o godz. 13:54 ~Kostuch napisał(a):
    > Rudy już jaśniej nie mógł tego wyjaśnić tj. przyspieszenie kanałów dystrybucji. Tłumacząc na język dla niedzielnych inwestorów, gra pojawi się na pewno na Steam. Pytanie kiedy?. Czy w dniu premiery czy np. Po roku od premiery. Epic na pewno w umowie zawarł jakieś klauzule czasowe i co za tym idzie kosztowe dla Rudego gdybym chciał zmienić pierwotne zapisany. Ciekawe jaką klauzule wybierze Rudy, no wypuszczeniu w dniu premiery będzie najdroższa. Ja obstawiam że rok po premierze. Gra wtedy będzie doszlifowania już po wielu pachach. Odbiór będzie szeroki i pozytywny. Tym samym miliony graczy na Steam będą na nią z utęsknieniem czekać. Mówię wam mili moi:)

Zaklinanie rzeczywistości to zjawisko psychologiczne i kulturowe, w którym umysł próbuje wpłynąć na bieg wydarzeń lub zmienić postrzeganie świata za pomocą życzeniowego myślenia, zamiast realnych działań
    . Często wiąże się to z "magicznym myśleniem" lub samospełniającą się przepowiednią, gdzie silne przekonanie o czymś wpływa na nasze zachowanie, a w efekcie – na ostateczny wynik sytuacji. 
    Tak tak Hansiku a świstak siedzi i zawija w te sreberka. Chłopcy i dziewczęta że szklanych domków nie traćcie czasu już bo premiera zbliża się wielkimi krokami a wy piszecie takie bzdury jakby ta gra miała wyjść za dwa lata i wyglądać gorzej niż jedynka. Szanujmy się... .
  • Re: Nowe info od Tymińskiego Autor: ~hitman12 [31.182.156.*]
    Myślę że Prezes jest pewien że gra zapowiada się na duży hit dlatego chce wykupić prawa do wyłączności od Epic. Jestem spokojny jeżeli chodzi o kurs w perspektywie najbliższych 8-9 miesięcy, tu będzie nowe ATH a jeżeli gra okaże się hitem to będzie taka cena akcja że tym płaczkom spadziowym i naganiaczom kapcie pospadają. A to że mają chętnych inwestorów na kupno tych akcji z nowej emisji to jest bardzo dobra wiadomosć bo oznacza że gra ma bardzo duży potencjał i jest zainteresowanie firmą ze strony poważnych inwestorów.
    Dwa może banalne pytania. 1 Dlaczego aż tak duża emisja. 2 Skąd (zaledwie 2-3 dni) zmiana ceny emisji.
    Dlatego taka emisja bo wykupienie praw od Epic pewnie kosztuje około 100 baniek, co do drugiego pytania trzeba było jechać na walne i tam je zadać.
    Skąd pewność że pieniądze z emisji pójdą na wykup praw od Epic. Tyminski o tym nie pisze. Skoro odpowiedź na pierwsze pytanie nie sprawiło Tobie problemu, to tym bardziej powinieneś mieć odpowiedź na drugie. Sądzę ze to tylko Twoje domysly dotyczące wykupu praw od zEpic.
    Stąd pewność "że mądremu wystarczą 2 słowa a głupiemu to i referatu mało" jak to powiedział cieć Anioł z Alternatywy 4. A odpowiadać na Twoje pytania nie muszę bo nie jestem w zarządzie CIG.
    Oczywiście, nie musisz odpowiadać. Trochę pokory by się przydało. Mam nadzieję ze ze specjalistami rozmawiasz innym tonem. A że madremu wystarczą 2 słowa....it'd. To się pewnie domyślasz o jakich specjalistach mowa.Game over.
    Po prostu w miarę inteligentny człowiek potrafi kojarzyć pewne wypowiedzi i fakty i wyciągać na ich podstawie pewne wnioski a jeżeli komuś trzeba tłumaczyć łopatologicznie najprostsze rzeczy, no cóż... Na podstawie tego co wiadomo do tej pory jestem pewien że wyjdę z CIG z niezłym zyskiem a jeżeli gra okaże się hitem po premierze na co się zapowiada to tu może być kosmos jeśli chodzi o kurs akcji. Zauważ że po prezentacji gameplayu ucichli nawet najwięksi malkontenci a to chyba o czymś świadczy? Obecnie jedyne negatywne wypowiedzi piszą fanboye Steama a niedługo i ten argument mogą mieć wytrącony z ręki.
    Pełna zgoda, lecz podobne zachowania i ruchy na walorze widzieliśmy przy prezentacji Lords of the Fallen 2. Co z tego wyszło chyba nie muszę pisać.
    .
    Myślę że ich podejście do graczy po premierze LOTF z 2023 roku dowodzi że nauczyli się czegoś i drugi raz nie popełnią tego samego błędu co przed dwoma laty. Jeżeli gra będzie wyglądała tak jak na filmach z rozgrywki i nie będzie problemów z optymalizacją i zbyt wielu bugów na premierę to mamy hit bo grałem w Elden Ring i walka w LOTF 2 wygląda o wiele lepiej i graficznie też jest dobrze.
  • Re: Nowe info od Tymińskiego Autor: ~Dobik [213.151.89.*]
    CIG jest w tym momencie finansowo pod woda (maja strate). Te peniadze nie pojda pod zadne wykupienia prawa od Epicu tylko na realizacje kosztow stalych zwizanych z dzialanoscia. Jakby chceili wykupic prawa od Epicu to by powiedzial to wprost, a nie postem tylpu "moze to moze tamto"

