Jest tu kilka czynników które się na siebie obecnie nakładają..... zobaczymy co z tej mąki będzie co nie oznacza że kurs nie osiągnie nowych minimów, Spokojnie cały czas akumuluje doszukując się po burzy mimo wszystko słońca ,
Ja też, idąc za Rozumem, dokupuję. Wszystko wskazuje na to, że spółka jest niedoceniana, a kurs jest tak niski przez automaty po prawej i brak zainteresowania prywatnych inwestorów. Prędzej czy później jakiś fundusz zauważy ten nieoszlifowany diament i się zacznie. Pytanie tylko, czy sprzedawać na poziomie kilku, kilkunastu złotych, czy czekać aż wejdzie na kilkadziesiąt. Już raz emocję przy realizacji zysku wzięły górę i sprzedałem sporo akcji CCC po 80 zł (kupowałem po <40) a w szczycie były po 240 :/
Ja miałem photona lata temu ze średnią ok 1,1 zł i sprzedałem po 4 zł a później patrzyłem ze łzą w oku jak ludzie łykają > 20 zł. Dzisiaj OZE jest "be" ale kto wie czy za jakiś czas temat znowu nie będzie pompowany?! Życzę powodzenia! i kto wie... może jeszcze kiedyś dołączę do akcjonariatu;)
manipulacja kursem, gdy spojrzy się na korelację kursu na gpw i w Pradze to widać, że ktoś tak utrzymuje kurs aby nie nastąpiło wzajemne napędzanie, jak tu rośnie to w Pradze spada jak w Pradze rośnie to tu spada...
manipulacja kursem, gdy spojrzy się na korelację kursu na gpw i w Pradze to widać, że ktoś tak utrzymuje kurs aby nie nastąpiło wzajemne napędzanie, jak tu rośnie to w Pradze spada jak w Pradze rośnie to tu spada
Po raportcie za styczeń - -40% na Rumunii i -30% Węgrzech to kurs jeszcze poleci. Jeszcze dalej nici z uruchamiania w Rumunii. Coraz gorzej to wygląda. Ceny takie ładne, a efektywnie jest wszystko poniżej prognoz nawet, a powinno być odwrotnie.
Ja tam jutro wchodzę ponownie. Myślę, że jesteśmy niedaleko dna, obniżki stóp generalnie powinny im pomóc z zadłużeniem, a kiepskich warunków pogodowych raczej cały czas nie będzie. C/WK mnie przekonuje ;)
Nikt chyba nie liczył na jakieś super wyniki o tej porze roku!! Najważniejsze co będzie na wiosnę!! Powinny się pokazać zyski!! Stopy procentowe spadają a ceny prądu idą w górę! Na wiosnę będą zyski!!
Stopy narazie pozostają na swoim poziomie. Ciekawe czemu nie ma słowa o sprzedaży projektów o których mówili że mieli sprzedać na koniec roku. Trzeba poczekać do raportu za kwartał - już nie długo. Sprzedaż prądu to jedna noga, ciekawe jak się ma reszta biznesu.
Prawdę powiadasz ....ale czy będzie to PEN? obecnie szansa jest mała , dopóki nie pokarzą że potrafią zarabiać nie widzę przestrzeni na wejście finansowych. 1 kw. 2026 jest bardzo ważny , jeżeli faktycznie uruchomią wszystkie instalacje to 2kw najpóźniej 3kw pokaże skokowy wzrost przychodów z produkcji własnej (wolumen produkcji + wysokie ceny). Ważniejszą nogą jest New Energy obecne przychody generowane to 1/3 całości i cały czas liczę mimo wszystko tu na wzrost zarówno wolumenu jak i rentowności. Zakładam że przychody w 2026 wyniosą ok 110-130 mln euro. Wynik za 2026 będzie podstawą do rolowania obligacji w 2027. To obecnie jest największy ciężar. Spólka wycenia na 110-130mln o wartości wewnętrznej ok 700mln , obligacje wyceniane jak u bankruta. Pozdrawiam
100 % racji, dlatego po publikacji zobaczymy albo gwałtowne odbicie albo trochę spadków. Wnioski: prezesi do tej pory nie oszukiwali choć może zbyt optymistycznie patrzyli w przyszłość, wiadomo, że kurs jest drastycznie niski, jeśli prezesi twardo potwierdząco zapowiadali to mamy odbicie....