Szanowni, ta komunikacja nie jest najmocniejszą stroną Orlenu. Jak diament / od czasu do czasu / Iruś rzuci pąrę złotych myśli, które mniejszościowi kolekcjonują np. operacjonalizacja, szybko -jak najszybciej, pracujemy i analizujemy. sprawa z mniejszościowymi to wyzwanie, chcemy to definitywnie załatwić- terminy się przesuwają. itp. Wygląda ,że Iruś sam stoi na froncie walki propagandowej. Chłopaki z biura prasowego jakoś milczą. Usprawiedliwia ich tylko to ,że żaden szwindel Orlenu jest nie do obrony. Wbrew sobie podpowiem im jak zlagodzić ostrze ataku na Orlen. Panowie wymyślcie kilka strategii obronnych o kierunkach ... - Jak na złodzieja to jesteśmy chrześcijańscy - chcemy ukraść tylko połowę. - Słup też człowiek i zarobić musi. - Ukrywamy wycenę w trosce o Was. Jeszcze by wam woda sodowa uderzyła do łba. - Kradniemy ,olewając prawo ,ale dajemy Wam czas na wyjście. - Zarobiliście dosyć / cena zaproszenia / Jeśli chcecie więcej to jest chciwość. - Wymyśliliście sobie jakąś wartość WK, Wycenę itp. a to my określamy Wam wartość rynkową, a zatrudniona przez nas spółeczka do blokowania kursu świetnie sobie z rynkiem radzi. Można tak w nieskończoność. Ludzie Orlenu milczą., bo wszystko co to cwaniactwo robi jest na bakier z prawem. Pozdrawiam.
Dnia 2026-02-12 o godz. 12:14 ~arskiozan napisał(a): > Szanowni, ta komunikacja nie jest najmocniejszą stroną Orlenu. Jak diament / od czasu do czasu / Iruś rzuci pąrę złotych myśli, które mniejszościowi kolekcjonują np. operacjonalizacja, szybko -jak najszybciej, pracujemy i analizujemy. > sprawa z mniejszościowymi to wyzwanie, chcemy to definitywnie załatwić- terminy się przesuwają. itp. > Wygląda ,że Iruś sam stoi na froncie walki propagandowej. Chłopaki z biura prasowego jakoś milczą. Usprawiedliwia ich tylko to ,że żaden szwindel Orlenu jest nie do obrony. Wbrew sobie podpowiem im jak zlagodzić ostrze ataku na Orlen. > Panowie wymyślcie kilka strategii obronnych o kierunkach ... > - Jak na złodzieja to jesteśmy chrześcijańscy - chcemy ukraść tylko połowę. > - Słup też człowiek i zarobić musi. > - Ukrywamy wycenę w trosce o Was. Jeszcze by wam woda sodowa uderzyła do łba. > - Kradniemy ,olewając prawo ,ale dajemy Wam czas na wyjście. > - Zarobiliście dosyć / cena zaproszenia / Jeśli chcecie więcej to jest chciwość. > - Wymyśliliście sobie jakąś wartość WK, Wycenę itp. a to my określamy Wam wartość rynkową, a zatrudniona przez nas spółeczka do blokowania kursu świetnie sobie z rynkiem radzi. > Można tak w nieskończoność. Ludzie Orlenu milczą., bo wszystko co to cwaniactwo robi jest na bakier z prawem. > Pozdrawiam.