Emisja nowych akcji jest sporo tansza niz obsluga kredytu i w razie W cale ryzyko jest po stronie inwestorow. Tak wiec, Rudy jak zwykle robi dobrze firmie a nie inwestorom.
  • Re: Nowe info od Tymińskiego Autor: ~Dobik [213.151.89.*]
    Sory, odpowiedz powinna byc pod innym komentarzem :/
  • Re: Nowe info od Tymińskiego Autor: ~BlockBuster [31.10.139.*]
    To kiedy ta emisje i kto kupuje i ile ?
    Tu jest niewiadoma.
    Rudy zamieszcza kolejny wpis na X i obiecuję pozytywnie info i to " już wkrótce":)
  • Re: Nowe info od Tymińskiego Autor: ~szyki [217.119.72.*]
    Nie zdziwcie się jak tym info będzie zwrot kosztów Lord 2 :-)
    Myślę że już oficjalnie ogłosił kiedy loft 2 będzie wydane na Steam.
    Kto I ile kiedy będzie info i czy będzie objęta cała oferta.
  • Re: Nowe info od Tymińskiego Autor: ~BlockBuster [31.10.139.*]
    To ma być dobry news ? :) liczyłem na BEP. Jeszcze niedawno pisał, że nieważne gdzie jest gra i tak ją kupią jak jest świetna... brak kasy bo premiera na 27 będzie przesunięta.. co widać po materiałach alpha że to rok pracy... detale są najtrudniejsze bo decydują o jakości.
  • Re: Nowe info od Tymińskiego Autor: ~Positivum [37.31.139.*]
    https://planetagracza.pl/lords-of-the-fallen-2-steam-gog-ci-games-epic/
  • Re: Nowe info od Tymińskiego Autor: ~Dead [94.240.0.*]
    Ten materiał z Alfy pochodzi prawdopodobnie z bildu z przed kilku miesięcy co jest normalne w tej branży,a dokładniej pewnie z bildu prezentacji na Gamescomie gdzie Alfę pokazywano biznesowym partnerom na zamkniętymi drzwiami.
    W tym momencie gra powinna być blisko wersji beta , która zgodnie z planem miała wejść w marcu.
    Myślę że niedługo poznamy datę premiery.
  • Re: Nowe info od Tymińskiego Autor: ~MalineX [37.225.62.*]
    Bardzo dobrze. Jeśli faktycznie wykupią prawa wyłączności od Epica to wierzą w swój produkt i w to, że się sprzeda. Czytałem kilka wypowiedzi od innych developerów i na Epicu właściwie nic się nie sprzedaje, do ~5% kopii a reszta na Steamie. I tak: również wtedy, gdy gra nie wychodzi na Steamie równocześnie a np. dopiero po roku.
  • Re: Nowe info od Tymińskiego Autor: ~Holland [158.173.3.*]
    Ile mozna powielac te bzdety o jakims wykupieniu ?
    Po pierwsze bez Epic ta gra nie wyjdzie. Na Lotf1 poszlo 100 mln na promocje.
    Co wiec znaczy te 100 mln z emisji ? Ma starczyc na wykup, promocje i dalsza produkcje gry ???
    Kasa jest praktycznie pusta. Raporty nie klamia. Kredyty na gigantycznym poziomie. Za chwile pierwsze splaty .
    No wiec kto wymusla te bazgroly o jakims wykupieniu ?
    Epic zapewnia finansowanie i promocje. To jest pewnie grubo ponad 200 mln zl.
    Wykup od epic jest zwyczajnie niemizliwy !!!!

Macie w komunikacie cel emisji. Taki dokladnie jak poprzednie emisje. O przeoraszam..zabraklo tam akwizycji….Hahaha
[x]
CIGAMES -1,81% 2,98 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.