• Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ~mno [89.231.181.*]
    gadacie jakieś bzdury, jeżeli interesuje was zarobek 0,05 zł na akcję to fakt powinniście się martwić ale jeżeli chcecie poczekać np 2-3 lata i postawić za to dom to co was obchodzą ruchy z 0,8 na 0,7 zbierajcie w zakresie do 0,85, a potem czekajcie, szybko i łatwo to tylko u mamy!
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ~Tomek [82.210.152.*]
    Bardzo dobra riposta dla olków balów i im podobnych .
    Nic dodać nic ująć.
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ~makler [79.163.6.*]
    a co powiesz jak prawdziwy kryzys nastapi i zobaczysz dopiero kiedy sie skonczy.Bo ja zaczynam watpic w nasza gospodarke po co sie zaczyna wyrabiac w tym kraju.
    Dnia 2009-10-10 o godz. 21:10 ~makler napisał(a):
    > a co powiesz jak prawdziwy kryzys nastapi i zobaczysz
    > dopiero kiedy sie skonczy.Bo ja zaczynam watpic w nasza
    > gospodarke po co sie zaczyna wyrabiac w tym kraju.

W Polsce od 20 lat wytworzyła się bandycko złodziejska demokracja o charakterze urzędniczym . Tak "wyrabia się" od 20 lat . Kryzys był - jest -będzie ..... a ludzie robią swoje. Uśmiechnij się człowieku - jutro będzie lepiej .
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ~mno [89.231.181.*]
    ...a co powiesz jak jutro Iran wystrzeli w Twoje województwo bombę atomową..., zawsze jest coś czego nie można przewidzieć!
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ~devald [89.76.186.*]
    ludzi martwi GEM - tam gdzie jest tam jest kiszonka ... niestety, ale zgadzam się, że w dłuższym terminie CZP da ogromny zarobek
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: -Logic [87.96.54.*]
    Wszystko ok. Problem polega na tym ze czp na wykresie tygodniowym jest w trendzie spakowym wiec po co kupowac i widziec jak spada. Podejscie co tam spadek 20% jest wg mnie bledne - co prawda ja nie gram na 2 letnie terminy takich spolek w ktore mozna wladowac sporo kasy. Co innego spolki o slabej wrecz zadnej plynnosci - w takie spolki wkladamy np 3-4% kasy I czekamy na wyjazd typu dragowski. Spolki typu czp to spolki na ktorych mozna zarobic kilka razy wiecej spekulujac na kilkudniowych ruchach.
    Szanuję odpowiedź ale się nie zgadzam, moje prawo!
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ~padre [83.24.212.*]
    Te,lodzik ty na wszystkich spółkach tak sie udzielasz,weekend jest,nie masz kobity,znajomych,przyjaciół albo nie masz może gdzie wyjść z domu,chory jesteś dla mnie!!!!!!!!a na gpw nie inwestujesz tylko grasz DT z bardzo marnym skutkiem.
    Czuję się w obowiązku uzasadnić powyższą odpowiedź, a mianowicie: piszesz, że spółki takie jak CENTROZAP dają dużo więcej zarobić, gdy się gra spekulacyjnie, krótkoterminowo (uwierz mi, że jestem daleki od obrażania Ciebie i zakładania kolejnego wątku typu „jesteś… ch… k… itd.”), ale powiedz ile grasz na giełdzie w Warszawie? Pytam z czystej ciekawości, jeśli nie chcesz odpowiadać to oczywiście nie musisz!!! …, a dlaczego pytam? …bo w moim mniemaniu spojrzałeś na wykres i pomyślałeś tak: hmmm, tu wystrzał, tu w dół, tu znowu wystrzał, i zgoda, problem w tym, że nikt nie kupuje w dołku i nie sprzedaje na górce, NIKT POWTARZAM!!! To jak z projektami (jestem z wykształcenia inżynierem), miałem na studiach profesora, który mówił: jeżeli spotkacie kogoś kto twierdzi, że zrobił projekt bezbłędnie – nie słuchajcie go – to oznacza, że on go nigdy nie robił, z giełdą jest podobnie! Jaki jest sens? Jeżeli chcesz kupić spółkę i wywalić ją gdy urośnie np. 8% po to by kupić inną, bo na tej już zarobiłeś, daj sobie spokój, prowadziłem kiedyś ranking, a raczej wyścigi gdzie zarobię więcej, gdy kupię akcję jednej „pewnej” spółki i zostawię je w spokoju, czy będę uprawiał Day trading na różnych spółkach i wiesz co? To drugie daje dużo więcej adrenaliny i zabawy, problem w tym, że zysk wyszedł praktycznie identyczny! Za jakiś czas możliwe, że pojawią się kolesie mówiący, że „mno” tak się mądrzył i nagle go nie ma, bo np. CENTROZAP spadł, uprzedzam ich mówiąc: ja tu dalej jestem, ale bardzo rzadko piszę, bo młode gnoje jesteście i nie macie pojęcia o giełdzie, zajmijcie się swoimi ipod’ami i grami komputerowymi, bo giełdę z grą wiąże tylko nazwa!!!
    ...a na piątkowy wieczór polecam http://vader74.wrzuta.pl/audio/aOjnZCksvOa/08_radio_mlodych_bandytow
    ,a nie giełde (jak mój poprzednik)!!!
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ~padre [83.24.212.*]
    Lodzik,kolego gadanę masz muszę przyznać dobrą,gdybyś szukał kiedyś pracy,proponuję etat w mojej firmie.pozdrawiam
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ~magellan100 [62.152.143.*]
    wielki szacuneczek kolego,też jestem takiego samego zdania jak Ty ,kupić spółkę
    i dać jej spokój na dwa lata ,na przykład Centrozap ,to spółka perspektywiczna ,
    działalność dopiero się rozwija,duże nakłady finansowe na nowy projekt,i czytanie raportów
    i biadolenie że znowu strata to śmiech,dopiero jak firma ruszy pełną produkcją to można
    będzie liczyć na zyski ,TYLKO w tedy a będą nie małe.
    Perspektywy spółki są dobre i idą w dobrym kierunku ,na to potrzeba czasu ,zrozumcie że
    projekt w Komi dopiero się rodzi ,teraz najważniejsi są inwestorzy którzy pomogą na jej rozwój ,jak to nastąpi będziemy mogli ocenić działalność ,teraz to tylko spekulacje.
    Pozdrawiam wszystkich i życzę dużych zarobków.
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: zybi_72 [95.40.252.*]
    Magellan zgadzam się z tym co piszesz tylko żeby inwestorzy weszli do firmy to muszą być wyniki Jeżeli firma pokaże dobre wyniki , obroty , przychody , dochód to wtedy dopiero morze rozmawiać z bankami. Wszystkie normalne instytucje chcą zobaczyć zaświadczenia z US o dochodach , zaświadczenia o nie zaleganiu itd . TFI też chcą zobaczyć papiery , papiery są ważniejsze od rzeczywistości .Wiem co piszę , sam prowadzę firmę . Wystarczy położyć dobre papiery na stół i bank sam ci proponuje kredyty , nowe lepsze warunki itd. Z Centrozapem będzie podobnie dobre wyniki i wszystkie drzwi się otworzą .
    Ja czekam do podania wyników przez centka .
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ~magellan100 [62.152.143.*]
    do ZYBI_72
    miałem na myśli inwestorów PRYWATNYCH ,a tych głównie interesuje branża ,zyski firmy w przyszłości ,fundamenty firmy,a zyski będą ,i to nie małe ,poczekajmy aż firma rozwinie
    skrzydła.
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ~komiks [84.38.86.*]
    kto przewiduje długowieczność 120 lat niech kupuje a napewno nie straci tylko dopiero jak spadnie na 40 gr
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ~klusek [83.238.229.*]
    ale rynek dyskontuje przyszłość - cena 0,7x , zakłada możliwośc bankryctwa , cena 0,4x przdewiduje bankructwo ; kto do licha kłamie a kto ma raqcje wkurza mnie to !!
    Dnia 2009-10-11 o godz. 13:35 ~klusek napisał(a):
    > ale rynek dyskontuje przyszłość - cena 0,7x , zakłada
    > możliwośc bankryctwa , cena 0,4x przdewiduje bankructwo ;
    > kto do licha kłamie a kto ma raqcje wkurza mnie to !!

