gadacie jakieś bzdury, jeżeli interesuje was zarobek 0,05 zł na akcję to fakt powinniście się martwić ale jeżeli chcecie poczekać np 2-3 lata i postawić za to dom to co was obchodzą ruchy z 0,8 na 0,7 zbierajcie w zakresie do 0,85, a potem czekajcie, szybko i łatwo to tylko u mamy!
a co powiesz jak prawdziwy kryzys nastapi i zobaczysz dopiero kiedy sie skonczy.Bo ja zaczynam watpic w nasza gospodarke po co sie zaczyna wyrabiac w tym kraju.
Dnia 2009-10-10 o godz. 21:10 ~makler napisał(a):
> a co powiesz jak prawdziwy kryzys nastapi i zobaczysz
> dopiero kiedy sie skonczy.Bo ja zaczynam watpic w nasza
> gospodarke po co sie zaczyna wyrabiac w tym kraju.
W Polsce od 20 lat wytworzyła się bandycko złodziejska demokracja o charakterze urzędniczym . Tak "wyrabia się" od 20 lat . Kryzys był - jest -będzie ..... a ludzie robią swoje. Uśmiechnij się człowieku - jutro będzie lepiej .
Wszystko ok. Problem polega na tym ze czp na wykresie tygodniowym jest w trendzie spakowym wiec po co kupowac i widziec jak spada. Podejscie co tam spadek 20% jest wg mnie bledne - co prawda ja nie gram na 2 letnie terminy takich spolek w ktore mozna wladowac sporo kasy. Co innego spolki o slabej wrecz zadnej plynnosci - w takie spolki wkladamy np 3-4% kasy I czekamy na wyjazd typu dragowski. Spolki typu czp to spolki na ktorych mozna zarobic kilka razy wiecej spekulujac na kilkudniowych ruchach.
Te,lodzik ty na wszystkich spółkach tak sie udzielasz,weekend jest,nie masz kobity,znajomych,przyjaciół albo nie masz może gdzie wyjść z domu,chory jesteś dla mnie!!!!!!!!a na gpw nie inwestujesz tylko grasz DT z bardzo marnym skutkiem.
Czuję się w obowiązku uzasadnić powyższą odpowiedź, a mianowicie: piszesz, że spółki takie jak CENTROZAP dają dużo więcej zarobić, gdy się gra spekulacyjnie, krótkoterminowo (uwierz mi, że jestem daleki od obrażania Ciebie i zakładania kolejnego wątku typu „jesteś… ch… k… itd.”), ale powiedz ile grasz na giełdzie w Warszawie? Pytam z czystej ciekawości, jeśli nie chcesz odpowiadać to oczywiście nie musisz!!! …, a dlaczego pytam? …bo w moim mniemaniu spojrzałeś na wykres i pomyślałeś tak: hmmm, tu wystrzał, tu w dół, tu znowu wystrzał, i zgoda, problem w tym, że nikt nie kupuje w dołku i nie sprzedaje na górce, NIKT POWTARZAM!!! To jak z projektami (jestem z wykształcenia inżynierem), miałem na studiach profesora, który mówił: jeżeli spotkacie kogoś kto twierdzi, że zrobił projekt bezbłędnie – nie słuchajcie go – to oznacza, że on go nigdy nie robił, z giełdą jest podobnie! Jaki jest sens? Jeżeli chcesz kupić spółkę i wywalić ją gdy urośnie np. 8% po to by kupić inną, bo na tej już zarobiłeś, daj sobie spokój, prowadziłem kiedyś ranking, a raczej wyścigi gdzie zarobię więcej, gdy kupię akcję jednej „pewnej” spółki i zostawię je w spokoju, czy będę uprawiał Day trading na różnych spółkach i wiesz co? To drugie daje dużo więcej adrenaliny i zabawy, problem w tym, że zysk wyszedł praktycznie identyczny! Za jakiś czas możliwe, że pojawią się kolesie mówiący, że „mno” tak się mądrzył i nagle go nie ma, bo np. CENTROZAP spadł, uprzedzam ich mówiąc: ja tu dalej jestem, ale bardzo rzadko piszę, bo młode gnoje jesteście i nie macie pojęcia o giełdzie, zajmijcie się swoimi ipod’ami i grami komputerowymi, bo giełdę z grą wiąże tylko nazwa!!!
wielki szacuneczek kolego,też jestem takiego samego zdania jak Ty ,kupić spółkę
i dać jej spokój na dwa lata ,na przykład Centrozap ,to spółka perspektywiczna ,
działalność dopiero się rozwija,duże nakłady finansowe na nowy projekt,i czytanie raportów
i biadolenie że znowu strata to śmiech,dopiero jak firma ruszy pełną produkcją to można
będzie liczyć na zyski ,TYLKO w tedy a będą nie małe.
