• espi czytać kto chce Autor: ~Jo [83.26.190.*]
    jw
  • Re: espi czytać kto chce Autor: ~Krótki [188.146.162.*]
    fajne to "czytać kto chce" :)))))))))
  • Re: espi czytać kto chce Autor: ~XXX [77.222.225.*]
    Orlen lecimy na 150
  • Re: espi czytać kto chce Autor: ~Jo [83.26.189.*]
    Widac że nikt nie chce bo po jakiego czytac te pierdy lepiej obrazać i pisac głupoty
  • Re: espi czytać kto chce Autor: ~Lu4xigi [195.158.8.*]
    Dnia 2026-02-07 o godz. 16:07 ~Jo napisał(a):
    > Widac że nikt nie chce bo po jakiego czytac te pierdy lepiej obrazać i pisac głupoty

Pytanie a prosto (co do stylu) z baru karaluch, język prawie kanjacki i aż wstyd że takich akcjonariuszy ma PKP Cargo.

Ad rem, pytania 1-3 i odp.

Dłużnik odpowiada akcjonariszowi tak że jakiś powołany "biegły sądowy" tak wycenił a Sąd mając podkładkę wraz z Zarządcą sądowym zaakcpetował. Tak, 28,8 mln zł, pięknie tylko w tej kwocie są wierzytelności plus stan kasy w aktywach obrotowych) a akcje obejmują za 20 mln czyli kapitał podstawowy...

Realiki i Jo wyceniały w setkach milionów Cargotor w Małaszewiczach i o wiele ciekawszym jest kto willę na Luleskiej 13 naędzie i ten inne po krzkach punkt eksploatycyjne...

PIS w ramach wykupu Cargotor def. w 2022r 70 mln zł na ten cel. Skąd straty w takim 2024, ano Mamusia via rączki Marcin W długów nie spłaciła tak samo jak w Cargotabor...

Cenę ok 30 mln przewidywałem i PKP PLK zrobiło dobry interes i rządzi samo w suchym terminalu.

Czy można było uzyskać więcej? można było.

Naiwny akcjonariusz dostał odp. a biegły sobie wycenił :)) Praktycznie PKP PLK przejęło kapitał zakładowy ale wierzytelności ma poza bilansem bo Cargotor to odpisało, nie będą w PKP PLK wa robić problemów i patrzeć dokładnie czy na bieżąco dokonujecie płatności za korzytanie z infrastruktury kolejowej...

28,8 mln :) nie czy można było dostać więcej by spłacicć wierzycieli, ale czy mogli jeszcze taniej wam zabrać, nie! taniej się nie dało.
    Potrakowali was jak taniego chłopca z Bombaju...

Dnia 2026-02-07 o godz. 16:07 ~Jo napisał(a):
    > i pisac głupoty

Niech ten nawiedzony zażda wyciągu bankowego na którym kwota 28,8 mln zł wpłynęła

2023 i 2024 bo 2025 opublikują może w III kw 2026 jak wszyscy zapomną..

https://i.ibb.co/DXYbtWk/cargotor4.png

PKP PLK ma do zapłaty 28,8 mln ale może że Cargotor ma też wierzytelności a teraz PKP Cargo dokonać salda o nie i tak poza układem sobie w praktycznie w cenie kapitału podstawowego przejąć.

Dnia 2026-02-06 o godz. 15:34 ~Krótki napisał(a):
    > fajne to "czytać kto chce" :)))))))))

Jest akcjonariusz który pyta, dostaje odp. i to jest istotne pomijając styl i jakość.

PKP Cargotor winno mu podarować szyld z dachu z Lubelskiej 13 bo nie będzie szpecił willi.
  • Re: espi czytać kto chce Autor: ~Transek1975 [91.234.124.*]
    Wszystko zgodnie z prawem i co nam zrobicie . :)

Według mnie jest podstawa do pozwu, ale to już musi ocenić prawnik biegły w obronie akcjonariuszy.

Dnia 2026-02-07 o godz. 21:15 ~Transek1975 napisał(a):
    > Wszystko zgodnie z prawem i co nam zrobicie . :)
    >
    > Według mnie jest podstawa do pozwu, ale to już musi ocenić prawnik biegły w obronie akcjonariuszy.
    >

Przecież pozwy nie mają żadnych szans, łańcuszek jest prosty, biegły, zarządca sądowy i komisarz sądowy wg K13G neoseędzia ha ha...Sprzedno tak tanio jak to możliwe bo taniej się nie dało a Cargotor na kłopoty naraził Marcin W. jako mamusia bo długów nie oddał a że sanacja to cargotor wierzyelności odpisał co musiał ..poza bilans..

Problem jest inny, to real&jo windowali wyceny a zawsze ich ostrzegałem że to bajki co piszą, sama inwestycja 4 mld w suchy port 300 ha i tak nie miała być zadaniem dla PKP Cargo. W Brześciu DB już dawno wyszlo, PKP PLK ma "wolny rynek" i niech buduje 20 par do przeładunku....

28,8 mln leżało blisko mego 30 mln zł więc wszystko zgodnie z prawem... ale kwestia wierzytelności jest ciekawa czy je PKP PLK obejmując potraci czy tylko będzie sukcesja i PKP PLK powiększy wierzytelności...

• Re: espi czytać kto chce Autor: ~Stary_Nowicjusz [79.185.126.*]
    hoho, Qgen uczy innych moralności :)

Luśka, wracaj na Azoty

• Re: espi czytać kto chce Autor: ~BabaWanga [79.162.24.*]
    Pisalam, Azoty szykują 300 mln nowych swiezutkich akcji po 5 zl, rozmawialam z Pawłem o PKP i emisji na tą chwilę nie ma. Prus jest od Balczuna. Transek co robimy pompujemy czy czekamy? Mam wolna banieczke.
  • Re: espi czytać kto chce Autor: ~Borys [31.60.85.*]
    Pompujemy też mam wolną banieczkę
  • Re: espi czytać kto chce Autor: ~black944 [31.61.169.*]
    Ja mam wiele wolnych banieczek :)))
  • Re: espi czytać kto chce Autor: ~mb [46.112.91.*]
    pompujcie
[x]
PKPCARGO -0,60% 14,90 2026-05-18 10:17:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać