Ale jakoś 40% od początku roku jest zaliczone a wy skomlicie, a od dołka już ponad 60%. Na prawdę mi to nie przeszkadza ale wam widzę że bardzo. Dodatkowo z rynku niemieckiego same pozytywne info spływa jeżeli chodzi o rynke pomp ciepla, ale po co wam tłumaczyć jak jesteście bez akcji których taniej już pewnie nie kupicie.
To info w zasadzie nie ma żadnej mocy sprawczej, prawdopodobnie jakieś projekty mają na oku, ale nic konkretnego. Czy to mnie martwi jako posiadacza paru akcji w portfelu,
niespecjalnie. A nóż widelec, parę stopni pójdziemy wyżej. Niech się głowią Ci co stoją z boku, okazji na rynku jest wiele. Każdy robi co uważa i ponosi tego konsekwencje.
Uczciwie i obiektywnie, info bylejakie, niewarte espi, bardziej jakiegoś pudla biznesu. W espipowinny pojawiać się fakty.
Póki co fakt jest taki, że spolka przeinwestowala, ma wysokie koszty zatrudnienia, na którego utrzymanie przepala kapitał i chwała że próbują coś działać. Ale trudno nie zgodzić się z tym, że przypomina to szamotanie się kota, który wpadł do stawu i widzi możliwość wyciągnięcia dużego karpia, a z drugiej strony chce jak najszybciej wyjść na ląd.
Wszystko się zgadza i jeszcze ta godzina puszczenia info tuż przed zamknięciem, żeby jeszcze więcej narobić zamieszania jakby nie można było tego zrobić po zamknięciu. Wtedy każdy miałby czas się zastanowić czy to jest coś wartego uwagi.
Mam wrażenie, że jest słabo w Sunex, bo w Niemczech nie ma jeszcze i nie wiadomo czy lub kiedy będzie nowy program dopłat do OZE (oglądałem niemieckie informacje wczoraj)
Info jak 20 lat temu, gdy każda spółka stawała się nagle deweloperem na fali boomu w budowlance, a potem spadki ogromne.
Bez pomysłu na dodatkowe przychody po I kw. krew i płacz niestety, szczególnie że zagranica nie ruszyła i jeszcze mocna zima -20 i nikt nic nie montuje.