• Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Elle [141.95.18.*]
    Teraz sie zastanawiacie czy wzrośnie o 10 czy 20 procent

Najwięcej można bylo zarobić na tych dużych wzrostach. MSM jest na takim etapie jak kiedys Synektik tam potencjał wzrostu może być..... x 20 .....a nie o 20 procent

Kapitalizacja MSM to 10 mln ....a portfel zamówień mają na 80 mln

Roboty ortopedyczne. Niedługo ma byc prototyp ich unikatowego robota ortopedycznego uniwersalnego.
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Tomaldo [83.29.235.*]
    Spokojnie jest w portfelu i czeka na lepsze czasy
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Elle [51.195.41.*]
    Dziś za jedną akcje Synektik można kupić 64 akcje Massmedica. Jeszcze miesiąc temu ponad 80. Zobaczyny za miesiąc ja nyślę że poniżej 30

Ważne zeby kupic akcje przed eksplozja kursu. Nie po 300 tylko po 10 czy 20. Nie liczyć na wzrost o 10 procent tylko x 10

Najwięcej na Synektik zarobili ci ktorzy kupili jak bylo tanio. Teraz też sie da zarobic ale juz nie x 10 w krótkim czasie nie czarujmy sie to inny etap. Niestety.

Obejrzyjcie wywiady z prezesem MSM warto znajdziecie na YT
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Iks [79.187.72.*]
    Takie porównania byłyby uprawnione gdyby ten dostawca uzyskał na rynku robotów ortopedycznych taką pozycję, jak systemy da Vinci w robotyce chirurgicznej. Moim zdaniem nie ma na to żadnych szans. Dostawców robotów ortopedycznych jest wielu, również na polskim rynku, który rozwija się od ok. 10 lat. 
    Natomiast roboty da Vinci tworzyły rynek chirurgii robotycznej, a reszta producentów przyłącza się do tego rynku z opóźnieniem i próbuje technologicznie doścignąć da Vinci. Jak widać po możliwościach da Vinci 5 - bezskutecznie
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Elle [51.195.40.*]
    Spójrz na kapitalizacja Synektik oraz Massmedica .....10 mln zl VS ile ?????

Ja nie podważam przydatności manipulatora da Vinci. Bo to nie robot a manipulator de facto. Niektóre roboty ortopedyczne bardziej zasługują na te nazwę niż manipulator da Vinci.

System da Vinci to rewelacyjny i bardzo zaawansowany manipulator nie robot. Kazdg jego ruch jest sterowany przez chirurga nie podejmuje zadnych autonomicznych dzialan czy decyzji

Ae nie o to chodzi

MSM opracował wlasnego robota uniwersalnego URSA i mam nadzieje ze za kilka miesiecy bedzieny w stanie porównać i ile wzrośnie kurs jednej i drugiej spolki.

Ja tylko stawiam tezę ze lepiej chociaz cześć środków zaangażować w projekt ktory daje wielokrotnie wieksza możliwość zarobku. Z całym szacunkiem dla Synektik. Oraz manipulatora da Vinci ktory jest rewelacyjny

Proponuję zwrócenie uwagi na MSM .....a to tak jakby sie kupowało Synektik za 10 czy 15 zlotych kiedys....tylko tyle
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Zwykłyleszcz-krytyk [37.47.80.*]
    Taaa...Jest tak rewelacyjny ,że trzeba naganiać innych akcjonariuszy by zechcieli zwrócić na niego uwagę na innych wątkach
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Elle [162.19.155.*]
    Akurat akcjonariusze Synektik wiedzą ile można zarobić kupując przed największymi wzrostami.

