• Kasa od dłuznika częsc 2 Autor: ~s1tock88 [31.0.113.*]
     jest pozytywnym infem w odniesieniu do WIZERUNKU FIRMY i wpisuje sie w ciag pozytywnych po przednich INF !!!!Wahadlo napiete.... To wystrzeli I BASTA-pozdro w 2026!!!!
    osobiscie znam wizerunek tej firmy - sprawa sądowa - info o 17 tys zł ? z mojej wiedzy infa powinny dotyczyc kwoty > 100 k zł
    u mie pisali o ok 90 k zł espi grudzień 2018 /- przegrali - dali espi jak sie skończyło ?
    jesli chca 17 k zł od spólki - to jak ja sprawdzili ze nic nie wyszło ? jak to sie ma do "przemysłu obronnego "?
  • Re: Kasa od dłuznika częsc 2 Autor: ~s1tock88 [31.0.113.*]
    Tutaj juz nauczka bo nie poszli z " dokumentami " do proku..ratu..ry zeby medialnie było sprawa karna , tylko do cywilnego
    bo ew mniejsze konsekwencje i w Lublinie wyrok nakazowy jest po zgłoszeniu , uprawaamacnia sie jesli pozwany sie nie odwoła , czyli spólka -pewnie z wirtualnym adresem na Jana Pawła nie odebrała korespondencji - tak mogło być
  • Re: Kasa od dłuznika częsc 2 Autor: ~s1tock88 [31.0.119.*]
    ESPI 3/2026
    jakie powtarzalne zwroty , mam pisma .," wzywamy do zaprzestania rozpowszechniania fałszywych oskarżeń ....." rok 2018
    rk jak to się skończyło ? co było nieprawdą ?
    kto kogo fałszywie oskarzył ? jaki był wyrok Sądu ?
  • Re: Kasa od dłuznika częsc 2 Autor: ~DrHaus [176.122.240.*]
    Nie ma to jak popisać z samym sobą
    Dokładnie , masz rację .Bo gdy się pisze prawdę o działaniach spólki , naganiacze nie mają argumetów jak ją podwazyć.
    Przekazuję fakty i nie ma to dla mnie znaczenia jaki mają odbiór , to jest forum do wymiany informacji, wiedzy i ew dyskusji

Szkoda życia
    Takich spółek jest dziesiątki na GPW i nic swoim naiwnym pisaniem nie zmienisz
    Masz racje że "szkoda życia " rozumiem ze mi wspólczujesz , a jesli nawet źle zrozumiałem to rk zmarnował mi 5 lat - od 2018 do 2023 / prawomocny wyrok / sprawy w sądzie - broniłem się sam a to sprawa karna , on chciał mnie w więzieniu - odwołal sie od wyroku w trybie nakazowym / przedstawiona tam sfałszowae dokumenty / ja też sie odwołałem i dlatego poszło do normalego rozpoznania.
    Jaki on był pewien swego i zaślepiony ....zapytaj dlaczego nie jest prezesem zarzadu ?
  • Re: Kasa od dłuznika częsc 2 Autor: ~Realnie [37.225.12.*]
    Ale wiesz, że te same informacje o swoim nieszczęściu, krzywdzie zamieszczasz na tym forum od kilku lat???
    A wiesz, ze twojej krzywdę może ukoić np. pozew cywilny, który tak deprecjonujesz w przypadku MBF.

Długo będziesz o tym samym, czyli swoim nieszczęściu, prawić na tym forum???
  • Re: Kasa od dłuznika częsc 2 Autor: ~s1tock88 [31.0.112.*]
    Realnie - od kilku lat , spokojnie uswiadamiam na forum gdy nie jestem blokowany , z kim pt inwestorzy maja do czynienia .
    Jednocześnie nie sprawia to ze " jak ktoś chce zarabiac na nich i z nimi to jakis problem ? "
    Sprawa cywilna ? co Ty piszesz -
    fałszywe oskarżenie , dokument podrob..ony , to sprawy karne , ALE .... akt oskarzenia podpisał w 2018 r ktoś kto szybko szedł w górę - dziś zawiadomienia z mojej strony są o składaniu fałszywych zeznań , podrobionych dokumentach itd są "rozpatrywane " PONOWNIE
    Jak rk puszczał w rynek akcje V..ab.un ? Kara 600 tys zł - poczytaj - wszystko wyjaśnione przez nadzór .
    Czy teraz też tak idzie ?
    Zarząd spółki MBF Group S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka", "Emitent") informuje, iż w dniu 13 grudnia 2018 r. powziął informacje o tym, że Prokuratura Rejonowa Warszawa - Praga, w związku ze złożeniem zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, podjęła czynności i nadała bieg sprawie.

