Bo to gniot jest, rynek sam zweryfikował. Nie pomoże już żaden multi czy dlc bo za chwilę Forza wgniecie ich w ziemię i wybije drift raz na zawsze z głowy
I mówił że to się sprzeda w kilka dni? https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20260210/mocny-start-jdm-japanese-drift-master-na-playstation-5 spółka jak widać jest zadowolona ze sprzedaży i ocen.
No nie do końca, pierwotnie chyba była mowa o sprzedaży wysokich kilkuset tysięcy szt. na samym PC w ciągu roku. Na Steamie nie poszło, to miało być 500 tys. na wszystkich platformach. Teraz widać, że ten cel też nie będzie osiągnięty. Tak samo wygląda kwestia promocji, pamiętam wywiad w którym była mowa, że 30% w pierwszym roku nie będzie, bo to pokazuje że tytuł jest niedopracowany. Finalnie chyba niedawno była promocja na 40%. Nie ma się co czarować, że oczekiwania i rynku i samego Zarządu były wyższe, co też znalazło odzwierciedlenie w wycenie. JDM i tak jest zdecydowanie najlepsza produkcją tej Spółki, no ale jakimś mega sukcesem komercyjnym to się nie stał, po prostu baza porównawcza jest niska. Jak dla mnie problemem jest brak innych projektów na horyzoncie, bo w Pizze nie wierzę, a JDM 2 jeśli zostanie wypuszczony szybko, to raczej w formule odgrzewanego kotleta, a nie przełomu jakościowego. Może multi uratuje jeszcze sytuacje, wtedy mogłoby to stanowić główną oś dla drugiej części i inwestorzy też mieli by pod co grać ;P
No i spoko mniej więcej się z tobą zgadzam. Od siebie dodam jeszcze że ludzie co interesują się spółka i tym co wydają na bank nie liczyli tutaj na projekt który rzuci świat na kolana. Bo niby jak i czym? Zrobili tak jak napisałeś najlepszy projekt że wszystkich jakie dowieźli. Dzięki temu nadal są w grze. Mogą robić resztę rzeczy z roadmapy. Mnie to wystarcza. Natomiast dziwi mnie to że ludzie którzy nie mają akcji lub uważają że ta spółka jest nic nie warta, zawsze ale to zawsze są tutaj w odpowiednim momencie.
Japonia jest zarzewiem gier wyścigowych od lat, tam byle lipa nie przejdzie, z czasem gra zarobi, tyle tylko że w międzyczasie zarząd przeje te zyski na wynagrodzenia. Jak dla mnie takie tytuły jak pizza slice są robione tylko po to żeby mieli z czego zrobić odpis. Takie realia i to nie tylko na tej spółce. Prezes zarobi tak czy inaczej, jak nie na wzroście ceny akcji to z wynagrodzenia. A my jesteśmy na końcu łańcucha pokarmowego...
Nadal są w grze? (Raistlin) Raczej jdm pozwala jakoś ogarnąć teraźniejszość a na przyszłe projekty brak kasy. Nawet brakuje konceptu jakie by mogły być przyszłe projekty nie związane z pizza i jdm. Ogólnie bardzo słabo.
Moje wyobrazenia pokrywały sie z tym co obiecywał prezes. No ale jest jak jest. Gra sie jeszcze nie zwróciła i to jest niepokojące. Koszty wytworzenia caly czas rosną. Gdyby nie Forza to jakos by było. A teraz to sam nie wiem.
Xbox się zwrócił... PS się zwrócił.... DLC się zwróciło... PC też się zwróciło tylko brak komunikatu po prostu widać to po innych komunikatach np. PS widać liczbowo ze sie zwrocilo tylko nie ma tego napisane np. KOSZTY PORTU SIĘ ZWRÓCIŁY.
Zwieńczeniem tego projektu będzie multi połączone pewnie z promocją -50% i mysle o maju na urodziny JDM
Straszysz tą forzą jakby miała wybić cały rynek i kazdy bedzie w nią grał, a ja myślę bardziej niestandardowo, że wypuszczenie multi z promocją na grę w momencie Forzy nabije hype na JDM. Załóżmy, ze JDM bedzie po 80zł a Forza min. 300, ja juz widze teraz przed oczami te nagłówki i porównania. I myślę, ze moze pojawić się też takie zjawisko gdzie gracze kupią i to i to i sami przetestują, która gra lepsza i w razie co zwrot 1 z 2gier.