Bardzo podobna branża trzeba zachować trochę rozsądku za jedną akcje Synektik macie 60 MSM a w obrocie jest może 300 do 400 tys akcji MSM....Czyli zobaczcie to jest w sumie tylko 5.000 akcji Synektik. Pięć tysięcy akcji które kiedys też byly mało warte a teraz....zastanawiacie sie czy przebije 300 czy poleci na 200. Jaanalizuje alternatywę częściowa zamianę 10 procent z przełożeniem 1 do 60
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Sed [212.160.169.*]
    Idź naganiaczu gdzie indziej. Jak można porównywać dystrybutora na kilka krajów europejskich mającego wyłączność na sprzedaż produktu wiodącego gracza globalnego, z firmą z siedzibą w domu jednorodzinnym, sprzedającego sprzęt który sprzedaje kilku dużych dystrybutorów? Może forma, jeśli się jej poszczęści utrzyma się na rynku i może da zarobić, ale miejmy umiar.
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Zwykłyleszcz-krytyk [37.47.80.*]
    Nie będę wchodził z tobą w dyskusję bo nie masz nic ciekawego do powiedzenia o spółce która jest gospodarzem tego wątku.Co do tej twojej ,to robisz tu tylko sobie antyreklamę.
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Wafel [91.150.215.*]
    Na MSM siedzę już od dłuższego czasu, kto nie wierzy niech sobie zobaczy moje wpisy z przed roku. Natomiast jeśli już na nią naganiasz, czego nie popieram bo nie chce aby weszła tam spekuła, to rób to na innych spółkach a nie SNT :).
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Elle [51.195.41.*]
    Nie śmiejcie sie z MSM
    Maja produkować wlasnego robota. Poczytajcie o URSA.

Będę wam kibicował żeby kurs przekroczył 300 a wy mi może zeby MSM przekroczyła 15 po ewentualnej prezentacji robota URSA I rozpoczęciu certyfikacji MDR

Zoabczyny co szybciej sie spełni

Nie przeszkadzam wam to nie forum MSM wy macie swoje problemy .... powodzenia.....
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Wafel [91.150.215.*]
    Czy ja się śmieję? Rok temu pisałem że to moim zdaniem dobra spółka na longa, ale to jest forum SNT...
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Inwestor [37.31.12.*]
    Zobaczymy jutro
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Iks [79.187.72.*]
    Kolego, wszyscy tu wiedzą co to jest system da Vinci i że nie jest to autonomiczny robot tylko manipulator, tak jak każdy system chirurgii robotycznej czy ortopedii chirurgicznej.
    Niech to MSM sprzedaje jak najwięcej swoich systemów, ale nie wróżę im sukcesu na miarę da Vinci - nie na tym etapie rozwoju rynku.
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Krzysiek [185.132.132.*]
    Kupiłem to w zeszłym tygodniu. Faktycznie dwie ostatnie sesje fajnie dawało. Zobaczymy jutro.
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~skamiks [62.3.38.*]
    To teraz musisz uważać, przez kolejne sesje.
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: nanako [77.222.243.*]
    Fakt fajne te MSM :-) 3 tys złotych ktoś wrzucił i kurs -10% :-) No taka dość stabilna spółka, nie powiem. ;-)
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~alfred [212.87.10.*]
    Przy takich obrotach na parkiecie (płynność) strach się bać...
    Spróbuj kupić sobie 1 - 5 tys. akcji a potem je sprzedać. Masakra.
    Jak w ub. roku władowałem się dla zabawy w Mex Polska, to potem przez miesiąc to sprzedawałem.
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Elle [51.195.40.*]
    Wywiad z Prezesem MSM Puls Biznesu
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Mateo [178.217.197.*]
    Abstrahując od tego, że nie jest to miejsce dla tej spółki to chyba warto "coś" wrzucić tam i czekać. Z jednej strony każdy ma wypieki na hasło da Vinci a z drugiej krytykuje robota ortopedycznego.
    Robotyzacja to przyszłość
  • Re: Massmedica roboty ortopedyczne Autor: ~Elle [146.70.20.*]
    Synektik nadal ma potencjał wzrostu pytanie jak duży. Na wzrosty x 10 nie ma co liczyć. To juz miało miejsce. Zagrożeniem jest słabsza wycena procedur. Pytanie jaki długo da sie pociągnąć przy tak dużych marżach obawiam się że płatnik czyli NFZ może nieco te marże schłodzić zmniejszając wyceny. Co jest logiczne. Bo to NFZ daje ten zysk Synektika. Jak sie zorientują to go obniża

Dlatego przesunięcie niewielkiej części na MSM moze byc jakąś rozsądną byc moze alternatywa
[x]
SYNEKTIK -2,46% 277,20 2026-05-19 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.