• Wyniki niebawem Autor: ~Franek [172.226.62.*]
    A kurs na dół na dół. Piszą że przychody rekordowe do końca 3 kwartału 2025 a kurs poniżej Covida. Szczęśliwie jestem tylko 10% w plecy, do końca marca nie sprzedam ale jak się nic nie ruszy to chyba akcje pójdą pod młotek. Co sądzicie? Może tu nikt akcji nie ma bo forum jakby martwe.
  • Re: Wyniki niebawem Autor: ~Tomek [89.234.244.*]
    Ja do tyłu 18%, średnia prawie 16 zł. Popatrz na zysk netto: I kw -9,8 mln EUR(strata), II kw +7,8 mln (zysk) III kw +15,8 mln (zysk). Ja tu widzę mozolną ale jednak poprawę. Kasy nie potrzebuje, więc czekam na zmianę sentymentu. Czytam dziś że North Fish zgłosił wniosek o upadłość, zawsze to trochę mniejsza konkurencja. Jeśli zejdzie do ceny jednocyfrowej to wtedy uśrednie mocniej.
  • Re: Wyniki niebawem Autor: ~major_zuber [89.79.198.*]
    oddałem na -11% (w międzyczasie wziąłem dywidendę, także realnie strata jest niższa), coś złego się dzieje na tej spółce i popatrzę z boku. Zyski kwartalne takie jak piszecie, bez szału, a kapitalizacja ... prawie 3mld. Tu się kropki wyceny nie łączą na bazie osiąganych obecnie wyników. W 4kw rok temu (2024r) netto zarobili 41mln, za około miesiąc okaże się ile dowieźli w ostatnim 4 kwartale 2025. Poczekam na peronie na te wyniki bo coś czuję, że koszty pracy i energii nie pozwolą wykazać powalającej rentowności. Jeśli to tego dojdzie niedowiezienie przychodów, to katastrofa gotowa. Zobaczymy po raporcie jaki jest stan faktyczny tego biznesu. Z kolei w sprawie upadku konkurencji, to też coś mówi o możliwości zarabiania w branży.
  • Re: Wyniki niebawem Autor: ~Tomek [89.234.244.*]
    Major_zuber Twoje obawy są uzasadnione. Zobaczymy w przyszłym tygodniu co pokażą. Cudów się nie spodziewam, ale jeśli zysk choć trochę się poprawi w stosunku do q3 to chociaż tyle. Ostatnio czytałem, że spadek inflacji ma wspomóc konsumpcję. A widząc horrendalne ceny w tradycyjnych restauracjach, to myślę że śmierć fast fodów szybko nie nastąpi.
  • Re: Wyniki niebawem Autor: ~Qwerty [89.151.20.*]
    Zgadza się, że zwykłe restauracje dawno odpięły wrotki jak chodzi o ceny, ale nie jestem przekonany, że klienci stamtąd masowo przeniosą się do fast foodów. Raczej spodziewałbym się, że po prostu przestaną jeść poza domem i z punktu widzenia fast foodów nie wiele to zmieni. Może będzie wolniejszy odpływ ich klientów do innych segmentów (co jest jakimś plusem).
  • Re: Wyniki niebawem Autor: ~drobny [178.235.177.*]
    wyniki pewnie katastrofa, zejdziemy na 9 zeta
  • Re: Wyniki niebawem Autor: ~Pietrek [82.139.60.*]
    Czemu miałyby być złe?
    Po trzech kwartałach 2024 amrest miał 3 miliony zysku, po trzech kwartałach 2025 ma 15
    Skąd teoria że zyski kwartalne bez szału? Amrest miał znacznie mniejsze zyski jak kurs był 40 zł. 3 mld zl kapitalizacji to nie jest nic dziwnego na spółkę, która ma kilka miliardów euro przychodów, majątek, kilkanaście milionów euro zysku co kwartał
[x]
AMREST 2,81% 10,96 2026-05-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.