Wzmiankowane doniesienie dotyczy podejrzenia popełnienia oszustwa, tj. czyn z art. 286 § 1 k.k. oraz przestępstwa z art. 299 § 1 k.k. Sprawa związana jest z zawarciem przez Emitenta w dniu 26 stycznia 2018 roku umowy sprzedaży 38.000 (trzydzieści osiem tysięcy) akcji spółki Vabun S.A. z siedzibą w Lublinie („Umowa”). Zgodnie z jej postanowieniami prawo własności do akcji przechodziłoby na kupującego w momencie zapłaty całkowitej ceny wszystkich akcji. W związku z bezskutecznym upływem terminu Umowa stała się bezwzględnie nieważna w dniu 26 kwietnia 2018 roku ze skutkiem od dnia jej zawarcia. Niezależnie od powyższego Zarząd Emitenta powziął wiedzę, iż kupujący, nie mając prawa własności do ww. akcji spółki Vabun S.A., dokonał ich sprzedaży na rynku giełdowym NewConnect, co mogło dodatkowo doprowadzić do nadmiernego spadku kursu giełdowego tej spółki.

Zarząd Spółki wyraża opinię, że dysponowanie i obrót przez kupującego przedmiotowymi instrumentami finansowymi pozostaje nieuprawnione i zagrażać może pewności obrotu na rynku papierów wartościowych.

Czynności dochodzeniowo-śledcze prowadzone są przez Komendę Rejonową Policji Warszawa VII, Wydział do walki z Przestępczością Gospodarczą i Korupcją (syg. PGK-DŚ-5877/18/TK). Zarząd Emitenta informuje, iż we wzmiankowanej sprawie przyznany ma status pokrzywdzonego.

W dniu 14 grudnia 2018 roku zarząd Emitenta przekazał kopię zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa na ręce zarządu spółki Vabun S.A. z siedzibą w Lublinie wraz z informacją o podjętych czynnościach operacyjnych przez Prokuraturę i Policję. O wszelkich rozstrzygnięciach Spółka będzie informowała w raportach bieżących.

Zarząd Spółki zdecydował o publikacji powyższej informacji z uwagi na fakt, iż potencjalnie może mieć ona wpływ na wycenę instrumentów finansowych Emitenta notowanych w alternatywnym systemie obrotu.

to jest to
    dokonał ich sprzedaży - 38 000 szt na rynku giełdowym NewConnect, co mogło dodatkowo doprowadzić do nadmiernego spadku kursu giełdowego tej spółki.
    prawda w/g RK - takie zdarzenie nie miało miejsca , niedawno wyszło ze ON SAM wywalał akcje poprzez spólki powiazane / był tam w zarzadzie / ale musiał sie wytłumaczyc akcjonariuszom którzy kupili przed debiutem
    tu sie liczy kasa w portfelu a nie wzniosłe projekty
    z tym trzeba sie liczyć
  • Re: Kasa od dłuznika częsc 2 Autor: ~Polityczny [95.175.7.*]
    Oj Panie Stock - nie dość że rozmawiasz sam ze sobą co już jest czynnikiem obaw o Twoje zdrowie psychiczne
    To dodatkowo marnujesz swój i nasz czas - łatwa jest dla Ciebie taka jednostronna narracja gdzie od miesięcy płaczesz na forum jaki to RK jest zły i w ogóle - fajnie jest tylko oskarżać gdy druga strona (i dobrze) nie reaguje na płacz i lament :)

Zainwestuj czas w coś innego - proponuję grę na banjo - naprawdę może ci to pomóc rozładować stres życiowy :)
[x]
MBFGROUP 5,59% 6,04 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.