Przejrzałem fora innych spółek i wszędzie tam gdzie spółki "dołują" pojawiają się identyczne teksty .Możliwość bankructwa zawsze istnieje , spekulacja zawsze istnieje - trzeba być cierpliwym - albo sprzedać ze stratą i nigdy nie wracać na giełdę.
    Jeśli uda się wywołać panikę to nawet państwo można "wywrócić do góry nogami" - a co dopiero jakąś spółkę giełdową..........
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ~komiks [84.38.86.*]
    jak ruscy wypowiedzą dzierżawę, bo nie będą chcieli USA w KOMI to po 15 gr będzie drogo
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ~spqr [178.36.23.*]
    Ech,wirus chiński...jaki piękny pretekst do spadków,i tak trzymać 1000 sp500
  • Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ropi [83.9.117.*]
    Ruscy nie wypowiedzą bo oni teraz z USrańcami kumple a Obama za to Nobla dostał .
    Nie pisz głupot.
    Pisz ,że chcesz taniej kupić , albo nic nie pisz , GEM ci zwali cenę jeszcze trochę . Przewiduję i obliczam dołek na 68 bo niżej nie dadzą rady.
    Ulica jest głupia ale nie aż tak.
    Jeśli zwalą do 68 to wielkimi kosztami i zaczną coś robić by odzyskać kasę lub akcje.
    Matematyka jest nauką ścisłą .
    Jak zdawałem matyrę była obowiązkowa.
    Dnia 2009-10-11 o godz. 21:20 ropi napisał(a):
    > Ruscy nie wypowiedzą bo oni teraz z USrańcami kumple a
    > Obama za to Nobla dostał .
    Nie pisz głupot.
    Pisz ,że
    > chcesz taniej kupić , albo nic nie pisz , GEM ci zwali cenę
    > jeszcze trochę . Przewiduję i obliczam dołek na 68 bo niżej
    > nie dadzą rady.
    Ulica jest głupia ale nie aż tak.
    Jeśli
    > zwalą do 68 to wielkimi kosztami i zaczną coś robić by
    > odzyskać kasę lub akcje.
    Matematyka jest nauką ścisłą .
    Jak
    > zdawałem maturę była obowiązkowa.

Nic dodać nic ująć .
    Można też powiedzieć ,że "Meteoryt Tunguski uderzyl w Syberie rankiem okolo godziny 7 30 czerwca roku 1908 nad rzeka Podkamienna Tunguska blisko jeziora Bajkal. Wybuch byl tak silny, ..."
    Nawiedzeni czekają na powtórkę z meteorytem w KOMI . Nie chcą wiedzieć ,że to właśnie ONI są tym meteorytem dla akcji CENTROZAPU.
    Niestety.......

• Re: Dywergencje na wielu wskażnikach, a wy... Autor: ~aaa [79.186.132.*]
    Najbardziej ubawiła mnie wypowiedź - "CENTROZAP PEWNĄ SPÓŁKĄ ..... INWESTYCJA NA LATA ....WCHODZĄ W NIĄ INWESTORZY" - sorry ale śmiać się czy płakać???
[x]
IDEON 0,00% 0,01 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.