• Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~asd [185.143.117.*]
    Ukryciak - pod cenę pakietówki - ja cały czas zakładam, że prezes z żoną nie kupili od RB dla siebie. Na razie moje założenie się nie sprawdza bo nikt nie kupił ale …. Czekam cierpliwie
  • Re: Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~shiro [31.60.99.*]
    Śliwińskie desperacko ratowały kurs, aby fund nie wysypał się pkc i kurs nie trafił na groszówki. Nie produkuj teorii o "dobrych Śliwińskich".
  • Re: Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~Olo [5.184.216.*]
    Nie po to przegrywa biega po mediach. Ubieranie naiwnych. Oj będzie płacz
  • Re: Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~jw [5.184.215.*]
    To twoja teoria jest o dobrych sliwinskich
  • Re: Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~asd [185.143.117.*]
    To nie jest teoria o dobrych Śliwińskich - tylko o Śliwińskich dbających o swój interes. Zobaczymy co czas pokaże. Na razie w kwestii pakietów miałeś racje - akcje zostają u Śliwińskich ale w kwestii kursu to jesteś bez zarobku bo będąc konsekwentnym nie powinieneś posiadać akcji zakładając zjazd kursu... kurs gdzie jest to widzimy ale zobaczymy także, jaki będzie w połowie kwietnia przy szacunkach za 1q26. Jesteśmy w kontakcie ;)
  • Re: Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~jw [46.134.64.*]
    Dobry Sliwinski kupił od fundu żeby akcjonariusze nie stracili. Dobry Sliwinski podbija kurs żeby akcjonariusze zarobili. Prezes roku
  • Re: Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~Buc [83.22.55.*]
    Zwykły walkarz jak ta cała firemka
    Lubię takie teksty - może coś konkretniej ? Gdzie oszukał kogoś - wskaż konkret
  • Re: Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~shiro [31.60.99.*]
    Ta teoryjka dostaje porządnego klapsa...w chwili , gdy uświadomić sobie, że Sliwińskie to najwięksi akcjonariusze. I to z dostępem do drukarni.
  • Re: Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~jw [5.184.251.*]
    I co z tego, emisja akcji też nie potrzebna
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.143.117.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~luzak [46.134.97.*]
    wg. mnie jeszcze trzymanie kursu a potem zwała jak zawsze. docelowo grudzień 80 gr
    To jesteśmy po przeciwnej stronie. Ja mocno zapakowany w akcje, Ty zakładam bez akcji lub z chęcią sprzedaży. Czas pokaże kto będzie miał racje.

Dla mnie rozpoczynająca się aktywność p.Iwaniuka jak i p.Śliwińskiego przy tych cenach ma na celu budowania pozytywnego klimatu.
    Akcje były bardzo długo w okolicach 2 zł. Przemieliło się mnóstwo akcji - zakładam, że drobnica, która brała po 8-18 zł już oddała ze stratą i akcje poszły w silne ręce ( obroty w grudniu i styczniu były bardzo duże ) , od maja 2025 bodajże weszły do obrotu akcje po nominale - rynek już to przyjął. Dla mnie bardzo ciekawym elementem jest sprzedaż przez RB do Śliwińskich. Dlaczego zakładam, że Śliwińscy chcą je odsprzedać jakiemuś innemu funduszowi. Prezes z żoną nie za bardzo mają możliwość sprzedawania na rynku, oni mają stałe dochody w postaci pensji. Dlatego najlepszym dla nich rozwiązaniem jest odsprzedanie jakiemuś innemu funduszowi, który przyprowadzi klientów np. pod ABB . Jeśli INC będzie zarabiać i kapitalizacja będzie rosła wówczas ich prestiż na rynku kapitałowym będzie rósł ( nie zakładam, że Śliwińskim brakuje pieniędzy - tutaj inne elementy są istotne ) . Co ciekawe obecnie poszło 800k akcji w pakietach ( wliczając Sukacza ) - jeśli do jednych rąk to jest ponad 5%. Zostaje jeszcze pozostała pula akcji od RB (1050k) - co daje przestrzeń dla następnego funduszu. Czy już teraz będą te transakcje, a może prezes chce po wyższej cenie sprzedać w pakiecie niż 1,57 ? Tego nie wiemy. Czekamy teraz na ESPI . Czy moje założenia są trafne ? To czas zweryfikuje.
    Zachęcam wszystkich do swoich analiz i niekierowania się moimy założeniami lub założeniami Shiro ( w tym przypadku zostaliście bez akcji gdy były poniżej 2 zł ) . To jest moja prywatna analiza.
  • Re: Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~jw [5.184.251.*]
    80 gr już miało być do grudnia ubiegłego roku, tymczasem kurs 80 gr x3
  • Re: Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~shiro [31.60.87.*]