Na szczęście, jak pisałeś, są sędziowie ,prawnicy w akcjonariacie i nawet do sadów unijnych pójdą
Na szczęście, jak pisałeś, są sędziowie ,prawnicy w akcjonariacie i nawet do sadów unijnych pójdą
-i tego się trzymajmy,jak tak napisal,to na 100% tak bedzie;-),a tymczasem wszyscby zaniepokojeni opieszałością,niegodziwością ceny, powinni koniecznie za tydzień jechać na konferencję,ja jak byłem naprawdę poszkodowany to na rozprawy sądowe jeżdziłem,pamiętajcie tylko,że bycie akcjonariuszem Energi zobowiązuje do kultury,wystarczy,że na forum coraz większy rynsztok co niektórzy robią
Dnia 2026-02-12 o godz. 14:13 ~darek napisał(a): > > Na szczęście, jak pisałeś, są sędziowie ,prawnicy w akcjonariacie i nawet do sadów unijnych pójdą > > -i tego się trzymajmy,jak tak napisal,to na 100% tak bedzie;-),a tymczasem wszyscby zaniepokojeni opieszałością,niegodziwością ceny, powinni koniecznie za tydzień jechać na konferencję,ja jak byłem naprawdę poszkodowany to na rozprawy sądowe jeżdziłem,pamiętajcie tylko,że bycie akcjonariuszem Energi zobowiązuje do kultury,wystarczy,że na forum coraz większy rynsztok co niektórzy robią
To żadnego wstydu trzeba nie mieć! To co teraz już się nie solidaryzujesz z GG? Jak nie Tusku ma zrobić robotę, to teraz inni a jak nie jesteś pokrzywdzony to po co robisz na forum rynsztok. To czyli mamy kolejnego karierowicza i nowego trolla już nie pokrzywdzonego?
wprost przeciwnie z poszkodowanymi z GG zawsze się solidaryzuję,bo to jedyni faktycznie pokrzywdzeni,nie solidaryzuję się z hipokrytami podającymi się za pokrzywdzonych, po prostu widzę różnicę między 6-7-8 a 20 zł,'i spokojnie czekam na kolejny krok Orlenu,bo w przeciwieństwie do ciebie zakładam pozytywny finał
Dnia 2026-02-12 o godz. 14:37 ~darek napisał(a): > wprost przeciwnie z poszkodowanymi z GG zawsze się solidaryzuję,bo to jedyni faktycznie pokrzywdzeni,nie solidaryzuję się z hipokrytami podającymi się za pokrzywdzonych, po prostu widzę różnicę między 6-7-8 a 20 zł,'i spokojnie czekam na kolejny krok Orlenu,bo w przeciwieństwie do ciebie zakładam pozytywny finał
Z twoich wpisów wychodzi, że Ty to od dawna już nie jesteś pokrzywdzony. Przedwczoraj rozmawiałem z Tobą przez telefon, bredziłeś farmazony że nie ma już pokrzywdzenia to teraz rozumiem. To ty chcesz, żeby manifestacja na Bielańskiej nie wypaliła, zamiast mobilizować, uczestniczyć to ty piszesz, że nie jesteś pokrzywdzony i trzeba walczyć o dywidendę, tylko Ty nie walczysz? I Ty, używasz słowa "hipokryzja". Kiedy zakładasz finał i jaki?, bo scenariusz finału, co drugi dzień u Ciebie jest inny. A z tym, iż nie jesteś już pokrzywdzony i inni niech jadą, to to chyba w hipokryzji przegoniłeś wszystkich. To Ja też nie jadę.
A ty ciągle pier....... że jedziemy na jednym wózku ale na protest Pana Jana się nie wybierasz tylko po to żeby pokazać że jest nas więcej cały 1000. Nie musisz nic mowić
Dnia 2026-02-12 o godz. 16:09 ~darek napisał(a): > Ty musisz jechać,bo uważasz,że sprawy idą w złym kierunku,że Fąfara nic nie robi,ja tak nie uważam-czego nie rozumiesz?
Jak muszę, przecież to nie ja jestem organizatorem. I znowu nie wymyślaj, że uważam (nigdzie nie pisałem), że Fąfara nic nie robi i że sprawy idą w złym kierunku. Pisałem, że jak nie będą musieli uczciwie zapłacić to nie zapłacą.
Dnia 2026-02-12 o godz. 16:09 ~darek napisał(a): > Ty musisz jechać,bo uważasz,że sprawy idą w złym kierunku,że Fąfara nic nie robi,ja tak nie uważam-czego nie rozumiesz?
A to Pan Jan też uważa , że sprawy idą w złym kierunku..... bo organizuje manifestację na Bielańskiej?
