• Dobre liczby. Autor: ~Waldek [31.0.63.*]
    Zaobserwowałem, że nasi opłacani forumowicze bardzo lubią widzieć zależności tam gdzie ich nie ma. Przygotowałem więc trochę liczb z których można wyciągnąć wnioski nie kierując się przy tym pokrętną logiką.
    Jak wielokrotnie pisałem, moim zdaniem 12.11.2025 zmienił się trend na rosnący (przy niemal 5mln obrocie).
    Od dołka tj. 10.11.2025 do teraz kurs wzrósł o ok 13,5%. W tym czasie mieliśmy 23 sesje z obrotami powyżej 1mln, w tym 8 sesji powyżej 2mln obrotów, 5 sesji powyżej 3mln oraz 3 sesje powyżej 4mln złotych.
    Skad te obroty i kilkunastoprocentowy plusik?
  • Re: Dobre liczby. Autor: ~wizimir [185.186.152.*]
    Akumulacja przez "mocne ręce"....moim zdaniem.
  • Re: Dobre liczby. Autor: ~pokerzysta [62.181.160.*]
    Z tych 23 sesji ile było spadkowych, a ile wzrostowych?
  • Re: Dobre liczby. Autor: ~Waldek [31.0.63.*]
    Nie spodoba Ci się to, bo 13 wzrostowych, 10 spadkowych.
    W każdym razie, wszystkie sesje się liczą i dostałeś informacje że od dołka jest 13,5% w górę, przy solidnych obrotach.
    Teraz sprawdź wynik od szczytu (08.12.2025) do dziś, na solidnych obrotach. Dodam tylko, że w tym czasie masz dwa solidne ESPI i żadnych złych(!) wiadomości.
    Te wyliczanki nie mają sensu. Rynek NIE WIE, czy Ryvu znajdzie partnera, czy odniesie sukces.....Mamy dwa obozy - kupujących (wierzących w sukces) i sprzedających (sceptyków).
    Dopóki sytuacja się nie wyjaśni będziemy mieli przeciąganie liny. Gdybym miał cokolwiek prognozować - to sądzę, że to raczej mocne ręce akumulują walor a ulica sprzedaje.
  • Re: Dobre liczby. Autor: ~DrobnyCiułacz [31.175.10.*]
    W dwa dni kurs spadł o 4%, a Ty z Wałkiem sobie heheszki urządzacie. Może czas przenieść się na inną Spółkę?
    Wizimir, ale ja uważam dokładnie tak jak Ty. Stąd pokazałem te liczby. Obroty i zwyżka od listopadowego dołka utwierdza mnie w przekonaniu, że odbywa się akumulacja w silnych rękach. Warto do tego dodać również manewry CEO z funduszem rodzinnym oraz postępy w formalnościach (FDA) i sprawa wydaje się jasna.
    No cóż, niebawem się przekonamy....jeden scenariusz mnie niepokoi: trzymamy papier, kurs rzeczywiście zjeżdża na 15 zł i po INFO wzrasta na 30 - słabo, dla trzymających akcje.
    Nie widzę szans na taki zjazd, nie ma powodów i popyt na to nie pozwoli. Uważam też że info o partneringu będzie więcej warte niż obecna kapitalizacja RYVU, także 30 zł po informacji to zdecydowanie za mało.
    Obyś miał rację.......pamiętam jak kiedyś inwestowałem w Petrolinvest.....porażka i olbrzymia strata.
    Brawo! Ja już dawno piszę o tym scenariuszu, tj 15 zł, a nawet idę krok dalej stawiam na 8. Potem odbicie na 17. Wystarczy spojrzeć jak kurs reaguje na kilka ostatnich ESPI. Ciutke do góry, potem rosną obroty i mocny zjazd, mówiąc wprost gracze pozbywają się problemu. Ulica woli sprzedać z małą stratę, niż w pokorze czekać na baty. Mało kto traktuje tą Spółkę poważnie.
    Nie ma żadnego BRAWO.....DM PKOBP ocenia szansę na partnering na 70%. To sporo......będzie OK.
  • Re: Dobre liczby. Autor: ~Waldek [178.235.32.*]
    Dobrze, że znów wspomniałeś o 15 i 8 zł. Nowi forumowicze powinni wiedzieć, że cokolwiek nie napiszesz to jest nic nie warty bełkot. Brawo.
  • Re: Dobre liczby. Autor: ~Ehhh [89.8.225.*]
    Lol a ten znowu to samo. Kurs buja się w przedziale 25 - 27 a on twardo o 15. Jeszcze żeby to stare nie spełnione 22 powtarzał. Tu trzeba porządnego lekarza o specjalizacji leczenia osób ze schizofrenią, pokerzysta my ci nie pomożemy ja z wykształcenia jestem księgowym i analitykiem finansowym z zawody managerem średniego stopnia w małej firmie. Ale poszukaj w necie sesje terapeutyczne możesz odbyć nawet online bez wychodzenia z domu z wyłączoną kamerą. To nie wstyd być chorym ale szkoda tego nie leczyć
[x]
RYVU -0,43% 22,90 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.