Czyli jak nie ma rozsądnych argumentów, to zaczynają się osobiste wycieczki. Nieładnie: pomijając elementarną kulturę osobistą, której tu brakuje, to wymyślanie teoryjek "można założyć, że właśnie wczorajsze pakietówki poszły od Prezesa i żony" (jakieś dowody? nie ma ? zatem to tylko urojenia i myślenie życzeniowe) całkowicie rujnuje jakąkolwiek "wiarygodność naganiacza", prawda ni(e)jaki "asd ?
  • Re: Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~Rafał [5.173.194.*]
    Ale bzdury shiro. Jak chcesz kupić akcje to kup poprostu i tyle
    To nie tak. To jest gość, który ma wystraszyć nowicjuszy. Oni chcą zebrać jak najwięcej akcji. Teraz jeszcze trzymane być może pod następne pakietowki - bo chyba jest ukryte .
    Ja czekam na zamknięcie sesji i czy będą transakcje pakietowe. Byłoby super jakby Śliwińscy sprzedali w pakiecie 1050k bo to by znaczył, że wszystkie akcje, łącznie z Sukaczem poszły do jakiś graczy, którzy dadzą większą wartość niż RB . Dzisiaj coś jeszcze skubnąłem ale już pod korek jestem . Obniżcie ukryte i tak nikt nie będzie brał .
  • Re: Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~Kazio [46.134.80.*]
    ff 67% to nie żart. Sprawdźcie. Wałek i tyłe
  • Re: Ukryta podaż - czy celowa ? Autor: ~shiro [31.60.87.*]
    Dnia 2026-02-13 o godz. 08:49 ~asd napisał(a):
    > Niestety pan Shiro okazał się frustratem. Jego założenie, że Prezes musiał odkupić od RB akcje legło w gruzach. Twierdził, że Prezes z żoną kupił by ratować kurs. Dzisiaj ( chociaż nie ma jeszcze ESPI ) można założyć, że właśnie wczorajsze pakietówki poszły od Prezesa i żony. Mylić się to nic strasznego. Jednak gdy się mylimy to zawsze po prostu to można napisać i temat zamknięty. Jednak po wczorajszych pakietówkach...teraz uwaga ma nowy argument - że Sliwińscy mają drukarnie akcji i mogą w każdej chwili zrobić nową emisje. Szanowny Panie zachęcam do nie uczestniczenia w inwestowaniu na giełdzie, bo zaskoczę pana - wszystkie spółki mogą podjąć uchwałe na WZA o emisji akcji ( także emisji prywatnych ) - można by przyjąć, że na giełdzie są same drukarnie. Kończę już opisywać tę frustrację.
    >
    > Dla mnie jest teraz pytanie, czy na chwilę obecną koniec pakietówek czy jeszcze przez chwilę będzie trzymany kurs bo akcji, które Śliwińscy kupili od RB jeszcze trochę jest.

Czyli jak nie ma rozsądnych argumentów, to zaczynają się osobiste wycieczki. Nieładnie: pomijając elementarną kulturę osobistą, której tu brakuje, to wymyślanie teoryjek "można założyć, że właśnie wczorajsze pakietówki poszły od Prezesa i żony" (jakieś dowody? nie ma ? zatem to tylko urojenia) całkowicie rujnuje jakąkolwiek "wiarygodność naganiacza", prawda ni(e)jaki "asd ?
[x]
INC -2,86% 1,86 2026-04-13 16:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.