Dnia 2026-02-12 o godz. 17:54 ~IP napisał(a): > Dnia 2026-02-12 o godz. 16:09 ~darek napisał(a): > > Ty musisz jechać,bo uważasz,że sprawy idą w złym kierunku,że Fąfara nic nie robi,ja tak nie uważam-czego nie rozumiesz? > > A to Pan Jan też uważa , że sprawy idą w złym kierunku..... > bo organizuje manifestację na Bielańskiej? >
Presja ,ma sens . Nie wiem po ile Pan Jan ,kupował akcje . Kiedyś w jakimś wywiadzie mówił,że sprzedał firmę io zainwestował w akcje państwowych spółek . Jak kupił Energę w IPO i później jak cena była ponad 20 zł ,to na pewno jest do tyłu .
Dobrze piszesz IP. darek to zaklamany ..... Napisz tylko że nie złożyles sie na jego procest dywidendowych choć w sensie samego procesu go popieram ale ekonomicznie nie są uzasadnione bo nikt ich nie wygrał.
Ale.prosze jedz na protest sami pokażemy fafikowin że trzeba kończyć ten cyrk który już za długo trwa.
Dnia 2026-02-12 o godz. 16:13 ~Pepe napisał(a): > Dobrze piszesz IP. darek to zaklamany ..... Napisz tylko że nie złożyles sie na jego procest dywidendowych choć w sensie samego procesu go popieram ale ekonomicznie nie są uzasadnione bo nikt ich nie wygrał. > > Ale.prosze jedz na protest sami pokażemy fafikowin że trzeba kończyć ten cyrk który już za długo trwa.
Pozew dywidendowy ma sens ,można im zarzucić ,że Orlen czerpie zyski ze spółki ,że płacą na sport ,kulturę a dla akcjonariuszy pozostałych nie mają pieniędzy.
Przecież napisałem że jako tako ma sens ale patrząc ekonomicznie to pieniądze wyrzucone w ɓłoto bo nikt ich nie zmusi i taki wyrok nie zapadnie dla nas korzystny. Lepiej te pieniądze przeznaczyć na procesy o zapłatę godziwej cenny
dlatego hipokryto,że jednostkowo każdy pozew to duży kosz,Jan stworzył możliwości by w tych kosztach partycypować,wtedy jednostkowo na akcjonariusza taki pozew to bardzo niewielkie koszty,a w przypadku darowizy1,5% bezkosztowo można to ogarnąć,wpłaciłeś chociaż złotówkę?-wątpię,jeszcze niedawno twierdziłeś,że GG to parenaście osób,że p.Jan specjalnie wycenę UG zaniżył itd,teraz,gdy ci wygodnie, na Jana i GG się powołujesz,jak ci nie wstyd,to kto tutaj jest zakłamańcem?
Wygraj realnie chociaż jeden proces dywidendowy łamago . Kto zna prawo wie ż to jest nie realne . Sąd nigdy nie zasądzi żadnej kwoty do zapłaty bo nie ma do tego prawa
Ty jednak.jestes strasznie nieogarniety i nawet nie rozumiesz niektórych mych prowokacji.... Oczywiście że procesy to duże koszty tylko że ja zakładam że wcześniej czy później nikt nam nie da tyle ile GG będzie chciała więc te koszty na procesy lepiej będzie przeznaczyć na ostatni proces wykupu przymusowego. Wynajęcie lepszych prawników lub złożenie dwóch pozwow niezależnych a nie marnowanie na dywidendy których i tak nie wygracie. Tak uważam że GG nie ma 1000 osób bo co innego 1000 akcjonariuszy a co innego 1000 umów. Ja sam mam kilka umów a co do wspierania GG to nie Mart się bo wspieram 1,5%. Co do wyceny UG to oczywiście była to prowokacja skierowana do ciebie choć nie powinno być tak że spółka poprawia wyniki i traci tym samym na wycenie. Gdzieś był błąd w pierwszej wyceniea jakoś bardzo obuurzałeś się jak obajtek i Sasin utajnili wycenę ale nie oburza Cie że fafikni Staszak też nie publikują swojej wyceny a o strategi Karnowskiego nie wspomne. Te kłamstwa cię nie bolą a mnie tak!
Zamiast się kłócić (skądinąd każdy z was ma trochę racji - leży ona po środku), lepiej wymyślcie hasła, transparenty itd.. nie mam siły czytać waszej tysięcznej awantury o to samo...