Maniuś, ja wiem, że masz akcje Moja, ja też ma i to 30% mojego portfela. Będę powoli wywalał te akcje i radzę Ci , zrób to samo. Pozostałe 70% mojego portfela to spółki "wszechmogącego" Patrona. Tam odrobilem straty z Moja na dzień dzisiejszy i zamierzam zarobić. MOJ to gniot i nic tu nie pomoże. Spekóła już yu była, więc na nią nie ma co liczyć.
AVIVA zarejestrowała akcje na walne ale nie przyjechała. Dlaczego? Kiedyś MOJa miał kupić Puls Biznesu do portfela po mojej rekomendacji na ich forum. Wawa zrobił szum na forach i do ceny po której PB złożył zlecenie zabrakło 1gr. Opieprzyłem wtedy wawę a teraz być może ja zrobiłem to samo. Nagłośniłem informację o rejestracji przez AVIVĘ akcji na walne więc żeby oficjalnie nie ujawnić się zrezygnowali z przyjazdu na który wielu czekało. Nie wprowadzili swojego człowieka do Rady Nadzorczej ale mając ponad 5% akcji mogą to zrobić w każdej chwili bo NWZA uchwaliło odpowiednie przepisy. Dlaczego się tak kryją? Gdyby chcieli sprzedać to by się pokazali a oni przeciwnie ukrywają się więc chcą dokupić albo nie chcą wejść w paradę innemu grubasowi o którym na końcu.
Skąd wiem że nieoficjalna informacja o rejestracji akcji przez AIVĘ jest prawdziwa? Stąd:
Nie da rady wszystkiego sprawdzić co było wcześniej bo AVIVA INVESTORS SFIO Akcyjny nie ma starszych raportów ale na koniec 2007:
AVIVA INVESTORS FIO Stabilnego Inwestowania 25245
AVIVA INVESTORS FIO Zrównoważony 4783
AVIVA INVESTORS FIO Polskich Akcji 91164
Wcześniej nie znalazłem ale AVIVA akcje ma kupione przed rokiem 2008 czyli ich cena kupna jest pewnie powyżej 5 zł. W dołku nie kupowali. Nie sprzedawali po 4.9 bo ich cena wyjścia jest wyższa. Najważniejsza konkluzja to że jest jeszcze przynajmniej jeden duży zbieracz. To nie AVIVA skupowała przez BM PKO BP po wybiciu do prawie 5 zł. Nie AVIVA więc inny grubas jeszcze nie ujawniony.
gorol, masz rację we wszystkim, ale nie co do ceny akcji. Moj w tym roku nie przebije 4-ech Złotych, a 10 Złotych osiągnie, jak WIG20 będzie na poziomie 4000pkt. Nie oszukujmy się, Moj to gniot nie do ruszenia. Będę powoli wywalał Moja i inwestował na wet w bankruty, na których mozna zarobić, bo inwestorów nic innego nie interesuje, jak zarobek.
raczej wczesnozimowa, a na poważnie chyba poczekać nam przyjdzie do 16.11, oby to coś dało, a może BBD da nieźle zarobić do tego czasu?!!
pzdr mojmaniaków
wasze śmieszne komentarze i pobożne życzenia nic tu nie pomogą. 2-2.5 to jest wartość jednej akcji i tam kurs zmierza. Do końca października będzie już grubo poniżej 3-ech.
Współczucie dla posiadaczy.
będzie żle,bo obroty i zainteresowanie papierem nie rokują nic dobrego i tyle. Spekuły tu nie widać i pewnie nie wejdzie,więc trzeba chyba spierdalać i spróbować odrobić gdzieś indziej.... Nawet jak WIG20 rośnie 3% to Moj zawsze jakoś pod prąd........
Dnia 2009-10-15 o godz. 23:03 ~~August napisał(a):
> będzie żle,bo obroty i zainteresowanie papierem nie rokują
> nic dobrego i tyle. Spekuły tu nie widać i pewnie nie
> wejdzie,więc trzeba chyba spierdalać i spróbować odrobić
> gdzieś indziej.... Nawet jak WIG20 rośnie 3% to Moj zawsze
> jakoś pod prąd........
Jestem zdziwiony i zazdrosny. Ktoś dostał po 3 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gdyby była taka kategoria zyskownych dywidendowych i niedowartościowanych papierów śmieciowych to MOJ S.A. by się na 75% łapał. Bo zyskowny dywidendowy i niedowartościowany niewątpliwie jest.
kupić można, ale ciężko sprzedać z zyskiem. Co kilka tygodni pojawia się wybicie (okazja do wywalenia) i powolny zjazd. Tu trzeba być cierpliwym, oj bardzo cierpliwym.
Wiadomo jak bardzo mała spółka o bardzo małym free floacie to kurs nerwowy. Jak na takie zmiany ceny spojrzeć w porównaniu nie do kursu a do fundamentalnej wartości godziwej to już nie są takie duże. 46gr to 15% obecnego kursu ale w porównaniu do 8.6 to około 5% czyli normalka.