Nie będę się już pastwić przytaczając minione posty SUN/SEV - to byłoby wręcz perwersyjne. Ale lekcja pokory z nich płynąca jest oszałamiająca.
Jedno mnie tylko dziwi - z jaką łatwością wspina się SEV, a z jakim trudem i mozołem szedł do góry SUN. FF w obu spółkach różni się, ale nie aż tak bardzo. Więc może tu być podobnie - poprawa wyników i perspektyw = szybki powrót na dawne wyceny.
Jest jeszcze BIZTECH w tym segmencie, ale to spółka kompletnie dzisiaj zaorana ( 19 groszy / akcja ) Mam tam 100k akcji, ale strach dokupić cokolwiek, tak kiepsko jest zarządzana ( plus brak płynności - bo komu to potem będzie można sprzedać ? ) Z drugiej strony - lekka ( kiedyś ) poprawa i kilkaset procent do góry pewnie wystrzeli ( przy ogromnej płynności na kilka sesji ).
Daj żyć wiatrak... Jeśli miałeś w portfelu sev to zazdroszczę... Piękny raport.
Ja już mam dość tego Suntechu, miało być wspaniale, a czekam tylko, aż urośnie, żeby się tego pozbyć. Nie wiem czego możemy się spodziewać po tym raporcie, ale modlę się tylko, żeby to niżej nie spadło.... Cieszę się tylko, że sprzedałem 1/3 pakietu w okolicach 8zł, ale reszta wisi bez sensu....
A ty jakie masz ogólnie przemyślenia na R2026? Coś będzie pozytywnego w 4Q według Ciebie?
Myślę, że ewentualny wzrost kursu - ponownie będzie się wiązał z fundamentami - a jeśli tak, to nie pozbywałbym się wówczas tak szybko akcji. Frustracja, wynikająca z tego, że pozbyło się rosnących akcji, to nie mniejsze cierpienie niż uczestnictwo w tak fatalnym zjeździe.
Co do samego SUN - nic nie wiem, nie byłem na żadnym WZA - zatem jaką sensowną opinię miałbym wypocić ? Nastawiony do rynku jestem pesymistycznie, a rynek rośnie - więc jestem ewidentnie w antyrytmie.
Nie wyobrażam sobie jednak dalszego spadku - po takiej zwale, to wręcz niemożliwe. No owszem, sześć lat temu kurs wynosił i 12 groszy - ale wówczas nikt z akcjonariuszy nie przewidywał, że ta spółka będzie zdolna do generowania tak ogromnych, milionowych zysków. Więc to nie może być punktem odniesienia.
Zerknijcie ( w celu odrobienia strat ) na SUNWAY NETWORK Nie pomylcie z dawnym Sunnet i nie szukajcie powiązań z Rangar / Centurion - bo to już historia. Kurs 2,31 Przypomnę się za rok :)
Nie naganiam - zwracam tylko uwagę na coś, co uważam za mega perspektywiczne. Sam zainteresowałem się Madkomem i Sevenetem - po rekomendacji przeczytanej na tym forum ( chyba trzy lata temu ). Mam nadzieję, że mój wpis okaże się równie zyskowny.