Perspektywy spółki są dobre i idą w dobrym kierunku ,na to potrzeba czasu ,zrozumcie że
projekt w Komi dopiero się rodzi ,teraz najważniejsi są inwestorzy którzy pomogą na jej rozwój ,jak to nastąpi będziemy mogli ocenić działalność ,teraz to tylko spekulacje.
Pozdrawiam wszystkich i życzę dużych zarobków.
Magellan zgadzam się z tym co piszesz tylko żeby inwestorzy weszli do firmy to muszą być wyniki Jeżeli firma pokaże dobre wyniki , obroty , przychody , dochód to wtedy dopiero morze rozmawiać z bankami. Wszystkie normalne instytucje chcą zobaczyć zaświadczenia z US o dochodach , zaświadczenia o nie zaleganiu itd . TFI też chcą zobaczyć papiery , papiery są ważniejsze od rzeczywistości .Wiem co piszę , sam prowadzę firmę . Wystarczy położyć dobre papiery na stół i bank sam ci proponuje kredyty , nowe lepsze warunki itd. Z Centrozapem będzie podobnie dobre wyniki i wszystkie drzwi się otworzą .
Ja czekam do podania wyników przez centka .
do ZYBI_72
miałem na myśli inwestorów PRYWATNYCH ,a tych głównie interesuje branża ,zyski firmy w przyszłości ,fundamenty firmy,a zyski będą ,i to nie małe ,poczekajmy aż firma rozwinie
skrzydła.
ale rynek dyskontuje przyszłość - cena 0,7x , zakłada możliwośc bankryctwa , cena 0,4x przdewiduje bankructwo ; kto do licha kłamie a kto ma raqcje wkurza mnie to !!
Dnia 2009-10-11 o godz. 13:35 ~klusek napisał(a):
> ale rynek dyskontuje przyszłość - cena 0,7x , zakłada
> możliwośc bankryctwa , cena 0,4x przdewiduje bankructwo ;
> kto do licha kłamie a kto ma raqcje wkurza mnie to !!
Przejrzałem fora innych spółek i wszędzie tam gdzie spółki "dołują" pojawiają się identyczne teksty .Możliwość bankructwa zawsze istnieje , spekulacja zawsze istnieje - trzeba być cierpliwym - albo sprzedać ze stratą i nigdy nie wracać na giełdę.
Jeśli uda się wywołać panikę to nawet państwo można "wywrócić do góry nogami" - a co dopiero jakąś spółkę giełdową..........
Ruscy nie wypowiedzą bo oni teraz z USrańcami kumple a Obama za to Nobla dostał .
Nie pisz głupot.
Pisz ,że chcesz taniej kupić , albo nic nie pisz , GEM ci zwali cenę jeszcze trochę . Przewiduję i obliczam dołek na 68 bo niżej nie dadzą rady.
Ulica jest głupia ale nie aż tak.
Jeśli zwalą do 68 to wielkimi kosztami i zaczną coś robić by odzyskać kasę lub akcje.
Matematyka jest nauką ścisłą .
Jak zdawałem matyrę była obowiązkowa.
Dnia 2009-10-11 o godz. 21:20 ropi napisał(a):
> Ruscy nie wypowiedzą bo oni teraz z USrańcami kumple a
> Obama za to Nobla dostał .
Nie pisz głupot.
Pisz ,że
> chcesz taniej kupić , albo nic nie pisz , GEM ci zwali cenę
> jeszcze trochę . Przewiduję i obliczam dołek na 68 bo niżej
> nie dadzą rady.
Ulica jest głupia ale nie aż tak.
Jeśli
> zwalą do 68 to wielkimi kosztami i zaczną coś robić by
> odzyskać kasę lub akcje.
Matematyka jest nauką ścisłą .
Jak
> zdawałem maturę była obowiązkowa.
Nic dodać nic ująć .
Można też powiedzieć ,że "Meteoryt Tunguski uderzyl w Syberie rankiem okolo godziny 7 30 czerwca roku 1908 nad rzeka Podkamienna Tunguska blisko jeziora Bajkal. Wybuch byl tak silny, ..."
Nawiedzeni czekają na powtórkę z meteorytem w KOMI . Nie chcą wiedzieć ,że to właśnie ONI są tym meteorytem dla akcji CENTROZAPU.
Niestety.......
Najbardziej ubawiła mnie wypowiedź - "CENTROZAP PEWNĄ SPÓŁKĄ ..... INWESTYCJA NA LATA ....WCHODZĄ W NIĄ INWESTORZY" - sorry ale śmiać się czy płakać???