Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: nie będzie źle

Wy sprzedajecie a grubas tankuje.

AVIVA zarejestrowała akcje na walne ale nie przyjechała. Dlaczego? Kiedyś MOJa miał kupić Puls Biznesu do portfela po mojej rekomendacji na ich forum. Wawa zrobił szum na forach i do ceny po której PB złożył zlecenie zabrakło 1gr. Opieprzyłem wtedy wawę a teraz być może ja zrobiłem to samo. Nagłośniłem informację o rejestracji przez AVIVĘ akcji na walne więc żeby oficjalnie nie ujawnić się zrezygnowali z przyjazdu na który wielu czekało. Nie wprowadzili swojego człowieka do Rady Nadzorczej ale mając ponad 5% akcji mogą to zrobić w każdej chwili bo NWZA uchwaliło odpowiednie przepisy. Dlaczego się tak kryją? Gdyby chcieli sprzedać to by się pokazali a oni przeciwnie ukrywają się więc chcą dokupić albo nie chcą wejść w paradę innemu grubasowi o którym na końcu.

Skąd wiem że nieoficjalna informacja o rejestracji akcji przez AIVĘ jest prawdziwa? Stąd:

http://www.avivainvestors.pl/pobierz-dokumenty-fundusze-inwestycyjne.htm

AVIVA na koniec czerwca 2009 miała dokładni tyle akcji ile zarejestrowała na walne:

AVIVA INVESTORS FIO Stabilnego Inwestowania 17465
AVIVA INVESTORS FIO Zrównoważony 20
AVIVA INVESTORS FIO Polskich Akcji 74809
AVIVA INVESTORS SFIO Akcyjny 435351

Akcje te trzymają od dawna na koniec 2008 mieli tyle samo:

AVIVA INVESTORS FIO Stabilnego Inwestowania 22465
AVIVA INVESTORS FIO Zrównoważony 4783
AVIVA INVESTORS FIO Polskich Akcji 81809
AVIVA INVESTORS SFIO Akcyjny 448808

Nie da rady wszystkiego sprawdzić co było wcześniej bo AVIVA INVESTORS SFIO Akcyjny nie ma starszych raportów ale na koniec 2007:

AVIVA INVESTORS FIO Stabilnego Inwestowania 25245
AVIVA INVESTORS FIO Zrównoważony 4783
AVIVA INVESTORS FIO Polskich Akcji 91164

Wcześniej nie znalazłem ale AVIVA akcje ma kupione przed rokiem 2008 czyli ich cena kupna jest pewnie powyżej 5 zł. W dołku nie kupowali. Nie sprzedawali po 4.9 bo ich cena wyjścia jest wyższa. Najważniejsza konkluzja to że jest jeszcze przynajmniej jeden duży zbieracz. To nie AVIVA skupowała przez BM PKO BP po wybiciu do prawie 5 zł. Nie AVIVA więc inny grubas jeszcze nie ujawniony.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MOJ -3,77% 1,53 2026-02-12 12:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.