Odbije jak będą podane wyniki za czwarty kwartał.
To że niektórzy wieszczą 30.xx to raczej takie myślenie życzeniowe niż realne.
Gruby co miał namieszać to już namieszał. Teraz mali gracze się wyprzedają bo wolę zarobić cokolwiek niż nic.
Też mogłem sprzedać za 39,30 ale nie sprzedałem pomimo satysfakcjonującego mnie zysku. Myślałem że będzie 2 dni na minusie, że spadnie 5% i dalej do przodu. Ale widząc jak ktoś uwalił mocno kurs w poniedziałek poprawił we wtorek to zdecydowałem się zrealizować zysk przy 38.20 bo nigdy nie wiesz ile może trwać takie uwalanie kursu. Jak to mówią "lepszy wróbel w garści niż skowronek na drzewie" tym bardziej że na giełdzie jestem amatorem a nie starym wyjadaczem.
Ja tak sprzedałem Kghm po 190 zł "bo zaraz walnie" ostatnio sprzedalem Benefit po 3700 zł " bo odkupie taniej". Orlen tez po 70 zł sprzedałem bo "więcej nie urosnie". A w zeszłym roku Asbis sprzedałem po 23 zmęczony stagnacją.Tym razem postanowiłem przeczekać, bo fundamenty są silne. Gdybym utrzymał powyższe pozycje to byłbym nieźle zarobiony... Na gieldzie jestem od roku, więc cały czas popełniam błędy.
P.Andrzeju. dzień dobry.dokupił3m 5 tyś akcji. Przekroczyłem już bardzo duży pakiet. Czekam na dywidendę i potem kolejna . Z samej dywideny ponad 50 tyś . Więc nie ma sensu sprzedawać płacić podatek i prowizje. P. Andrzeju. Dla mnie Asbis obecnie to perełka . Meczę się jeszcze z JSW. Co się wydarzy. Ale wierzę w spółkę że się uratuje a kurs wybije znacznie.