Analizuje sobie co wpłynęło na taki niski zysk IV kwartał 2024, marża od tego czasu poszła w górę, inflacja w dół, amortyzacja też spada co powinno dać 150-300 tys dodatkowe do zysku. Tylko spółka wykazuje straty magazynowe zawsze w IV kwartale, w 2024 było to aż 1 mln zł. Jak sądzicie macie jakieś przemyślenia?
Trudno oszacować IV kwartał ze względu na HealthMedica i nowe produkty jeszcze mogą nie mieć wpływu na przychody, ale za to w mojej opinii I kwartał powinien być rekordowy dla firmy. Można prześledzić jak schodzą i jak chwalą nowe produkty obcych marek na portalach. Wygląda to nadzwyczaj dobrze.
Tutaj masz rację, wysoko marżowy biznes tam szybciej zyski od przychodu rośną, Health Medica ma IV historycznie zawsze najlepszy, Ogólnie mam wrażenie, że wszystkie złe informacje trafiły na IV kwartał 2024 teraz moim zdaniem już nie powinno być takich obciążeń na zysk
Dlatego jestem ciekaw IV kw 2024 był bardzo nie fortunny pod względem spłat odsetek, amortyzacji, niższa marża, koszty otwarcia nowej linii produkcyjnej , inflacji i płac dla pracowników itd. Po to budują ostatnio mocną retorykę na linkedlin będzie ciekawie