O taki kwartał, chyba Omarowi właśnie chodziło mówiąc o zmienności?
Kto tego jeszcze nie dostrzegł, ten musi być niezły gapa.
Pamiętacie, jakie sprawozdanie kwartalne pokazało XTB w pandemii, czy 2022 roku gdy rozpoczęły się działania na Ukrainie, a wspomnę, że było, to ledwie koniec lutego więc druga połowa kwartału?
Przypomnijcie sobie...
Trump, też pewnie swoje dołoży, bo krąg wokół Iranu się zaciska.
Dorzucając olbrzymią już i dużo większą bazę klientów XTB, niż w poprzednich latach, to może być właśnie ten złoty czas XTB.
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że wcale tu nie chodzi o jeden kwartał, choć rzeczywiscie zapowiada sie niezle, ale o stabilny i przemyslany rozwoj firmy, budowanie bazy, rozwoj miedzynarodowy, rozwoj produktowy, wzmacnianie marki. Za 2-3 lata nie bedziemy potrzebowac szalonych kwartalow (choc zmiennosc raczej bedzie rosla) aby miec fajne zyski kwartalne i roczne. Tyle i az tyle. A ze siedze tu juz sporo lat to doswiadczylem tego na wlasnej skorze...
To swoją drogą, bo i o tym, każdy powinien już dawno wiedzieć.
Tak czy inaczej, XTB w ramach skalowania swojego biznesu na świat będzie powiększać swoje liczby łącznie z zyskiem, ale będą kwartały tzw złote strzały, które będą robić wyniki indywidualne, a w dalszej kolejności mające przełożenie na cały rok, wszak Prezes mówi, że "kwartał kwartalowi nierówny, a na wyniki XTB, trzeba patrzeć w skali całorocznej".
Za wynik I kwartału odpowie też, kasa oraz praca, którą włożyli w promocję XTB w ub. roku...
I wiecie co? Najlepsze, że ta globalna reklama XTB została w całości już rozliczona w IV kwartale, a jej efekty pracują już w tym roku od jego początku i będą pracować w następnych kwartałach.
Sporo wyzerowanych na srebrze, złocie, BTC sie dzisiaj rano obudziło bez pozycji
Śmiem twierdzić że od poczatku roku do dziś xtb zarobił już tyle co w całym.4q2025 !!!
Liczby klientow, obroty w lotach i ilosc lotow tej "katasyrofy" i odchodzenia wyzerowanych nie pokazuja. Kolejny argument na spadki dawno przepadl wraz ze strategia rozwoju spolki
Dnia 2026-02-06 o godz. 12:34 ~Xxx napisał(a): > To nie argument na spadki. Nie wiem, jak długo mnie znasz, ale chyba za krótko niektórzy tu są.
To od dawna jest argument na spadki, że ci co przegrali to już nigdy w xtb nie zainwestują, że trzeba nowych do golenia i w ogóle będą wszyscy zamykać konta. Widzę co piszesz i czasami ironia jest widoczna ale czasami zgodna z retoryką spadkowiczów. Zresztą i tak to nieważne, ja nie zamierzam na razie swoich akcji sprzedawać, a piszę aby uświadomić szczególnie nowych na spółce, że rozwój i zarządzanie XTB jest dobre. A czy w XTB zainwestują swoje pieniążki, kiedy sprzedadzą i czy z zyskiem czy ze stratą to niezbyt mnie obchodzi. Patrząc na ten kwartał, w dalszym ciągu XTB może się spłacić z samej dywidendy poniżej 10 lat (ja mam już kapitał zainwestowany w xtb spłacony dywidendami), tak więc jak znacie jeszcze podobne płynne spółki u nas na giełdzie to dajcie znać, chętnie popatrzę. Mam też sporo Asbisu i też uważam, że samospłacenie dywidendą będzie powoli następować.
Zmienność na silver jest dobra dla spółki, więcej transakcji co wpływa + do tego więcej dołączy do pociągu. Niektórzy stoją z boku i obserwują, pozdrawiam wytrwałych!